Beauty

L’occitane Ultra soft balm helpt vrouwen, jij ook?

l'occitane, ultra soft balm, internationale vrouwendag, help het goede doel, loccitane balsem voor het goede doel

Baal jij er ook wel eens van dat je geboren bent als een vrouw? Het valt ook niet mee om iedere maand pijn in je buik te hebben, de helft van je dag kwijt te zijn aan het ontharen van allerhande lichaamsdelen en standaard minder te worden betaald voor exact hetzelfde werk als het werk van je mannelijke collega.

Nee, nu even serieus. Het valt best mee om een vrouw te zijn hier in Nederland. Maar niet in alle delen van de wereld is het zo gemakkelijk om een vrouw te zijn. Vandaag op 8 Maart is het internationale vrouwendag, een dag om even stil te staan bij het feit dat er ook vrouwen op de wereld zijn die niet kunnen lezen of schrijven en die mede daardoor compleet afhankelijk zijn van het inkomen van hun man. Als deze man hen dan mishandeld of verlaat, zijn deze vrouwen aan hun lot overgelaten.

internationale vrouwendag, l'occitane, ultra soft balm, internationale vrouwendag, help het goede doel, loccitane balsem voor het goede doel

De L’occitane foundation steunt vrouwen in Burkina Faso door ze te leren lezen en schrijven en door het verlenen van micro credieten, waar ze hun eigen bedrijfje mee op kunnen zetten. Op deze manier worden de vrouwen een stuk zelfstandiger en wordt hun levensstandaard aanzienlijk verhoogd.

loccitane ultra soft review, swatches loccitane balm, international womensday, l'occitane balm review

 

Speciaal voor internationale vrouwendag brengt L’occitane een naar abrikozen snoepjes geurende balsem uit op basis van maar liefst 96% Sheabutter. De balsem kan je gebruiken voor je lippen, handen, haren en andere droge plekjes. Zo’n blikje kost maar €2,- euro, waarvan 100% van de winst naar organisaties gaat die het ondernemerschap van vrouwen stimuleren.

Ik vind dit een ontzettend goed initiatief van L’occitane en voor maar €2,- euro kan eigenlijk iedereen zich wel zo’n fijn blikje veroorloven. Zo heb je niet alleen een hele fijne boter om mee te nemen in je handtas, maar heb je op internationale vrouwendag ook de vrouwen die het wat minder makkelijk hebben een klein beetje geholpen.

De L’occitane Ultra Soft Balm is voor €2,- euro te koop bij alle L’occitane verkooppunten en via de website.

6 thoughts on “L’occitane Ultra soft balm helpt vrouwen, jij ook?”

    1. Wat goed dat je alleen nog dierproefvrij koopt! Dat lijkt me erg moeilijk, aangezien de ingrediënten vaak nog wel op een bepaald punt op dieren zijn getest. Ik was me er eigenlijk ook niet bewust van dat l’occitane niet dierproefvrij is. Interessant!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *