Lifestyle

6x Geboortekaart inspiratie

baby voeten, newborn, geboortekaartje

Is het bijna tijd om de komst van je baby bekend te maken aan je familie en vrienden? Een trendy design maakt het voor hen extra leuk om deze boodschap te ontvangen. Denk aan minimalistisch, kleurrijk of net klassiek. Daarnaast zijn dino’s of bosdieren momenteel erg hip, en ze geven een extra schattigheidsfactor aan het kaartje. Je merkt het al, er zijn dus een heleboel opties waar je tussen kan kiezen. Daarom vind je hier alvast enkele inspirerende trends van het moment. 

  1. Speciale vormen 

Tot nu toe heb je wellicht enkel nog maar vierkante geboortekaartjes uit de envelop gehaald, en daarom is de eerste trend meteen ook de leukste: originele vormen. Ruil scherpe hoeken in voor een zachte wolk, een hartje of een schattig dier. Je dierbaren zullen in elk geval aangenaam verrast zijn bij het ontvangen van je kaartje. 

  1. Papiersoorten

Fan van trends die je geboortekaart een speciale uitstraling geven? Kies dan naast een originele vorm voor een andere textuur zoals kalkpapier, semitransparant papier of oud hollands papier. Nog steeds niet origineel genoeg voor jou? Laat geboortekaartjes ontwerpen uit een combinatie van verschillende papiersoorten. 

  1. Persoonlijke touch 

Al eens aan een geboortekaart met een persoonlijke touch gedacht? Dit kan bijvoorbeeld de grote zus/broer zijn, je huisdier of je woonplaats. Je dierbaren zullen alvast meteen door hebben dat de boodschap van jou afkomstig is, en bovendien voelt deze een heel stuk persoonlijker aan. Wil je net iemand een felicitatie voor de geboorte schenken? Ook dan is een persoonlijke touch absoluut een goed idee. 

  1. Blikvangers 

Babynieuws schreeuw je natuurlijk het liefst van de daken, maar echte blikvangers maken dit overbodig. Denk bijvoorbeeld aan felle kleuren of een combinatie ervan zoals colourblocking. Paars met oranje, blauw met roos…hoe creatiever, hoe beter. Bij een opvallende boodschap hoort dan ook een opvallende kaart niet? 

  1. Klassiek 

Hou je van een retro uitstraling? Dan kan je kiezen voor een klassieke geboortekaart met prachtige pentekeningen, sprookjesachtige figuren en rustige kleuren. Wanneer je familie/vrienden deze uit de enveloppe halen, worden ze instant overdonderd door een nostalgisch gevoel. 

  1. Symboliek 

De maan en sterren zien we reeds vaak op geboortekaartjes, maar wat een leuke aanvulling hierop kan zijn, is symboliek. Denk hierbij aan spiritualiteit, mythologie en sterrenbeelden. Deze magische sfeer, gecreëerd door kleuren als goud, oudroze en grijsblauw, is ideaal te combineren met elementen als geboortebloemen en religieuze symbolen.

$

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *