Fashion

House of Dagmar: Vrouwelijk, Sophisticated en sportief

house of dagmar, pop up bijenkorf, persevent, blogger event, scandinavische mode, fashion

Ik denk dat ik dat een beetje van mijn moeder geërfd heb, maar ik heb een grote liefde voor mooi Scandinavisch design. Of het nou een armband of een kast is, ik kan er helemaal verliefd op worden. Vrijdag zat ik al vroeg in de trein voor de opening van de pop-up store van House of Dagmar in de Bijenkorf. House of Dagmar is een Zweeds modemerk dat tien jaar geleden is opgericht door de drie zussen Karin, Kristina en Sofia. Hun eerste inspiratiebron was hun grootmoeder Dagmar, vandaar ook de naam van dit mooie merk.

House of Dagmar is afgelopen jaar door de Zweedse Elle uitgeroepen tot Best Designer of the Year en maakt enkel gebruik van natuurlijke en milieuvriendelijke materialen in haar ontwerpen. Zo zijn Biologisch katoen, linnen en leer de belangrijkste materialen voor de kledingstukken van Dagmar.

house of dagmar jurk, elliphant, jurk, inspiratie, leren rug, dagmar

De materialen voor de geweldige tassenlijn van House of Dagmar worden geverfd in een speciale fabriek net buiten Stockholm. Hier wordt er alleen gebruik gemaakt van natuurlijk verfmaterialen voor het kleuren van leer en textiel. Ik heb nog nooit eerder gehoord van een merk dat zo bewust kiest voor een lokale fabriek voor het verven van materialen. Zeker een goed streven.

Als ik de kleding van House of Dagmar zo kort mogelijk zou moeten omschrijven dan zou ik zeggen dat de kleding vrouwelijk en tegelijkertijd sportief en sophisticated is. Scandinavisch simpel, maar met een verassende twist. Een combinatie waar ik heel erg blij van word.

persevent, house of dagmar, kristina tjäder, another narcicisst

Om 10:00 uur ‘s ochtends werd de pers ontvangen in de Bijenkorf met koffie, thee, macarons en fruitsalade. Op de tweede verdieping konden we de mooie collectie bewonderen en de oprichtster en hoofd design van Dagmar ontmoeten. Het was erg leuk om weer even mijn Zweeds te kunnen oefenen en ik heb een heleboel nieuwe leuke mensen leren kennen. Tegen het eind van het event heb ik nog zelfs nog even met hoofdontwerpster Kristina kunnen praten. Een hele bijzondere ervaring en een heel lief, vriendelijk en down to earth persoon.

De opening van de pop-up store was ontzettend gezellig en na vandaag heb ik zeker een nieuwe liefde om aan mijn Scandinavische merken lijstje toe te voegen.

house of dagmar popup, popup store bijenkorf, mooi scandinavisch merk, inspirerend merk, netjes en sportief

De House of Dagmar popup store is nog tot 13 april te bezoeken in de Bijenkorf in Amsterdam.

12 thoughts on “House of Dagmar: Vrouwelijk, Sophisticated en sportief”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *