Blogging & Career

Hoe ook de blogwereld verandert

bioderma, sensibio h20, crealine h20, bioderma crealine, bioderma sensibio, bioderma review, bioderma sensibio h20 review, bioderma crealine h20 review, micelair water, micelaire reiniger, wat is micelaire reiniger, hoe werkt micelaire reiniger, beste micelaire reiniger, best micelaire water

Denk je net dat je het een beetje hebt uitgevogeld, verandert de hele boel weer! Het is nou eenmaal een gegeven dat de wereld steeds sneller gaat, alles ontwikkeld zich continue en het enige wat je kunt doen om dan bij te blijven, is mee veranderen. De laatste tijd merk ik ook heel erg dat de blog wereld verandert. Vooral de beauty blogs zijn niet meer wat ze geweest zijn. De blogs die alleen nog beauty producten reviewen, looks delen en zich enkel en alleen op het onderwerp beauty richten zijn bijna op één hand te tellen. Steeds meer beauty bloggers maken vlogs en persoonlijke artikelen. Soms zelfs zo erg, dat deze artikelen de overhand gaan nemen.

Mensen vinden het nou eenmaal leuk om een kijkje te nemen in het leven van iemand anders. Wat daar de dieperliggende, evolutionaire reden achter is weet ik ook niet, maar dat mensen het leuk vinden is een feit. Het is dus ook niet wonderbaarlijk dat persoonlijke artikelen op bekende blogs vaak meer worden gelezen dan de artikelen die eigenlijk binnen de niche van die blog passen. Ik kan het de bloggers dan ook niet kwalijk nemen als ze besluiten om meer persoonlijke artikelen te gaan schrijven. Dit zorgt immers voor een enorme boost in het aantal bezoeken van hun website, iets wat essentieel is voor een blogger. Meer bezoekers staat niet alleen voor een grotere en meer succesvolle website, maar vaak ook voor meer inkomen.

Hoewel het dus heel logisch is dat steeds meer bloggers deze switch maken, zorgt dat er dus wel voor dat de “pure” beautyblogs langzaamaan verdwijnen. Of ik dat heel erg vind weet ik niet. Ik denk niet dat ik er zelf veel moeite mee heb, zolang er maar genoeg goede reviews online staan van producten die ik eventueel wil kopen. (Ja, ik lees reviews voordat ik iets koop) Toch kan ik me voorstellen dat er mensen zijn die dit wel heel erg jammer vinden.

Dat deze beautyblogs verdwijnen hoeft helemaal niet iets slechts te zijn. Er was een enorme verzadiging op de beautyblog markt en door deze verschuiving in niche zal er langzaamaan weer wat meer lucht komen in de markt. Hierdoor ontstaan er ook weer meer mogelijkheden voor nieuwe en kleinere beautyblogs die nog wel graag alleen maar over beauty schrijven. Wie weet wat voor spannende en interessante dingen deze nieuwe generatie bedenkt!

Ik lig dus niet echt wakker van het feit dat grote beautybloggers nog maar weinig over beauty schrijven. Zelf ben ik nooit echt alleen beauty blogger geweest en heb altijd al over andere onderwerpen geschreven. Het leven bestaat immers uit meer dan alleen makeup en ik vind het juist zo leuk om over alles te kunnen schrijven. Wel merk ik, dat ook ik minder beauty artikelen online heb staan. Jammer? Ik weet het niet.

Wat vinden jullie?

9 gedachten over “Hoe ook de blogwereld verandert”

  1. Als je het zo bekijkt is het misschien maar goed dat de focus verschuift. Zelf schrijf ik nooit plogs of diary’s en ik lees het dan ook echt nooit bij andere mensen. Vlogkanalen vind ik al helemaal vreselijk en als dan vlogs + beautybloggen gecombineerd wordt, nee laat maar. Daarom volg ik ook alleen nog maar voornamelijk ‘pure’ beautyblogs of toch tenminste beauty/lifestyle blogs waar de focus echt op de reviews ligt.

    Wat ik dan wél weer jammer vind is dat ik vroeger vooral beautyblogs las voor de swatches van bv. nieuwe collecties. Tegenwoordig vind ik maar weinig swatches meer van de nieuwere collecties. :(

  2. Ik ben het wel eens met wat je zegt, ik merk dat ik zelf ook steeds meer persoonlijke artikelen ga schrijven. Ik vind het juist leuk om de gene achter de blog ook te leren kennen, zolang er maar genoeg producten gereviewd worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *