Lifestyle

Hoe December je NIET blut maakt

budget tips kerst, budet kerst en sinterklaas cadeautjes, ideeen, marktplaats

December is altijd de aller duurste maand van het jaar. Eerst Sinterklaas vieren met mijn familie, een paar weken later kerst vieren met de familie van mijn vriend, het houdt maar niet op met cadeautjes geven. Daarbij komt ook nog eens dat ik heel erg graag mooie cadeaus weggeef. Dingen waar mensen echt iets aan hebben voor langere tijd en laten dat nou net de dingen zijn die ook altijd een iets groter prijskaartje met zich meedragen. Ik doe het met liefde hoor, al die cadeautjes uitzoeken en kopen en ik vind December altijd een hele gezellige maand. Maar of mijn portemonnee daar ook zo blij mee is?

Gelukkig zijn er opties voor mensen zoals jij en ik. Opties om die ontzettend dure Decembermaand wellicht iets meer betaalbaar te maken, zonder dat je minder mooie cadeautjes hoeft te kopen voor de mensen die je het meest dierbaar zijn.

Begin bijvoorbeeld met het opruimen van je kamer en kasten. Nee, we gaan niet iedereen verrassen met oude afdankertjes. Maar een opgeruimde kamer geeft veel meer rust en ruimte in je hoofd om lekker na te denken. Bovendien is een lege en opgeruimde kamer een heel fijn begin van een nieuw jaar. Voordat je van allerlei dingen weg gooit, kijk goed of er dingen bij zitten waar anderen misschien nog blij van kunnen worden. Die dingen kan je dan verkopen op Marktplaats. Nu heb je niet alleen een opgeruimd huis, maar ook nog eens een extra zakcentje verdient om te besteden aan December cadeautjes.

 

budget tips kerst, budet kerst en sinterklaas cadeautjes, ideeen, marktplaats

Nog iets wat ik ieder jaar doe om de leukste cadeautjes te vinden voor niet de hoofdprijs, is al in September beginnen met het zoeken naar kerstcadeautjes. Ergens halverwege November schieten de prijzen van producten vaak opeens omhoog en wanneer dat niet gebeurt, is het product meestal al uitverkocht als je het wil hebben. Als je vroeg begint met inslaan, loop je de leuke producten niet mis en heb je meer speling om een goede prijs te vinden.

Vergeet vooral ook niet op internet te zoeken naar leuke December cadeautjes. Vaak zijn er online kortingscodes te vinden voor verschillende webshops waardoor je je cadeautjes net even wat goedkoper kunt bestellen dan in de winkel. Bovendien worden je pakjes dan ook gewoon bij de voordeur afgeleverd en ben je ook niet uren kwijt met door de stad slenteren op zoek naar het perfecte cadeau. Ideaal vind ik dat. Tegenwoordig doen er ook steeds meer Nederlandse webshops mee aan Amerikaanse fenomenen als Black Friday en Cyber Monday (Dat is vandaag! :D ). Mocht je toch nog op het laatste moment een cadeautje nodig hebben, dan is dat ook handig om in de gaten te houden.

Als we dan toch op internet op zoek zijn naar goede deals, kijk dan ook eens op Marktplaats of er niet toevallig bij je in de buurt iemand van precies dat waar je naar op zoek was, af wil. Ik verbaas me er vaak over hoeveel nieuwe dingen er op marktplaats worden verkocht. Regelmatig vind ik er erg leuke dingen voor een hele schappelijke prijs.

Hebben jullie nog goede tips om December wat minder gehavend door te komen?
$

8 thoughts on “Hoe December je NIET blut maakt”

  1. Ja, ik koop mijn kerstcadeau’s ook in september/oktober. Zodra het november is, wordt alles duurder en dan staat er ook nog eens bij dat het met korting is. Ja, not. Haha. En goede tip ook om je kasten en zooi even uit te zoeken!

    1. Dat vind ik een heel mooi besluit. Dat is uiteindelijk ook waar het om gaat. Ik las ook over een gezin dat één voorleesboek kocht als cadeautje voor het hele gezin waar ze dan iedere avond gezamenlijk een verhaal uit konden lezen. Dat vond ik ook wel een mooie gedachte en wellicht iets om later met mijn eigen gezin te doen.

  2. wat een handige tips, zelf doen we niet veel meer aan kerstkadootjes, en erg uitgebreide dingen…maar de tip van vroegtijdig kadootjes aan schaffen , dat deed ik ook toen mijn kinderen jonger waren, maar ook spaarde ik het hele jaar zegeltjes van de supermarkt zodat ik in december een ruimer budget had zonder daar op het laatste extreem veel moeite voor te hoeven doen…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *