Beauty

Hoe ik mijn extreem droge huid verzorg in de winter

winter, huidverzorgingsroutine, 2013, 2014, droge huid, huid, droog, extreem, routine, ochtend, avond, olaz, anti aging, kruidvat, balea, dm, catier, shea butter, antioxidanten, licht, spf

Al jaren heb ik een hele droge huid. Vooral in de winter verschijnen er allerlei droge, schilferige en jeukende plekjes op mijn gezicht. Mijn huid trekt en voelt naar aan. Deze winter is het echter anders. Mijn huid is zacht, soepel en hij straalt. Ja, ik heb mijn huidverzorgingsroutine gevonden voor de winter. Wil jij weten hoe ik mijn droge huid verzorg? Lees dan snel verder!

Eigenlijk is mijn routine heel simpel. Geen zware crèmes en ingewikkelde formules, maar een paar simpele stappen en een heel licht laagje. Aan de producten is dan ook echt te zien dat ze met veel liefde gebruikt worden iedere dag.

’s ochtends begin ik met een paar flinke splashes fris water in mijn gezicht. Niet teveel afwijkend van kamertemperatuur, want dat kan de huid irriteren. Hierna dep ik mijn gezicht heel voorzichtig droog. Niet wrijven, want ook dit irriteert de huid en rekt hem uit.

gebruikt, serum, olaz, olay, regenerist, serum, parfumvrij, huidverzorging, droge, huid, extreem, winter

Hierna verdeel ik één pompje  Olaz regenerist serum zonder parfum over mijn gezicht. Er zitten erg veel antioxidanten in dit serum, die de huid tegen de vrije radicalen van bijvoorbeeld uitlaatgassen en rook beschermen. De antioxidanten zijn zelfs het vijfde ingrediënt op de lijst! Doordat het serum in een luchtdichte verpakking met pompje zit, blijven de actieve stoffen ook actief.

dm, balea, hyauronzuur, gebruikt, droge huid, winter, huidverzorging, routine, avond, ochtend, extreem, 2013, 2014

Een laagje van dit hyaluronmengsel is de volgende stap. Hyaluronzuur bindt vocht ontzettend krachtig, waardoor je droge huid niet zo snel uitdroogt. Ik kocht deze verpakking bij de DM in duitsland.

spf, 15, kruidvat, zonnebrand, reisverpakking, huidverzorging, droog, winter, routine, uva, uvb, budget

Als laatste gebruik ik een zonnebrand met een SPF van minimaal 15. Momenteel gebruik ik deze van het Kruidvat. Ik ben nog niet 100% tevreden met deze zonnebrand, maar hij voldoet. Behalve dat het dragen van een SPF belangrijk is tegen huidveroudering en tegen andere beschadiging door de zon, helpt het ook tegen het uitdrogen van de huid. Mocht je hierover meer willen weten, dan kan je dat hier lezen.

Aan het einde van de dag, reinig ik mijn huid met een milde reinigingsgel van Olaz. (Sorry, hier heb ik geen foto van. De reinigingsgel lag nog in mijn eigen appartement, vandaar de link.) Omdat deze gel zonder sulfaten en zonder alcohol of scrubdeeltjes is, droogt hij de huid niet uit, terwijl ik hij wel goed reinigt.

olaz, regenerist, night, elixer, gebruikt, winter, routine, ochtend, avond, huidverzorging, 2013, 2014, droog, droge huid, extreem, trekkerig, schilferig, gevoelig

Hierna verdeel ik één pompje van de Olaz regenerist nacht vernieuwend elixer (wat een mond vol) over mijn gezicht. Ik was zo enthousiast over het serum voor overdag, dat ik besloot ook dit serum te gaan gebruiken. Het serum bevat een kleine hoeveelheid aan AHA’s. Dit zijn milde zuren die de huid zachtjes exfoliëren zonder de huid verder te irriteren. Verder bevat ook dit serum weer een grote hoeveelheid antioxidanten. ( En zie de glittertjes! Cute!)

shea butter, puur, shea boter, cattier, paris, gezichtsverzorging, droge ,huid, winter, 2013, 2014, extreem, natuurlijk, huidverzorging, puur, niet, chemisch, gezond

Mocht ik wat extra voeding nodig hebben, dan gebruik ik ’s avonds nog een beetje pure Shea boter als oogcrème en op de plekjes die snel uitdrogen.

Dit was het, dit was mijn huidverzorgingsroutine voor de winter. Tot nu toe werkt dit perfect voor mij en ik ben dan ook heel erg blij dat ik deze winter zonder een trekkerige-en jeukende huid de winter door kan.

 

Wat voor een huidtype hebben jullie? En hoe verzorgen jullie die?

4 gedachten over “Hoe ik mijn extreem droge huid verzorg in de winter”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *