Turku Foto’s 2015

Geplaatst op

michaels church turku finland

Turku wat was je fijn. Voordat ik op het vliegtuig stapte naar Stockholm kon ik het niet laten om nog een aller laatste rondje door Turku te fietsen en wat foto’s te maken van de dingen die ik dagelijks op mijn fietstocht naar school tegenkwam. Ik heb al ontzettend veel foto’s en vooral veel vlogs gemaakt in mijn maanden hier, maar een blogpost met wat extra herinneringen kan nooit kwaad.

Hoewel ik in eerste instantie niet heel blij was met de stad waarvoor ik was uitgeloot voor mijn uitwisseling, ben ik in de afgelopen maanden toch van Turku gaan houden. Het is een ontzettend gezellige stad, waar ik heel graag nog een keer terug zou komen. Er is nog genoeg te zien en te doen. Ondertussen wordt het al om half drie donker hier in de stad. Dat is ook op de foto’s terug te zien. Iedere foto is iets donkerder dan de vorige, maar al die lampjes die nu overal hangen zijn ook wel heel gezellig.

st michaels kerk, turku finland tintaå turku, finland foto's pinella turku, finland turku cathedral, kathedraal turku, finland turku arken, abo akademi, finland turku centrum steegje turku finland foto's pinella turku, restaurant, finland turku art museum, kerstboom, finland

Natuurlijk kon ik het niet laten om aan het eind van mijn rondje te eindigen bij de Splizzeria voor een splizzalaatti met Spicy Veggi en Little Italy. Mijn spaarkaart was nog niet vol, maar die bewaar ik lekker voor als ik ooit nog een keertje terug mocht komen in Finland.

Nee ik ben niet veel uit geweest in deze stad, ik was niet ieder weekend de hort op, ik heb geen diepe langdurige vriendschappen overgehouden aan dit avontuur, maar als ik het overnieuw moest doen dan zou ik dat zo weer doen. Ook zou ik dan waarschijnlijk niet heel veel anders doen dan dat ik nu heb gedaan. Ik heb heel erg van deze ervaring genoten en ieder moment voelde een beetje als een hele lange vakantie.

Dag Turku, je was geweldig <3 op naar het volgende avontuur.

x-Céline
 • awesome foto’s ;D

  Reageer
 • Wat een toffe foto’s!

  Reageer
 • Wow, ik had nog nooit eerder van Turku gehoord maar wat ziet het er gezellig uit! Leuk dat je het daar uiteindelijk toch beter hebt gehad dan verwacht dan!!!

  Reageer
  • Ja, daar ben ik ook wel heel er blij mee. Als het wel was tegengevallen, was en half jaar toch wel heel erg lang. Ik kende Turku eigenlijk ook niet voordat ik er heen ging, maar het blijkt dus echt een hele belangrijke stad te zijn in Finland. Het is zelfs jarenlang de hoofdstad geweest.

   Reageer
 • Mooie foto’s!

  Reageer
 • Ik had er nog nooit van gehoord, maar de foto’s zien er in elk geval super mooi uit hoor!

  Reageer
  • Ik kende Turku eigenlijk ook niet voordat ik er heen ging. Helsinki wel, maar eigenlijk is Turku veel langer de hoofdstad van Finland geweest.

   Reageer
 • Inge:

  Ik ken deze plaats niets, maar ik herken wat je zegt. Ik heb hetzelfde in Malmö (al was ik er wat langer). In Zweden wordt het zo rond 15.00u inderdaad al donker, dat is dan toch wel weer een verschil met Nederland. Mooie foto’s trouwens, het ziet er prachtig uit!

  Reageer
  • Dankjewel! Dat het zo vroeg donker wordt, went eigenlijk nooit. Je dagen zijn dan echt maar heel erg kort en je zit daardoor ook meer binnen, wat ik dan soms best claustrofobisch vind.

   Reageer

Laat een reactie achter