{Follow me around- 24 februari}- Berlijn #1

Geplaatst op

berlin, berlijn, plog, stedentrip, dag, 1

Vandaag vertrok ik voor vijf daagjes naar Berlijn. Nu ik niet meer op de middelbare school zit, heb ik niet meer zo vaak vakantie. Zo’n extra weekje vrij is dan echt een heel fijn cadeautje.

berlijn, stevig, gezond, havermout, ontbijt, noten, luxe, AH, studentenhaver, cacao, granaatappelpitjes

Ik begon de dag met een lekker stevig ontbijt. We bedachten ons pas laat dat we de lunch zouden missen als we met de trein naar Berlijn gingen, dus voor het geval dat nam ik mijn havermout maar extra goed gevuld. Zo stopte ik er extra noten, studentenhaver, cacao en granaatappelpitjes in.

laarzen, tommy hilfiger, bruin, krokodillenleer, mooi, preppy

Ik trok deze laarzen maar weer eens uit de kast. Ik heb ze al heel erg lang niet gedragen, maar ze leken mij nu ideaal voor een stedentrip. Netjes en toch met een platte zool zodat ik er lang op zou kunnen lopen.

trein, koffer, omrijden, ns

Eenmaal met alle koffers op het station werden we aangesproken door een conductrice. Of we soms naar Berlijn moesten. De internationale trein bleek niet te rijden via ons station wegens een seinstoring bij Hilversum. Hadden wij weer … Met de sprinter zijn we snel naar het eerstvolgende station gegaan waar we dan heel misschien onze originele trein nog konden oppikken.

starbucks, mocha, latte, cafeinevrij, vetvrij, mager, skinny, naam, goed, deventer

Op het juiste station aangekomen was er nog alle tijd voor een kop koffie. De trein had wegens het omrijden een vertraging opgelopen van 35 minuten dus we hadden alle tijd om nog even de Starbucks in te duiken. Drie keer raden wat ik bestelde ;) (cafeïnevrije Cafe mocha met magere melk) Bovendien schreven ze hier mijn naam in één keer goed. Dat gebeurt niet zo vaak.

trein, berlijn, luxe, stedentrip, tweede klas

We vonden een plekje voorin, net achter de eerste klas. Geloof mij, in internationale treinen is dat de allerbeste plek om te zitten. Je hebt net wat meer beenruimte, net iets luxere stoelen en een zacht hoofdkussentje. Heerlijk dus als je voor een treinreis van ruim 5 uur.

pandemonium, lauren oliver, cover

Eindelijk weer eens tijd om te lezen, dus dat heb ik ook vrijwel de hele weg gedaan. Dit is het tweede deel in de Delirium trilogie van Lauren Oliver en ondanks dat we een beetje omkomen in de distopische boeken, vind ik dit toch een erg leuke serie om te lezen.

muffin, starbucks, poppy seeds, lemon

Tijd voor een lekkere starbucks muffin!

magere, griekse, yoghurt, ah, albert heijn, trein

En een bakje griekse yoghurt. Had ik uiteindelijk toch nog een best uitgebreide lunch…

duitsland, trein, zon

Ondertussen waren we de grens al lang en breed gepasseerd. Buiten scheen het zonnetje heerlijk en wat mij opviel waren de vele huizen met zonnepanelen in Duitsland. In Nederland zie je die lang zoveel niet. Zoveel maretakken in de bomen ook niet trouwens…

suite, hotel, palace, berlin, luxe, vijf sterren, dierentuin, upgrade

Vanaf het station was ons hotel gelukkig snel gevonden. We kregen een kamerupdate naar een suite, wat wij natuurlijk helemaal niet erg vonden. Onze kamer bestond uit een zitgedeelte en een apart slaapdeel. Ook hadden we een ruimte badkamer met een douche en een bad en zelfs een eigen inloopkast voor de koffers en de kleren.

forever 21, berlijn, kadewe, winkerstraat

Vlak achter ons hotel lag een grote winkelstraat met winkels als Bershka en forever21. Nadat onze koffers in de kamer waren gezet, gingen we hier even op verkenningstocht.

lego, winkel, shop, berlin, berlijn

Op onze ontdekkingstocht kwamen we ook een legowinkel tegen. Heel erg leuk om even rond te kijken.

berlin, kadewe, inside, spring

Ook het grote en bekende warenhuis KaDeWe zat vlak achter het hotel. Wat is daar veel te zien zeg! Enorme verdiepingen met luxe kleding, makeup, chocolade, eten en nog veel en veel meer. We keken onze ogen uit en we hadden er wel een paar dagen kunnen doorbrengen om alles te zien.

berlin, berlijn, kadewe, moet, bar, champagne

Een Moët bar op een van de verdiepingen in KaDeWe.

scheppen, jelly beans, amerikaans, snoep, berlijn, berlin, candy, kadewe

Er was ook heel erg veel Amerikaans eten. Zoals deze wand met allemaal smaken jelly beans.

apfelstrudel, sahne, slagroom, extra, lekker, berlijn

Na KaDeWe was het tijd om wat te eten. In een gezellig kroegje at ik een lekkere gegrilde zalm met boontjes en een apfelstrüdel met extra slagroom als dessert.

my muesli, supermarkt, kaisers, duitsland, berlin, berlijn

Toen we daarna in de avondsupermarkt nog wat lekkers voor s avonds gingen halen zag ik dit schap gevuld met mymuesli. Superleuk dat je dat daar gewoon in de supermarkt kan kopen.

puur, chocolade, lindt, favoriet, chili, peper, granaatappel

Onze avond snack. Lindt heeft zulke lekkere smaakjes pure chocolade! Hmm, ik koos de smaak granaatappel chili en mijn vriend cookies en cream. Na de snack was het tijd om te slapen. Morgen weer een dag ;)

Zijn jullie wel eens in berlijn geweest?

x-Céline

Laat een reactie achter