Travel

Ondertussen in Lapland #20: We missen alles!

lapland vlog 20, rovaniemi, leven in finland, wonen in finland, erasmus jaar in finland, reis naar lapland, fins lapland, op avontuur, video blog

Toen ik deze blogpost inplande in mijn editorial kalender, heb ik waarschijnlijk met mijn gedachten nog wel heel erg in Lapland gezeten. In plaats van “Ondertussen in Finland” heb ik de post per ongeluk deze keer “Ondertussen in Lapland” genoemd. Ach, eigenlijk ook net zo leuk, want in de vlog van vandaag zitten we nog volop in mijn Lapland avontuur.

Afgelopen week is mijn moeder voor een weekje bij mij op bezoek geweest. Heel gezellig, want ik had eigenlijk geen bezoek meer verwacht na Melvin’s tweede bezoek in de herfstvakantie. Als er iemand anders bij is, heb ik toch de neiging om meer te doen aan activiteiten dan als ik helemaal alleen ben. Alleen besteed ik mijn tijd vaak aan het schrijven van blogposts en aan het maken van verslagen voor school.

Bezoek is niet altijd goed voor mijn productiviteit, maar wel voor de hoeveelheid cultuur die ik binnenkrijg. Aangezien ik graag zoveel mogelijk van Turku heb gezien voordat ik weer terug kom naar Nederland, is het zo gek nog niet om een extra weekje bezoek te hebben. Ondertussen ben ik alweer een museumbezoek, kasteelbezoek en een kerstmarkt bezoek rijker.

[yt url=”https://youtu.be/yGcqhbwCxw4″]
Kijk hier als de video niet te zien is.

Het eind van mijn tijd in Finland begint al angstaanjagend dichtbij te komen. Nog maar twee weken volgepropt met deadlines en tentamens en dan is het alweer tijd om mijn koffers in te pakken. Ik weet nog niet of ik daar blij om moet zijn of juist heel verdrietig. Het is heel vreemd om een plek die je net je thuis hebt gemaakt, voor wellicht de rest van je leven weer achter je te moeten laten. Aan de andere kant heb ik dit halve jaar ook gemerkt dat het bijna onmogelijk is om een Nederlandse blog te runnen terwijl je niet dagelijks op kantoor te vinden bent of “even” in de trein naar Amsterdam kunt springen.

Ach, voor nu nog maar even genieten van deze Lapland vlog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *