Lifestyle

Fitness oefeningen inspiratie

fitness oefeningen, fitness oefeningen inspiratie, fitness inspiratie, girls who lift, krachttraining, fitspo

Zoals iedere vrijdag schrijft Jessica ook vandaag weer een verhaal over sport, voeding en het als meisje overleven in de krachttrainingshoek van de sportschool.

Muscle and Strength/Fitnessjunk/Fitness-tips

muscleandstrength.com

fitnessjunk.nl

fitness-tips.nl

Doe je nu al zes weken achter elkaar dezelfde buikspieroefeningen en heb je echt even geen inspiratie meer? Op deze sites kun je oefeningen selecteren op spiergroep en worden de meeste oefeningen uitgelegd met behulp van een filmpje. Ook kun je filteren op het materiaal waarmee je de oefeningen doet; met je eigen gewicht, met dumbells, met barbells, met een kettle bell, met een fitnessbal, met een machine, noem het maar op. Ook heel geschikt als je thuis aan krachttraining wilt doen dus!

 

Fitnessblender

fitnessblender.com

stretch oefeningen, stretch inspiratie, fitspo, fitgirl

Fitnessblender gebruik ik vooral om nieuwe yoga/stretch oefeningen te vinden, maar je kunt er heel veel meer mee! Op de site staan filmpjes van complete lessen die je kunt zoeken op

moeilijkheidsgraad, lichaamsdeel dat getraind wordt, trainingstype(cardio, HIIT, kracht, kettle bell, yoga), duur van de training, aantal kcal dat je er naar schatting mee verbrandt en het materiaal dat je nodig hebt. Uitermate geschikt voor als je geen sportschool hebt of voor op vakantie!

Jillian Michaels

jillianmichaels.com

Jillian Michaels is een personal trainer die vooral bekend werd van het trainingsprogramma 30 day shred. In dit programma doe je 30 dagen lang elke dag een korte work out van een half uur. Je doet hierbij 10 dagen level 1, 10 dagen level 2 en 10 dagen level 3. Deze full body trainingen zijn voor iedereen makkelijk vol te houden en mocht je toch nog moeite hebben dan doe je een level gewoon iets langer dan ervoor staat. Alle filmpjes zijn te vinden op youtube, maar Jillian heeft ze ook uitgebracht op dvd. Naast je eigen lichaam en eventueel een paar gewichtjes(je kunt ook flesjes water vullen) en een yogamatje(wel zo comfortabel) heb je niets nodig. Ik vind haar hilarisch en de trainingen zijn voor iedereen geschikt. Ben je een beginner qua sporten? Probeer dit dan eens!

The Insanity Workout

the-insanity-workout.nl

Bij dit programma wordt je begeleid door Shaun Thompson, fitness trainer en choreographer. Hij werkte onder andere voor Mariah Carey, maar vergaarde internationale beroemdheid met the Insanity Workout. Insanity is een 60 dagen durend trainingsprogramma, je zou het kunnen zien als Jillian Michaels, maar dan de megasuperintense versie. Het is een sterke combinatie van cardio en kracht en als je dit 2 maanden kunt volhouden(je traint 6 dagen per week met dit programma) dan moet je wel resultaten zien! Ik zou dit programma echter alleen aanbevelen aan mensen die al een poos aan sport doen. Heb je geen ervaring met krachttraining of begin je zonder conditie aan dit programma dan is de kans op blessures groot.

Waar doe jij fitness inspiratie op?

Jessica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *