Lifestyle

Het ultieme ingrediënt voor succes : Do what you ♥

succesvol worden, frans tijdschrift, ingredient voor succes, doen wat je leuk vind, passie, thee, quilten hart, mooie foto, lichte foto, werken, werk, persoonlijk

Het onderwerp voor deze blogpost bedacht ik mij toen ik afgelopen week een dag werkte voor de Hunkemöller fabrieksverkoop. Een hele dag lang heb ik niets anders gedaan dan BH’s recht hangen en duizenden plastic zakjes openscheuren met in ieder zakje één onderbroek. Wat deze dag mij opleverde? €40,- euro. Ik denk niet dat ik daar enige rekening mee ga kunnen betalen.

Ik wil niemand op zijn tenen trappen met dit redelijk negatieve verhaal over dit werk of over de hoeveelheid geld die je hiervoor krijgt. Ik heb juist superveel respect gekregen voor de mensen die dit werk wel kunnen doen, dag in dag uit, jaar in jaar uit en hier ook gelukkig mee zijn. Heel veel respect, want ik zou het niet kunnen.

Heel krom is het dan, om te bedenken dat ik uren en uren kan besteden aan het schrijven van blogposts, het maken van de juiste foto bij deze posts en alle marketing die er verder nog komt kijken bij het runnen van een blog. Hoeveel ik krijg voor zo’n hele dag werken? €0,00 euro. Gek hè? Dat ik iets wat nog minder betaald dan het minimumloon, eigenlijk eindeloos kan blijven doen. Dat ik er altijd tijd voor kan vinden en altijd de energie heb om weer nieuwe dingen te leren op dit vakgebied.

Succesvol worden

Zoveel tijd stop ik in mijn blog en zoveel energie om zoveel mogelijk bij te leren, dat ik misschien ooit, op een mooie dag, kan doorgroeien naar een functie die wel goed betaald. Een functie waar ik wel rekeningen van kan betalen. Dan is al die tijd en energie die ik er nu in stop eigenlijk een investering geweest.

Als ik diezelfde tijd en diezelfde energie zou moeten stoppen in een baantje als fabrieksverkoop hulp bij hunkemöller om zo uiteindelijk een baan te krijgen waarmee ik ook mijn rekeningen zou kunnen betalen, zou ik dat niet kunnen. Ik zou met zo’n baantje nooit succesvol kunnen worden.

Om deze en vele andere redenen kan ik dus wel met zekerheid zeggen dat het allerbelangrijkste om succesvol te worden in een baan passie is. Doen wat je leuk vindt, doen waar je hart ligt. Alleen dan heb je genoeg wilskracht en energie om echt succesvol te worden. Do what you love, dan komt alles uiteindelijk wel goed. Of je nou kapster wordt of bankdirecteur, als je energie krijgt van het doen van dit werk, dan heb je de sleutel tot succes. Althans, dat is wat ik denk, we zullen zien wat de toekomst mij brengt.

2 thoughts on “Het ultieme ingrediënt voor succes : Do what you ♥”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *