Interior

Breng de herfst en gezelligheid in je interieur

minimalistisch gordijn, herfst

Heb je genoten van de heerlijk lange en hete zomer? Wij ook. En nu kijken we ook stiekem uit naar cocooning in je zetel, met de kaarsjes aan en een lekker warme koffie. We dromen weg van een herfstwandeling of lange avonden op restaurant. De herfst draait om gezelligheid en wat is er dan gezelliger dan je huis terug een warme plek maken om in te vertoeven? Doe inspiratie op voor een gezellig interieur in de blogpost van vandaag!

Haal alles uit de kast

Voor je begint aan je makeover, haal je best alles uit je kasten. Ruim je keukenkasten op, berg alle zomerspullen op, leg nieuwe frisse lakens op en haal je doos met herfst- en winterdecoratie van zolder. Geef je planten een opfrisbeurt en kies voor andere kussens in de zetel. Sla een voorraad aan theelichtjes in en plaats theelichthouders overal in je interieur. En wat dacht je van een wandkaarsenhouder? Prachtig elegant voor in elk interieur en het geeft je hele huis een gezellig zachte glow.

Breng zachte stoffen binnen

In de zomer, gaan we voor linnen en dunne stoffen, maar in de koudere dagen, mag het allemaal iets gezelliger zijn. Zo genieten we van wollen en velvet dekentjes, en leggen we een dikke dons op ons bed. Je kan ook nieuwe overgordijnen in je woonkamer hangen in een donkerdere kleur. Denk aan een beige gordijn dat je verandert in een donkerpaars of sage groen exemplaar. Perfect voor wat meer sfeer en gezelligheid. En wat dacht je van een wavegordijn in je woonkamer voor wat extra luxe?

Kleed je terras aan

De dagen in de nazomer zijn perfect om met een dekentje en in een dikke trui nog te genieten van de langere avonden. Leg dus zachte kussens en dekens op je terras en hang lampionnetjes of een lampenslinger op. Geniet van je avond met een goed boek, een lekker glas wijn of heerlijk gezelschap van vrienden en vriendinnen.

Vergeet de slaapkamer niet

Koudere dagen zijn de perfecte dagen voor een lange zondagochtend in bed terwijl het buiten nog regent, of een early night met een goede film. Kleed je slaapkamer dus ook gezellig aan. Denk aan een mooi dakraam gordijn, een lichtjesslinger, een leeshoek en een nieuwe bedovertrek in een bruine of oranje kleur. 

Hoe kleed jij je eigen plek gezellig aan voor de koudere dagen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *