Lifestyle Recipes & Health

Ik heb mijn eigen theesmaak?!

Vatille thee, Vatille webshop, zelf thee samenstellen, biologische thee, lekkere thee, losse thee, thee momentje

Zo af en toe kom je iets tegen wat wel zo goed bij je past, dat het niet anders kan dan dat je er een paar dagen later een artikel over typed. Zo was het ook voor mij en de webshop Vatille. Lees snel verder om meer te ontdekken over deze leuke webshop!

Zoals jullie ondertussen wel weten, ben ik gek op thee. Zelfs als het ondertussen alweer Augustus is en normale mensen liever een glas ijskoude limonade of wat icetea met ijsklontjes drinken, maak je mij nog ontzettend blij met een lekker kopje thee. Altijd probeer ik lekkere en nieuwe theesmaakjes uit. Het aller liefst wel biologisch, want dat smaakt 10 keer beter dan “gewone” thee.

Toen ik de webshop Vatille ontdekte was ik helemaal in de zevende theehemel. Want deze webshop verkoopt niet alleen heerlijke smaken van 100% fairtrade thee, maar heeft ook een heus “theelab” waar je je eigen thee kunt samenstellen.

Het Vatille thee lab

thee met echinacea, lavendel, basilicum, munt en peper, vatille thee, zelfgemaakte thee, thee labEerst kies je je basisthee in het lab. Heb je zin in een zwarte, groene of witte thee? Vervolgens kies je tot maximaal vijf extra smaken om je thee extra spannend te maken. Ik koos bijvoorbeeld voor lavendel, echinacea, pepermunt, basilicum en peper. Vervolgens wordt je eigen gemaakte thee creatie met de hand gemengd en naar je opgestuurd.

Afgelopen week, genoot ik van een heerlijk kopje zelfgemaakte thee. Toen ik het zakje openmaakte, rook ik vooral heel erg veel lavendel. Een zachte en rustgevende geur voor een lekker kopje thee voor het slapen gaan. Eenmaal in het water, rook ik, behalve de lavendel, ook de basilicum erg goed. Wat een verassend lekkere combinatie is dat zeg!

Tijdens het proeven overheerst de smaak van de peper vooral. Normaal ben ik dol op alles waar (chili)peper in zit, vandaar dat ik daar nu ook voor had gekozen. Maar omdat alle ander smaken die ik koos heel licht en liefjes zijn, overheerst de peper toch een beetje teveel. De oplossing? De thee mengen met een thee met vlierbessen! De sterke, zoete en warme smaak van de vlierbessen past perfect bij de peper. Hmmm, heerlijk zo’n kopje thee.

Spelen met het theelab is echt ontzettend leuk om te doen. Een snelle rekensom (oke, misschien was het niet zo heel snel) vertelt mij dat je maar liefst 180.014.616 verschillende soorten thee kunt bedenken met het theelab van Vatille! Ja, dat zijn er inderdaad meer dan 180 miljoen. Mijn vriend bedacht bijvoorbeeld een appeltaart thee met pure chocolade, appel, kaneel, rozijnen en walnoten. Jummm!

Welke thee zouden jullie maken in het theelab?

 

10 thoughts on “Ik heb mijn eigen theesmaak?!”

  1. Wat leuk om je eigen thee samen te stellen! Als ik zou mogen kiezen, zou ik iets met rooibos maken, of een theesmaak met appel erin. Of misschien zou ik een keer een hele aparte combinatie proberen :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *