Lifestyle

Q&A de antwoorden

antwoorden q&a, hoe zie ik mijzelf over vijf jaar, waar kan je trots op zijn, waar kan je mij midden in de nacht voor wakker maken en meer

 

Een tijdje terug liet ik jullie alles vragen wat er in jullie opkwam. Van of de tandenfee echt bestaat tot mijn toekomstplannen, niets was te gek. Vandaag geef ik antwoord op de leukste vragen. Mochten jullie nog nieuwe vragen aan mij hebben, laat die dan achter in de comments. Wie weet beantwoord ik jouw vraag in een volgend artikel.

Waarom kan jij trots zijn op jezelf?

Dit vind ik zelf een hele mooie vraag. Ik stel hem vaak aan andere mensen, die hier vaak echt geen antwoord op hebben. Ik denk dat er een soort taboe heerst op trots zijn op jezelf, want; waar ligt de grens met opscheppen? Ik denk dat het juist heel belangrijk is om te weten waarom je trots kunt zijn op jezelf. Ik ben bijvoorbeeld heel trots op het feit dat ik al twee keer een minimarathon van 18.5 KM heb gelopen, ondanks dat ik zo’n drie jaar terug na 100 meter joggen al letterlijk stond te hyperventileren. Het kost wat tijd en ook doorzettingsvermogen, maar als je iets echt wil dan kun je alles bereiken, hoe onwaarschijnlijk je doel in het begin ook is.

Wat zou jij nu tegen je jongere zelf zeggen?

Dit vind ik een hele moeilijke vraag. Eigenlijk ben ik heel erg blij met waar ik nu ben en zou ik daarom niet zomaar wat willen veranderen. Wel heb ik een aantal momenten op de basisschool waar ik mij nu voor schaam. Ik kon echt heel erg goed onzin kletsen en vond het leuk om bij sommige kinderen het ene moment poesaardig te zijn om vervolgens weer ontzettend gemeen. Ik snap niet helemaal waar dit goed voor was, dus misschien zou ik aan mezelf vertellen dat dat echt nergens op slaat. Op het moment dat ik in Zweden woonde, had ik wel graag wat meer mijn mond open getrokken. Als ik toen tegen mezelf had kunnen praten, had ik mezelf waarschijnlijk wat extra moed ingepraat. Hopelijk was ik daar dan wat meer extravert door geworden. Want: “What’s the worst thing that could happen?”

Waarvoor kan jij midden in de nacht wakker gemaakt worden?

Voor een heleboel leuks mag je me best wakker maken hoor. Ik ben best een ochtendmens, dus vroeg opstaan is voor mij meestal niet zo’n probleem. Een leuke of bijzondere reis vind ik wel een goede reden om midden in de nacht voor wakker te worden. Alleen als ik echt heel moe ben en ik mag niet gaan slapen, dan zou ik nog wel eens kunnen gaan huilen uit frustratie.

Hoe/waar zie jij jezelf over vijf jaar?

Ik probeer zoveel mogelijk in het hier en nu te leven. Niet in het verleden en niet in de toekomst. Toch vind ik het soms leuk om een beetje te fantaseren. Meestal zijn die fantasieën niet heel realistisch, maar het is toch grappig om over na te denken. Over vijf jaar ben ik 26 jaar. Jeetje, dan ben ik al bijna 30. Nog bejaarder dan ik nu al ben. Tegen die tijd heb ik mijn studie afgerond en heb ik een leuke baan gevonden die ook nog best leuk betaald. Mijn blog heb ik nog steeds, naast mijn baan. Misschien woon ik wel in een buitenstad van London in een knus huisje met tuin, een openhaard, een bad en mooie grote ramen. Ik heb altijd geroepen dat ik rond mijn 26e, 27e wel moeder zou willen worden, maar misschien denk ik daar op dat moment wel heel erg anders over. Vijf jaar zijn zo voorbij en ik zit nu echt nog niet op kinderen te wachten.

Hoe ziet jouw perfecte dag er uit?

Op mijn perfecte dag word ik ‘s ochtends wakker door het fluiten van de vogels buiten. Als ik mijn ogen open, schijnt het zonnetje al de woonkamer in. Ik blijf nog lekker even in bed liggen en lees een leuk tijdschrift. Als ik het tijdschrift uit heb, staat er op de ontbijttafel een heerlijk uitgebreid ontbijt op mij te wachten met verse, warme broodjes en lekker vruchtensap en thee. Na het ontbijt (Ga ik misschien nog even naar de sportschool) en  heb ik alle tijd om rustig te douchen en me uitgebreid op te maken. Ik vind het echt heerlijk om met mijn makeup te spelen, dus daar neem ik graag de tijd voor.

Als ik eenmaal aangekleed ben, ga ik op stap. Waar naartoe maakt mij niet zoveel uit. Naar een museum, naar een stad of nog iets anders. Samen met mijn ouders, zusje, hond, opa en oma en/of vriend. Ze mogen allemaal mee. Tussen de middag lunchen we dan ergens heel lang en uitgebreid. Hebben interessante en grappige gesprekken en nemen er echt de tijd voor.

Op de terugweg in de auto zing ik vrolijk mee met de radio. Thuis kruip ik dan lekker op de bank met een nieuw boek en een kop thee. Als mijn boek uit is, kijk ik samen met wie mee wil kijken een leuke film, of twee en daarna kruip ik lekker weer mijn bedje in.

Ach, eigenlijk is mijn perfecte dag heel simpel. Geef mij maar een stress vrije dag met mooi weer en ik ben blij.

Hoe zouden jullie deze vragen beantwoorden? en wat zouden jullie nog meer van mij willen weten?

 

20 thoughts on “Q&A de antwoorden”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *