Travel

Drie keer schattige dieren spotten in Central Park

bowbridge central park, bowbridge new york, bow bridge, fotos central park

New York is één van de grootste steden ter wereld, maar toch hebben ze ook nog een plekje kunnen vinden voor één van de mooiste en meest bekende parken ter wereld. Een heerlijke plek om de drukte van de grote stad even te ontvluchten en een sapje te drinken op één van de vele bankjes die langs de paden staan, een rondje hard te lopen of fijn in het gras te liggen met een goed boek.

Ik houd van mooie steden, maar ik ben nog gekker op de natuur. Daarom was ik ook blij verrast toen ik ontdekte dat een grote stad als New York toch nog ontzettend groen is. Werkelijk in iedere straat staan er een flink aantal bomen langs de straatkant en de mussen hoor je ‘s ochtends ook gezellig fluiten.

Naast mussen zijn er nog een aantal leuke dieren te spotten in Central Park. Drie diersoorten die we hier in Nederland niet zo vaak tegenkomen.

Squirrel

squirrel Central Park, New York eekhoorn, amerikaanse eekhoorn, amerikcan squirrel

Deze was te verwachten. We weten ondertussen allemaal dat er genoeg Squirrels in Central Park te vinden zijn. Squirrels zijn toch echt wel anders dan onze eekhoorns. Ze zijn over het algemeen een stuk grijzer en ook groter dan de eekhoorn die bij ons in Nederland door de achtertuin hopt. Nog een verschil is, dat deze Squirrels rondere oren hebben dan de Nederlandse eekhoorns en geen pluimpjes.

Roodborst lijster

roodborst lijster, vogels in central park new york, merel met rode buik

Ze lopen er rond als merels en zien er ook bijna net zo uit als de merels bij ons. Het enige verschil is dat deze vogels net zo’n rode borst hebben als een roodborstje. Toen ik deze vogels voor het eerst zag lopen, broeide er al bijna een sprookje in mij op over roodborstjes en merels in Central Park. Na even zoeken kwam ik er achter dat deze vogels in het Nederlands roodborst lijsters heten. Het zijn lijsters, maar ook (verre) familie van ons roodborstje. Verder gedragen ze zich als merels en hebben ze ook een vergelijkbare roep. Bijzonder gewoon vogeltje dus.

Schildpadden

schildpad, roodwang, dieren in central park new york, waterschildpad central park

Nog een grote verassing voor mij; In de watertjes bij Central Park zwemmen er een heleboel schildpadjes. Als het zonnetje lekker schijnt, kun je ze vaak ook spotten op grote stukken steen direct naast het water.

Wat een tropisch gevoel geven al die diersoorten die we hier in Nederland niet kennen. Ik was echt verbaasd over het grote verschil in “normale” diersoorten tussen New York en Nederland. Natuurlijk zit je bijna aan de andere kant van de wereld en was het te verwachten dat de dieren daar heel anders waren, maar ik had er nooit zo bij stilgestaan.

Ben jij wel eens verrast door een diersoort op vakantie?

7 thoughts on “Drie keer schattige dieren spotten in Central Park”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *