Lifestyle

Nice Girls Don’t Get The Corner Office

nice girls still dont get the corner office boek review, recentie, book reviewNice Girls still don’t get the corner office is een compleet herziene versie van het ontzettend populaire boek: Nice girls don’t get the corner office. Hoewel ik meestal niet zo’n feminist ben, kan ik toch echt niet ontkennen dat het voor een vrouw nog steeds niet zo “gemakkelijk” is om carriëre te maken als dat het is voor een man. Vrouwen krijgen nog steeds minder salaris dan een man in exact dezelfde functie en hoewel ik hier enig begrip voor heb, word ik als workaholic toch altijd blij van tips om het beter te doen.

Nice Girls don’t get the corner office, is een boek dat al erg lang op mijn to-read lijstje staat. Nu er een compleet herziene verzie in de schappen ligt, compleet aangepast aan situaties waar je tegenwoordig in terecht kunt komen (denk; Facebook en Twitter), moest ik het natuurlijk wel lezen.

nice girls don't get the corner office bullet journal sheet, bullet journal idea

Het eerste dat ik van mensen hoor als ik zeg dat ik dit boek aan het lezen ben, is dat ze ervan uitgaan dat dit boek je leert een bitch te zijn. Want het tegenovergestelde van een nice girl is een bitch, toch? Fout. Dit boek focussed zich niet zozeer op het “nice” deel van de nice girl combinatie, maar juist vooral op het laatste deel. Het boek moedigt je niet aan om je meer als een man te gaan gedragen, maar juist om je te ontwikkelen van meisje in vrouw. Een lief meisje, dat zich nog steeds gedraagt volgens de gedragsnormen van een lief, beschaafd en gehoorzaam meisje, zal volgens dit boek nooit de promotie krijgen voor een hogere positie. Iedereen zal je aardig vinden en een prettige partner, maar zodra er een plekje vrij komt in een hogere positie, is dat schattige meisje die iedereen aardig vind niet de eerste persoon om een leidinggevende aan functie te geven. Een zelfverzekerde vrouw die weet wat ze wil, respect heeft bij iedereen en die voor zichzelf opkomt, is eerder een geschikte kandidaat voor de functie.

In 101 verschillende situatie schetsen, onderverdeeld in zeven verschillende onderwerpen. Bouw je een duidelijk en persoonlijk actieplan op, om je te helpen de transitie te maken van nice girl naar vrouw. Het boek is vlot en duidelijk geschreven, met veel herkenbare situaties en duidelijke coaching en actiepunten. Het fijne aan dit boek vind ik dat er heel duidelijk wordt gemaakt dat je je niet hoeft te gedragen als een man om succes te hebben. Veel andere vergelijkbare boeken doen dat namelijk wel en omdat ik alles behalve een tomboy ben en ook alles behalve een tomboy zou willen zijn, spreekt dit boek mij veel meer aan.

nice girls don't get the corner office bullet journal sheet, bullet journal idea

Aan de hand van Nice Girls Still don’t get the corner office, stelde ik een persoonlijk actieplan samen, die ik heb genoteerd in mijn Bullet Journal. Op die manier kan ik de lijst regelmatig teruglezen en mezelf weer even een powerboost geven.

Wat dit boek mij leerde

Hoewel het boek vol staat met ontzettend handige tips (101 om precies te zijn), waren er twee punten waarin ik mij speciaal aangesproken voelde. Namelijk: In een meeting mijn meningen en ideeën verpakken in vragen in plaats van statements en mij voorstellen met alleen mijn voornaam in plaats van met mijn volledige naam.

Dat laatste is iets wat ik de laatste jaren heel bewust ben gaan doen. Ik stond niet helemaal achter het “merk” dat er voor mijn gevoel op mijn achternaam lag en ben me toen heel bewust gaan voorstellen met alleen mijn voornaam. Iets waar ik wel achter stond. Na het lezen van dit boek, ben ik die keuze gaan herdenken en ik denk dat ik dit punt de voordeel van de twijfel ga geven en vanaf nu weer heel bewust mezelf met voor- en achternaam voorstel.

Naast dit punt, voelde ik me vooral aangesproken door het stukje over vrouwen die in meetings hun ideeën verbouwen tot een vraag. Hoe vaak heb ik mezelf niet horen zeggen: “En wat als we nou…” of; “We kunnen ook…” gevolgd door een geweldige ingeving die ik midden in de meeting had gekregen. Je idee verbouwen tot vraag, maakt het gemakkelijker om hem in de groep te gooien, waardoor het voor mij veiliger voelt om mijn mond open te doen. Toch kan ik dit boek geen ongelijk geven, dat doordat je je ideeën of meningen veranderd in een vraag, je ook de impact van dat idee veranderd. Bovendien is het gemakkelijker om in een verhitte discussie nee te zeggen op een vraag dan op een goede statement. Nu ik mij hier heel erg van bewust ben geworden, is dit mijn hoofdverbeterpunt geworden na het lezen van dit boek. Geen vragen meer, alleen nog maar statements voor mij.

Nice Girls still don’t get the corner office is een leuk en vlotgeschreven boek vol met goede tips en actiepunten voor diegenen die zin hebben in een flinke dosis Business en Girlpower. Hoewel het een compleet ander soort boek is, denk ik dat je als fan van het boek #Girlboss zeker ook kan genieten van dit boek.

Nice Girls still don’t get the corner office kost € 8.99 bij bol.com

Wat is jullie favoriete girlpower boek? 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *