Lifestyle

Vakantie overleefd? Back to business!

Jessica van der Stoel, fitgirl, na de zomer, resultatenZoals iedere vrijdag schrijft Jessica ook vandaag weer een verhaal over sport, voeding en het als meisje overleven in de krachttrainingshoek van de sportschool.

Daar zijn we weer, terug in Nederland! Met nog een week zomervakantie te gaan is het al bijna tijd om mezelf voor te bereiden op het nieuwe schooljaar. Maar eerst nog even een korte recap, want hoe is mijn vakantie verlopen?

Wat zat er in mijn tas?

Voor mijn vakantie liet ik jullie al weten wat ik allemaal zou meenemen om zoveel mogelijk mijn trainingen en voeding te kunnen controleren. Die weerstandsbanden zijn uitstekend van pas gekomen! Trainen thuis is fijn, maar in het ochtendzonnetje trainen, terwijl je uitkijkt over een prachtig meer, dát is pas genieten. De eiwitten zijn daarentegen de hele vakantie in mijn tas gebleven. Waarom? Nou omdat er in Frankrijk dus genoeg heerlijke kwarkjes (mét extra toegevoegde proteïne) bleken te zijn. Daar kunnen we in Nederland nog wat van leren. De huidplooimeter gebruikte ik net als normaal, 1x per week keek ik of mijn huidplooien netjes naar beneden gingen.

Resultaten

Na een heerlijke vakantie kwam ik na twee weken weer thuis. Met een mooie bruine teint, een zonnig humeur en weer helemaal klaar om er de laatste negen weken nog even hard tegenaan te gaan. Bij in het ritme komen hoorde ook meteen een mailtje naar mijn coach met de resultaten. En die resultaten? Die vielen me niets tegen! Mijn gewicht was in de vakantie met 0,7 kg gestegen, mijn huidplooimetingen waren netjes gedaald. En dat overtollige gewicht was natuurlijk vocht, want een paar dagen later was er op de weegschaal niets meer te zien op vakantie.

Mijn tip

En toen was het tijd om weer volop aan de bak te gaan! Nieuw trainingsschema(met ook 2x per week cardio) en nieuwe macros. Mijn tip? Gun jezelf 1 of 2 dagen rust om weer te wennen aan je leven in Nederland, maar pak wel zo snel mogelijk je normale ritme weer op. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt!

Hoe is jouw vakantie verlopen?

Jessica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *