Blogging & Career

Bullet Journal | Hoe gratitude je dromen waar maakt

grateful log bullet journal, bullet journal inspiration, bullet journal sheet, bullet journal set, bullet journal idea, meer succes, meer positiviteit, meer mindfull met bullet journal

Ik ben altijd al dankbaar geweest, dankbaar voor de dingen die ik in mijn leven heb mogen doen en ervaren, dankbaar voor mijn gezondheid, mijn familie en vrienden, het huis waar ik in woon etc. Pas toen ik begin December een pagina in mijn bullet journal reserveerde voor Gratitude, begon ik na te denken waarom dankbaarheid kan leiden tot veel meer dan alleen dankbaarheid. Lees je mee?

In December weidde ik dus een hele pagina aan gratitude. Een pagina waar ik iedere dag iets op kon schrijven, waar ik dankbaar voor was of waar ik die dag vrolijk van was geworden. Of het nou werkelijk een grote reis was, of een vogeltje dat voor mijn raam zong, alles mocht in deze lijst worden opgeschreven.

Het is tegenwoordig zo normaal om je te focussen op alle dingen die NIET goed gaan in het leven. Op de dingen die nog NIET gelukt zijn. Dingen die je nog niet hebt bereikt, een tentamen dat je nog niet hebt gehaald of een droom die je nog niet hebt waargemaakt door een tekort aan geld, tijd of iets anders. Door ons te focussen op alles wat niet lukt, komen we in een soort van negatieve spiraal terecht. Door al die negatieve gedachtes, gaan we er ook in geloven dat alles moeilijk te bereiken is, dat dromen niet zo gemakkelijk waar te maken zijn.

bullet journal december, gratitude log, december tracker bullet journal, meer bereiken met dankbaarheid, succes, zentangle bullet journal

De negatieve spiraal doorbreken

Door het bijhouden van een gratitude log, train je je gedachten in een meer positieve manier van denken. De negatieve spiraal wordt verbroken en de focus komt meer te liggen op wat je allemaal al wèl hebt kunnen doen en bereiken in je leven. Opeens blijkt dit veel meer te zijn dan je van tevoren had gedacht. Je gaat meer in jezelf en in je eigen kunnen geloven, waardoor je zelfvertrouwen een enorme boost krijgt.

Bovendien lijkt het waarmaken van die ene droom of het volbrengen van die ene taak ook niet meer zo ver weg. Want; je hebt al zoveel taken volbracht en dromen waargemaakt. Waarom zou het deze keer dan ook niet lukken?

Al deze positiviteit, trekt ook weer een heleboel positiviteit aan. Als je je positief voelt, dan ga je dat ook uitstralen van de buitenkant. Daar kun je niks aan doen, dat gaat vanzelf en is het gevolg van de samenwerking tussen ons lichaam en onze geest. Iemand die met een heel negatief gevoel een sollicitatiegesprek ingaat, brengt dat gevoel ook meteen over op degene die het sollicitatiegesprek afneemt. Met als gevolg dat iemand die met een heel positief gevoel datzelfde gesprek in gaat, meteen al een veel grotere kans op die baan heeft.

Hoe meer je je bewust bent van wat je gelukkig maakt, hoe meer dingen je gelukkig gaan maken. Een gratitude log kan dus de spiraal aan negativiteit waar we meestal inzitten, helpen verbreken en ons helpen te focussen op de positive en succesvolle kanten van het leven.

Komende maanden blijf ik zeker nog een gratitude log maken in mijn Bullet Journal. Wie weet wat voor positieve inzichten het mij brengt en hoe zo’n log mij kan helpen bij het waarmaken van mijn doelen en dromen. Mocht het ondanks alles daarvoor niet zoveel helpen, dan is het alsnog ontzettend leuk om te maken en om later nog eens terug te lezen.

Wat zijn vijf dingen die jullie deze week blij hebben gemaakt?

7 thoughts on “Bullet Journal | Hoe gratitude je dromen waar maakt”

  1. Wat een mooie instelling; ik denk inderdaad dat positief denken je heel ver brengt. Goed om daar regelmatig bij stil te staan, hoewel dat soms erg moeilijk is/lijkt. Ik werd blij van een heleboel dingen deze week, zoals het gevoel dat Serious Request overbrengt :)

    1. Dat vind ik een hele mooie. Tijdens serious request ontstaat er altijd een soort saamhorigheidsgevoel. Als je dan met de trein naar school moet iedere dag, kom je een heleboel groepjes mensen tegen die met een bijzonder verhaal geld hebben opgehaald voor serious request. Het is inderdaad altijd een bijzonder moment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *