Lifestyle

Films die ik onlangs heb gezien

films die ik onlangs heb gekeken, leuke films, films om te kijken, filmtips

Het is zondag, dus lekker tijd voor jezelf en tijd om weer op adem te komen voor een nieuwe week. Tijd voor een fijn boek, een lekker gezichtsmasker of… een leuke film natuurlijk. Ik keek de afgelopen tijd best wel wat films. Heerlijk om ’s avonds lekker op de bank te kruipen en ongegeneerd keihard te lachen, te huilen of gewoon te genieten van een verhaal. De ene film was misschien beter dan de andere, maar hé, het zijn allemaal films.

inside out, film, filmtips, review

Inside out

Ik houd van Disney en ik houd van Disney films. Inside out had ik nog niet gezien en na een hard gewerkt te hebben in de ochtend, verwende ik mezelf met een fijn avondje op de bank en deze film. Inside Out speelt zich af in het hoofd van Riley waar Joy, Sadness, Anger, Fear en Disgust het voor het zeggen hebben. Iedere dag regelen ze Rileys gevoelens en zorgen er zo voor dat Rileys leven op de rails blijft. Totdat er iets onverwachts gebeurd en alles even helemaal fout lijkt te gaan. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik de verhaallijn heel anders had verwacht dan hij was. Maar het verhaal had wel zo’n open einde, met zo’n groot schot voor open doel waarover een deel 2 zou kunnen gaan dat ik verwacht dat mijn verhaallijn voorspellingen in deel 2 alsnog uit gaan komen. Dit was weer een heerlijke Disneyfilm. Met Disney kan je er eigenlijk ook niet naast zitten. De gevoelens van Riley waren goed geacteerd (of hoe noem je dat in een animatiefilm?) en de filmmuziek zorgde ervoor dat ieder personage zijn of haar gevoelens ook op mij overbracht. Ik werd echt zooo sad van Sadness en Joy maakte mij best wel happy.

trainwreck, films die ik onglangs heb gezien, filmtips, films om te kijken

Trainwreck

Trainwreck kwam ik per ongeluk tegen in een twitter advertentie. De advertentie begon onbedoeld te spelen en ik vroeg me meteen af waar ik in ’s hemelsnaam naar aan het kijken was. Ik heb het stukje drie keer opnieuw gekeken voordat ik er achter kwam dat het niet aan mij lag en dat de film gewoon heel bizar was. Na wat googlen kwam ik op de naam van de film: Trainwreck. Het duurde op dat moment nog een paar weken tot hij uit kwam, maar trainwreck werd wel meteen op mijn watchlist geplaatst.

Gisteravond besloot ik hem daadwerkelijk te gaan kijken en Deze. Film. Is. Raar. De film gaat over amy die niet geloofd in Monogamie en ontzettend geniet van haar niet monogame leven. Althans, dat is wat ze zichzelf voorhoudt, want eigenlijk zit ze gewoon in een sleur. Deze film is zo vreemd en enorm sarcastisch dat het grappig wordt. Een must see als je geen zin hebt in een film met een boodschap of een film waar enige hersenactiviteit bij is vereist.

horrible bosses film review, leuke films om te kijken

Horrible bosses (2)

Jah, wat moet ik hier nou van zeggen? Deze film stond al een tijdje op mijn kijklijstje en het is een comedy. Niet de meest sterke comedy die ik ooit heb gezien, maar ook niet de meest verschrikkelijke. Soms grappig, maar vooral vaak dom. De film gaat over drie vrienden met ieder op een hele andere manier een verschrikkelijke baas. Op een avond zien ze geen andere uitweg meer en besluiten ze spontaan om hun bazen te vermoorden. Waarom ook niet?

Na deel 1 besloot ik om ook maar meteen deel 2 te bekijken. Dat vond ik zelf een ontzettend slecht aftreksel van de plotlijn van deel 1. Ja, eigenlijk gaat het hele verhaal hetzelfde. Dezelfde personages en bijna dezelfde problemen. Alleen dan gaat het dit keer niet om het vermoorden van hun bazen, maar om het kidnappen van hun nieuwe, gezamelijke baas.

De personages in beide films hebben ontzettend uitgesproken en goed uitgewerkte karakters, wat ik dan weer wel heel erg leuk vind aan deze films.

nannie diaries, nanny diaries, leuke films om te kijken

The Nannie Diaries

Dit is zo’n film die ik volgens mij al tig keer heb gezien, zonder dat ik het mezelf realiseer. Annie weet na haar graduation niet zo goed wat ze verder met haar leven wil. Haar moeder heeft een mooi carriere pad voor haar uitgestippeld, maar is dat wel wie ze echt is? Wordt ze daar wel gelukkig van? Als Annie over deze vragen zit na te denken in het park, wordt ze door een bepaalde gebeurtenis aangezien als Nanny en krijgt ze spontaan een baantje aangeboden. Annie besluit op het aanbod in te gaan en een jaar Nanny te zijn en zo te ontdekken wie ze echt is en wat ze echt wil doen. Dit lijkt allemaal niet zo gemakkelijk te zijn als ze eerst had gedacht. Het leventje van de gemiddelde Upper East Sider lijkt van buitenaf een stuk rooskleuriger dan als je er midden in zit.

Een leuke film en comedy, al helemaal als je bedenkt dat dit verhaal gebaseerd is op de ervaringen van twee real life Nanny’s die het ook gelijknamige boek schreven. Oh en die jongen van de bovenste verdieping is eigenlijk toch wel heel cute.

christmas cupid film, leuke kerstfilms, leuke films om te kijken met kerst

Christmas Cupid

Nu is het tijd voor de kerstfilms. Na Lapland had ik ontzettend veel zin in Kerstmis en daarom besloot ik mijn Netflix voorraad aan kerstfilms aan te breken. Helaas staan er maar heel weinig kerstfilms op Netflix Finland en was ik na vier (niet al te beste) kerstfilms alweer door mijn voorraad heen.

Christmas Cupid is één van de vele varianten op het Christmas Carol verhaal. We hebben het al zo vaak gezien, maar toch blijft het een leuk kerstverhaal. Sloane is een succesvolle business woman en the next in line voor managing partner. Als haar niet al te gemakkelijke klant Caitlyn stikt in een olijf en overlijdt, laten drie geesten haar zien wat ze allemaal mist in het leven door zich altijd zo vol op haar werk te storten.

Vooral de cast in deze film vond ik erg leuk. Ashley Benson, Chad Michael Murray…

12 dates of christmas, leuke kerstfilms, leuke films om te kijken met kerst, leuke films, review, films die ik onlangs keek

12 dates of Christmas

Nog een kerstfilm. Deze keer eentje die ik samen met Melvin keek in Lapland. 12 dates of Christmas gaat over Kate die niets liever wil dan haar ex-vriendje terugwinnen en samen met hem kerst vieren. Ze heeft alles al helemaal uitgestippeld, totdat ze in een warenhuis met parfum in haar ogen wordt gesprayd en vanaf dat moment die dag iedere keer herbeleefd. Iedere keer ontdekt Kate meer over wat haar nou eigenlijk echt gelukkig maakt. Een gewone romantische kerst comedie. Echt zo’n film die fijn is om te kijken tijdens de kerstdagen, gewoon omdat het een kerstfilm is.

Ik heb gewoon al alle kerstfilms gezien die er op de Finse Netflix staan. Hoe kan ik nou de komende anderhalve maand nog overleven zonder iedere dag een kerstfilm te kijken? Ik zou het echt niet weten.

Hebben jullie nog leuke film aanraders?

4 thoughts on “Films die ik onlangs heb gezien”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *