Recipes & Health

Healthy Blackberry icecream; een recept voor gezond ijs

gezond ijs recept, gezond ijs bramen, blackberry icecream healthy, ijs zonder suiker, gezond ijs zonder ijsmachine, gezond ijs maken met yoghurt, gezond ijs maken, gezond ijs zelf maken, gezond fruit ijs, bramen ijs recept, light, hoe maak ik gezond ijs, gezond ijs maken zonder suiker

Vorige zomer ontdekte ik hoe ik met maar een paar ingrediënten een gezonde versie kon maken van mijn geliefde framboos-drop ijs. Zonder dat ik het verwachtte, werd deze post een enorm succes. Zo stond mijn blogpost op de blog van Teske en kreeg ik berichtjes van mensen die al jaren geen ijs hadden gegeten omdat ze een zuivelallergie hadden en geen lekkere, zuivelvrije ijssoorten konden vinden. Ze hadden de yoghurt uit mijn recept vervangen door een soya variant en vonden het heerlijk.

Ik vond al die reacties zo ontzettend leuk, dat ik een nieuwe ijssmaak verzon om met jullie te delen. Vandaag dus een recept voor gezond braam citroenijs. Gemakkelijk te maken met maar drie ingrediënten en zonder ijsmachine.

Wat heb je nodig:

  • 125 gram ingevroren Bramen
  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 flinke theelepels griekse yoghurt

gezond ijs recept, gezond ijs bramen, blackberry icecream healthy, ijs zonder suiker, gezond ijs zonder ijsmachine, gezond ijs maken met yoghurt, gezond ijs maken, gezond ijs zelf maken, gezond fruit ijs, bramen ijs recept, light, hoe maak ik gezond ijs, gezond ijs maken zonder suiker

Wat moet je doen?:

  1. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een hoge (maat)beker
  2. Mix alles met een mixer met korte, krachtige stoten.
  3. ready is je gezonde ijs!

gezond ijs recept, gezond ijs bramen, blackberry icecream healthy, ijs zonder suiker, gezond ijs zonder ijsmachine, gezond ijs maken met yoghurt, gezond ijs maken, gezond ijs zelf maken, gezond fruit ijs, bramen ijs recept, light, hoe maak ik gezond ijs, gezond ijs maken zonder suiker

De mixer zuigt zich de hele tijd vast in het bevroren fruit. Stop dan gewoon met mixen en trek de mixer weer naar de oppervlakte.

Dit is zo’n gemakkelijke manier van ijs maken. Ik heb heel erg vaak zin in een toetje ’s avonds en dan is dit echt de ideale manier om snel een verantwoord toetje te maken. Bovendien smaakt het absoluut niet verantwoord, dus dat is dubbel bingo.

Welk toetje zouden jullie graag als verantwoorde variant zien?

16 gedachten over “Healthy Blackberry icecream; een recept voor gezond ijs”

  1. Dit ziet er super simpel uit zeg. Dit kan niet mislukken haha. Deze bramvariant lijkt me sowieso erg lekker! Ik zou ook wel een keer meloen ijs willen maken. Iets met een meloen verslaving… :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *