Recipes & Health

Enercup update: Nog één week te gaan

jessica van der stoel, enercup update, nog een week tot enercup, fitgirl, krachttraining vrouw

Zoals iedere vrijdag schrijft Jessica ook vandaag weer een verhaal over sport, voeding en het als meisje overleven in de krachttrainingshoek van de sportschool.

38 weken geleden zette ik het op mijn doelenlijstje: meedoen aan een bikini fitness competitie. 30 weken geleden begon ik bij Jeanet Wolf aan mijn wedstrijdvoorbereiding. En nu is het al bijna zover, over 1 week sta ik op het podium bij de Enercup! De laatste weken zal ik jullie op de hoogte houden van mijn bezigheden en struggles.

Bikini

En laten we dan maar meteen met de kers op de taart beginnen, vorige week zaterdag hadden we de team Shewolves fotoshoot en inmiddels heb ik al wat foto’s binnen. Ik ben er te enthousiast over om ze niet te delen en dus kunnen jullie hem nu al bekijken. Hij is blauw! En ik ben er superblij mee <3

Kledingproblemen

Passende broeken vinden was voor mij altijd al een probleem, ik ben vrij lang(1.76m), met een smalle taille en een dikke kont. Laten we het er maar op houden dat dat sinds de wedstrijdprep niet makkelijker is geworden. Twee weken geleden had ik nog welgeteld één broek die me goed paste, maar vorige week trok ik die ook zo van mijn kont naar beneden. Over op de leggings dus, maar ook die lubberen om me heen. Dus momenteel zijn we over op jurkjes en rokken, help me herinneren dat ik mijn wedstrijdvoorbereiding voortaan in de zomer plan.. brr wat is het koud buiten!

Onhandigheid

Ze zeggen wel is dat eten de brandstof is voor je hersenen. Nou dat is te merken. Mijn intelligentie neemt namelijk lineair af met mijn kcal tekort. Ik zet de kwark op het fornuis en de weegschaal in de koelkast. Mijn vriend zegt dat mijn linkerbiceps groter is dan mijn rechter en ik vraag “links voor jou of links voor mij”, terwijl we dezelfde kant op staan. Ik knoei met alles en voel me net een peuter. Tegenwoordig schrijf ik op mijn boodschappenbriefje dat ik de lege flessen ook in moet leveren, want anders neem ik ze rustig weer mee naar huis. Gelukkig lijkt het mijn resultaten op de universiteit tot dusver niet te beïnvloeden!

Nog 1 week! 

Jessica 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *