Interior

Eindelijk een echte Eettafel

 

scandinavische tafel, moderne tafel, steigerhouten tafel, tafel met schragen, IKEAVertel ik jullie vorige week nog dat het niet heel erg opschiet met mijn appartement, staat er deze week opeens een nieuwe eettafel bij mij in de kamer!

Op tweede paasdag reden mijn ouders met de aanhanger naar Enschede om daar mijn eettafel in elkaar te zetten. Tot nu toe deed ik het met een oude plastic tafel van IKEA, omdat ik nog op zoek was naar een mooie, grote tafel die ook nog binnen mijn budget paste. Ja, ik ben inderdaad lastig als het op interieur aankomt.

tafel steigerhout, steigerhouten tafel, diy, zelfgemaakt, houten tafel, moderne tafel, scandinavische tafel

Toen ik nergens zo’n tafel kon vinden, bood mijn moeder aan om er zelf één te maken. Bij een boerderijtje in de buurt kocht ik een stapel planken van gebruikt steiger hout, die mijn moeder omtoverde in een prachtig tafelblad. Onder het blad, plaatsten we donkergrijze metalen schragen. En Voilà, de perfecte eettafel was geboren.

scandinavische tafel, moderne tafel, steigerhouten tafel, tafel met schragen, IKEA, eetkamer inspiratie

Ik ben dol op de combinatie van grof, gebruikt hout en strak en modern metaal. Door het metaal blijft de tafel licht, luchtig en modern, terwijl het hout de tafel warmte en karakter geeft. Een combinatie die je veel in moderne Scandinavische interieurs ziet en ook een combinatie die ik voor de rest van mijn huis gebruik. Ik houd wel van modern, maar gebruik daar natuurlijke elementen bij om een kil en koud huis te voorkomen.

scandinavische tafel, moderne tafel, steigerhouten tafel, tafel met schragen, IKEA, eetkamer inspiratie, nordic

De eettafel is voor mij het middelpunt van het interieur. Ik eet, studeer, blog, kleur, lees en kijk zelfs het liefst televisie vanaf de tafel. Tijdens het werken, vind ik het heerlijk om papieren, afbeeldingen, lijstjes en pennen over de tafel te verspreiden om zo op een groot oppervlak te kunnen werken. Een grote tafel is dan ook echt een must voor mij. Een plek waar iedereen de dag kan doorbrengen.

scandinavische tafel, moderne tafel, steigerhouten tafel, tafel met schragen, IKEA, eames stoelen

Waar brengen jullie de meeste tijd door in huis?

52 thoughts on “Eindelijk een echte Eettafel”

   1. Het blad is 210 cm lang en is erg stevig. Als een kind op de tafel leunt, is er geen probleem. Wanneer je per ongeluk tegen het blad aanloopt, verschuift deze wel iets bij de schragen maar als je dit regelmatig controleert en de schragen rechttrekt, is ook dit geen probleem.

 1. Wat een mooie tafel zeg! En dat ie zelfgemaakt is, maakt hem nog mooier!
  Bij mij verschilt dat eigenlijk van dag tot dag. Of ik zit aan mijn keukentafel (is ook mijn eettafel) die ik gebruik voor het koken, schrijven en bloggen of ik hang in mijn zetel die ik gebruik voor het schrijven, bloggen en lezen :D

 2. Wauw, hele gave mooie tafel! Ik ben ook fan van steigerhout :) Ik denk dat wij toch wel het meest op de bank zitten, we eten altijd aan tafel en als we visite hebben zitten we ook altijd aan de tafel.

 3. Super leuk, ik heb ongeveer hetzelfde.
  alleen geen schaag eronder, waar heb je die gekocht? ik heb bij de Ikea gekeken maar was laag net goed voor een bureau tafel. ben zeer benieuwd. gr

  1. Mijn schraag komt wel van IKEA. Het hangt er vanaf hoe hoog je de “steun” van je tafelblad maakt. Voor mij is de tafel zo precies goed. Misschien zelfs wat aan de hoge kant voor mijn stoelen.

 4. Hoe supermooi.
  Ik heb deze pagina al een paar maanden als bladwijzer op mijn webbrowser opgeslaan.
  Dit ben ik van plan om zelf te maken in de zomer!
  Wa

   1. Wat een leuk zomerproject! Het hout is voornamelijk een heleboel geschuurd. Steigerhout is een redelijk grof soort hout, dus er gaan echt wel flink wat uren schuren inzitten. Verder heb ik het hout niet bewerkt. Wel reinig ik de tafel 1 keer in de zoveel tijd met wat zeep met lijnzaadolie en een schuurpapiertje om eventuele ruwe plekjes of vlekjes bij te werken. Voor een eettafel van dit formaat vielen de kosten erg mee. De schragen waren €5 euro per stuk van IKEA en voor het hout en de spijkers heb ik zo’n € 75 euro betaald.

 5. Hoi!! Ik vindt je eettafel echt super vet!! Ik ben zelf ook opzoek om zoiets te gaan maken. Mag ik vragen hoe je moeder dat gebruikte steigerhout heeft bewerkt????? En is het vuren materiaal stijgerhout??

  Krijg je geen splinters ervan??

  Groetjes Inge <3

  1. Mijn moeder heeft het heel erg veel geschuurd. Zowel met een machine als met de hand. Ondertussen krijg ik er geen splinters meer van, maar daar zitten dus hele dagen schuurwerk in. Verder is het hout dus niet bewerkt, maar verdere details zal ik even navragen aan mijn moeder. Ik kom erop terug ;)

  2. Ik heb het allemaal nog een extra keertje nagevraagd. Het hout is naar alle waarscheinlijkheid inderdaad vuren, maar dat stond niet aangegeven bij het bedrijf waar ik het heb besteld. verder is het hout inderdaad alleen bewerkt door te schruen, zowel met de hand als met een schuurmachine. Doordat het zo goed geschuurd is, heb je ook geen last van splinters!

 6. Hai, ik hoop dat je het berichtje nog leest.
  Hoe heeft je moeder die leuke metalen plaatjes op de tafel vastgemaakt?
  En waar gekocht? Of zat dat al op de planken bij aankoop.
  Erg mooie tafel!

  1. Dankjewel! Ik heb bij een locale boer gebruikte steigerhouten balken gekocht. Op gebruikt steigerhout zitten de metalen plaatjes altijd al om de balken te verstevigen. Als je googled op gebruikt steigerhout en je woonplaats kom je heel vaak al een aantal adresjes tegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *