Interior

Halloween DIY: Pompoen pom-pom

halloween, halloween DIY, helloween, halloween knutsel, kinderen, pompoen pompom, pom-pom, halloween pompoen, halloween pumpkin, makkelijk, herfst

Nog maar 16 dagen tot Halloween. Een feest dat ook steeds vaker in Nederland wordt gevierd. Ik vind het heerlijk om mijn huis ieder seizoen te sauzen met wat leuke accessoires die bij het seizoen passen. Vandaag laat ik jullie zien hoe je dit schattige pompoentje maakt.

wat heb je nodig, knutselen, DIY, halloween, pompom, pom-pom

 

Wat heb je nodig:

  • Een bolletje oranje wol
  • Een bolletje groene wol
  • Zwart vilt (of een andere donkere kleur en een zwarte watervaste stift)
  • Een scherpe schaar
  • Twee kartonnen cirkels met een gat in het midden (Of iets anders om pompoms mee te maken)
  • Textiellijm

Begin met het strak wikkelen van de oranje wol om de cirkel. Zorg ervoor dat de stukjes draad netjes op elkaar aansluiten en dat je de cirkel lekker dik wikkelt. Zo wordt je pompoen straks een stuk voller en steviger.
Knip de wol los door met een scherpe schaar tussen de twee kartonnetjes te knippen. Pak een stuk groene wol en knoop dit stevig tussen de kartonnetjes in. Maak een stevige knoop en laat twee stukjes groene wol van ongeveer 2 cm over.
Wikkel vervolgens nog een groen stukje wol tussen de kartonnetjes en knoop deze op dezelfde manier vast. Laat de stukjes wol van 2 cm weer aan dezelfde kan uitsteken. Haal het karton los en rol je pompom tussen je handen om hem mooi rond te krijgen. Knip hem waar nodig een beetje bij om hem overal even rond te hebben.

halloween pompom, halloween DIY, knutselen, pompoen van wol

Ohnee, ik heb een wortel gemaakt!

Knip vervolgens drie driehoekjes en een slordige “W” vorm uit een stukje zwart vilt. Plak deze met textiellijm vast op de pom-pom, zodat hij een gezichtje krijgt. Nu kan je zijn haartjes wat korter knippen en even in model doen. Knip de onderkant van de pompoen dan wat plat, zodat hij goed blijft staan en meer een pompoen vorm krijgt.

halloween do it yourself, knutselen, kinderen, pompom, pompon, pompoen, wol, makkelijk, simpel, snel, herfst knutsel

Happy Halloween!

Vieren jullie halloween? Of vinden jullie het maar een onzin feestdag?

5 gedachten over “Halloween DIY: Pompoen pom-pom”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *