Recipes & Health

Het lekkerste Gezonde ijs dat je ooit gaat proeven

suikervrij, glutenvrij, gezond ijs, recept, sorbet, frambozen ijs, healthy, gezond toetje, gezond recept, hallon lakrits, drop ijs, gezond, clean recept, clean eating recept, clean ijs, gezond ijs recept

Vandaag deel ik met jullie een recept voor het aller lekkerste gezonde ijs dat jullie ooit gaan proeven. Ik maakte dit recept afgelopen zomer iedere avond en had dit ijs zelfs liever dan “gewoon” een magnum of een ander ijsje uit de winkel. Met een ijsje dat zonder toegevoegde suikers en zonder hulpstoffen is gemaakt, is het ook helemaal niet erg om zo af en toe lekker te genieten.

Ik ontdekte dit recept eigenlijk per ongeluk. Ik had ergens in een tijdschrift een recept gezien voor een framboos-drop smoothie die ik wilde uitproberen. Nou is framboos-drop een beetje een vreemde combinatie, maar in Zweden worden deze twee smaken heel vaak gecombineerd. Eigenlijk smaakt het heel erg prima samen. Omdat ik een beetje ongeduldig was, begon ik de ingrediënten al te staafmixen voordat alles helemaal was ontdooid. Bovendien had ik veel te weinig vocht toegevoegd voor een smoothie. Zo doende ontdekte ik dat je de perfecte ijs structuur krijgt als je bevroren frambozen mixed met de staafmixer. Lekker zacht en romig.

Het maken van dit ijs duurt maar een paar minuutjes en de kans is groot dat alle ingrediënten al gewoon bij je in de kast liggen. Misschien kan je zometeen al gelijk een bakje maken. Gewoon, omdat het kan.

Wat heb je nodig:

  • 250 gram bevroren frambozen (Ik koop ze van de Lidl in Duitsland. Daar betaal je €2,- voor een halve kilo frambozen)
  • 4 eetlepels (vanille) yoghurt
  • eventueel een theelepel droppoeder

Wat moet je doen:

  1. Gooi alle ingrediënten bij elkaar in een stevige maatbeker.
  2. Wacht een paar minuten totdat de frambozen net niet helemaal meer hard zijn gevroren.
  3. Pak een staafmixer en mix, mix, mix!!!
  4. Zodra alle stukjes zijn verdwenen en er een heerlijke ijsstructuur achter is gebleven ben je klaar.

Bon Apetit!

Dit recept is natuurlijk heel gemakkelijk aan te passen. Zo kan je stukjes banaan toevoegen, de droppoeder weglaten of vervangen door cacao, een beetje pindakaas toevoegen en ga zo maar door.

Wat is jullie favoriete toetje?

N.B.: Drop poeder is niet hetzelfde als salmiak!

8 thoughts on “Het lekkerste Gezonde ijs dat je ooit gaat proeven”

    1. Hangt er natuurlijk vanaf hoeveel je er in doet. Ik zou het echt heel subtiel houden als ik jou was. Behalve als je een hele grote dropfanaat bent dan. Of anders gewoon zonder, is ook heel erg lekker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *