Travel

Een Efteling voor volwassenen; magisch Sintra in Portugal

palacio da pena, sintra portugal, sintra tips, portugal roadtrip tips, magische plekken, mooie dorpen, paleistuinen

Ik had al gehoord dat het er mooi was, maar hoe magisch dit kleine plaatsje vlakbij Lissabon echt aanvoelt, ervaarde ik pas toen ik het drop in reed. Overal zijn er huisjes en kleine gebouwtjes die zeker niet zouden misstaan in een Efteling pretpark. Terwijl je met flinke haarspeldbochten de bergweggetjes opkachelt hebt je een prachtig uitzicht op de zee en aan de ene kant en op het mooie binnenland van Portugal aan de andere kant.

Sintra is een klein plaatsje op ongeveer een half uur rijden van Lissabon. Hoewel ik van Lissabon naar Sintra reed met de auto, is Sintra ook heel gemakkelijk te bereiken met de bus of met de trein. Een kaartje kost dan zo’n vijf euro.

portugal tips, pena, sintra, mooi, paleis

In Sintra is een heleboel te zien, doen en bekijken. Met alleen al de drie bijzondere paleizen en een handvol kastelen die het plaatsje telt zou je al dagen lang bezig kunnen zijn.

Palácio da Pena

Mocht je (net als ik) niet dagenlang de tijd hebben, dan zou ik mijn tijd zeker willen besteden aan het prachtige Palácio da Pena en het bijbehorende park.

sintra, palacio da pena, sintra portugal, sintra tips, portugal roadtrip tips, magische plekken, mooie dorpen, paleistuinen

Als je door Sintra cruised en de weg helemaal naar boven toe volgt, vindt je op de top van de berg het magische Palácio da Pena. Dit Paleis is gebouwd in de 19e eeuw en dus een nog relatief nieuw paleis. Toch maakt dit het paleis niet minder bijzonder. De combinatie van verschillende bouwstijlen en het prachtige uitzicht heeft dit paleis een plekje op de UNESCO wereld erfgoedlijst bezorgd.

palacio da pena, sintra portugal, sintra tips, portugal roadtrip tips, magische plekken, mooie dorpen, paleistuinen

Een dagkaart voor het paleis, de tuinen en de binnenkant van het paleis kost € 17,- euro per persoon. Als je alleen de tuinen wil bekijken, kost een kaartje € 7.50. Een derde optie is om een kaartje te kopen voor de tuinen en de buitenkant en terrassen van het paleis. Zo’n kaartje kost € 13.50. Zelf vond ik de binnenkant van het paleis bij lange na niet zo magisch en bijzonder als de buitenkant. Dus als ik nog een keer terug zou komen in Sintra, zou ik gaan voor de derde optie.

palacio da pena, sintra portugal, sintra tips, portugal roadtrip tips, magische plekken, mooie dorpen, paleistuinen

da pena keuken

Op een roadtrip door Portugal, mag je zeker Sintra niet op de route overslaan. Sintra is misschien wel het meest mooie en de meest magische plaats waar ik ooit ben geweest. Een echt Disneyland voor volwassenen.

Wat is de meest magische plaats waar jij ooit bent geweest? 

4 thoughts on “Een Efteling voor volwassenen; magisch Sintra in Portugal”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *