Lifestyle

Onthaasten doe je zo

ontspannen met een kop koffie of een boek

Tien dingen tegelijk! Snel dat mailtje opstellen voor de boekhouder terwijl je aan de telefoon een afspraak met de dokter maakt voor je jongste zoon. Gauw een whatsappje beantwoorden van de poetsvrouw terwijl je nog die laatste opdracht aan het afwerken bent en ondertussen in je hoofd je boodschappenlijstje voor de winkel overloopt. Herkenbaar? Dan heb jij zonder twijfel baat bij wat praktische tips om te onthaasten. Voordelen? ‘Snel, sneller, snelst’ staat straks niet meer in jouw woordenboek, zodat je meer ruimte hebt om te focussen en te genieten. Want? Lees dan gauw verder!

Onthaasten, wat is dat? 

De rat race van het leven eist zijn tol op heel wat drukbezette jonge mensen. We willen dan ook aan heel wat rollen voldoen. Want je streeft ernaar de leuke mama, sexy partner, gemotiveerde werknemer en je vrijgevochten zelf te zijn. Te weinig uren in een dag om alles bol te werken en perfect in elk typetje te passen. Een  naderende burn-out is vaak het resultaat van de zware druk die op onze schouders rust. Een druk die we meer dan eens onszelf opleggen. Hoe ga je hiermee om? Onthaasten is de boodschap! Onthaasten staat gelijk aan slow living. Maak het je daarom thuis aangenaam met interieurstukken die rust uitstralen zoals de Scandinavische collecties van Ferm LIVING. Het rustiger aan doen en dag per dag leven en wat minder streng zijn voor jezelf, is jouw nieuwe doel. Lukt het een dag niet om alles rond te krijgen? Dan is er morgen ook een dag! 

ontspannen met koffie en een boek

Las pauzes in

Wat chiller leven? Dat betekent allereerst je verwachtingen bijstellen. Moet het echt allemaal vandaag? Vraag eens wat minder van jezelf en probeer je to do list te verspreiden over je weekkalender. Wil je toch meer gedaan krijgen? Dan is het van fundamenteel belang om pauzes in te lassen. Een wandeling, een koffiepauze bij de koffiemachines op het werk of een ontspannend telefoongesprek met een vriendin, het verzet je gedachten even en geeft je nieuwe energie. Doen dus! 

Focus je op 1 ding 

‘Multitasker’ is zowat het meest beladen woord anno 2022. We willen allemaal die duizendpoot zijn die ze in elke vacature schijnen te zoeken. Maar we hebben maar twee handen en geen duizend poten, laat dat duidelijk zijn. Ons brein kan ook maar één ding aan. Recentere onderzoeken wijzen uit dat multitasken helemaal niet zo productief is als eerst gedacht en we dus met z’n allen streven naar iets waar we helemaal niet voor zijn gemaakt. Take it easy en focus je op één ding. Je hoofd heeft telkens aanpassingstijd nodig, wanneer je switcht tussen taken, waardoor je telkens je focus verliest en je weer moet “rewiren”.

$

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *