Travel

5 keer Lapland als het geen winter is

huskies knuffelen lapland, lapland reizen, lapland vakantie, husky park rovaniemi

Op vakantie in Lapland als het geen winter is. Dat is iets wat bij niet heel veel mensen opkomt. Bij Lapland denk je namelijk al snel aan sneeuw, ijs, kou en nog meer sneeuw en ijs. Toch is lapland ook ontzettend leuk als het geen winter is.

Melvin en ik reisden af naar Fins Lapland in hartje Oktober. Midden in de herfst kregen we spontaan zin in Kerstmis en genoten we minstens net zoveel van de mooie omgeving als wanneer je Lapland in de winter of zelfs de zomer bezoekt. Mijn favoriete activiteiten van onze trip:

lapland reizen, vakantie lapland, rendieren voeren in lapland, lapland in de herfst, leuke dingen om te doen

1. Rendieren Voeren

Ook in de herfst is de kans erg groot dat je een kudde rendieren op de weg tegenkomt. Rendieren worden in Lapland gebruikt, zoals koeien bij ons worden gebruikt, alleen dan lopen ze vrij door de bossen in plaats van in de wei te staan. Wij bezochten de rendieren vlakbij de Santa Claus Holiday Village, waar je wat rendiermos krijgt om de rendieren te voeren en ze van heel dichtbij kunt meemaken. De rendieren in de omheining zijn heel rustig en tam, daardoor je ze ook gewoon kunt aaien en aanraken als je dat wil (en de rendieren daar zin in hebben, het blijven toch hele eigenwijze beesten)

huskies knuffelen lapland, lapland reizen, lapland vakantie, husky park rovaniemi

2. Knuffelen met Husky’s

Dit vond ik misschien wel het aller leukst wat we in Lapland gedaan hebben. Melvin en ik bezochten het Husky Park in Rovaniemi waar ze maar liefst meer dan 80 honden en puppies hebben! In de winter kan je hier verschillende husky tochten boeken en ook buiten de winter is er de mogelijkheid om een ritje met de husky’s te maken. Wij vonden dit alleen redelijk prijzig en alleen het bekijken van alle honden en gezellig met ze knuffelen was al ontzettend leuk om te doen. Wat een prachtige honden zijn het toch en hoe super schattig zijn de puppies. Ik maakte meteen een nieuwe vriend en ik had hem het liefst meteen mee naar huis genomen, alleen was dat jammer genoeg niet helemaal de bedoeling.

santa claus holiday village, kerstman ontmoeten, waar woont de kerstman

3. Ontmoet de kerstman

We verbleven in de Santa Claus Holiday Village in Rovaniemi en laat dat nou net de woonplaats zijn van de echte kerstman. De kerstman bezoeken is dan ook eigenlijk wel een must have. Het voordeel van de kerstman bezoeken buiten de winter, is dat je niet uren in de rij hoeft te staan om even bij hem op schoot te kunnen zitten. Jammer genoeg was de kerstman net eten toen we bij zijn werkplaats kwamen, maar stiekem vonden we het toch wel heel spannend, dus genoten we gewoon van de tentoonstelling over kerst in verschillende landen. Ook super leuk!IMG_3373

4. Nachtelijke wandelingen

Wist je dat je het noorderlicht al vanaf ongeveer Oktober kunt zien in Lapland? Ik wil al ontzettend lang het noorderlicht zien, dus trokken we er iedere avond op uit voor een wandeling. De dagen dat wij in Lapland waren, was het steeds super bewolkt, dus helaas hebben we niks kunnen zien, maar bij helder weer is het noorderlicht in de meeste maanden van het jaar te zien. Ik wil echt nog een keer terug om het noorderlicht te zoeken, dat lijkt me zo ontzettend magisch om te zien.

5. Het Arktikum

Dan iets waar ik veel over heb gehoord, maar waar wij zelf niet meer aan toe zijn gekomen. Het Arktikum is een museum over de geschiedenis van Lapland en de cultuur. Het schijnt een ontzettend leuk en interactief museum te zijn, maar dat kan ik dus niet zeggen uit eigen ervaring. De buitenkant van het museum alleen al, vind ik ontzettend mooi. Mocht ik nog eens terugkomen in Rovaniemi, dan wil ik graag nog dit museum zien.

Ik heb echt ontzettend genoten van onze trip naar Rovaniemi in Lapland en ik zou graag nog een keer terug willen als er sneeuw ligt. Niet in het hoogseizoen, want dan denk ik dat het ontzettend druk is maar daar net buiten.

Ik heb nog veel meer foto’s gemaakt bij de husky’s en rendieren. Willen jullie die in een aparte post zien?

10 thoughts on “5 keer Lapland als het geen winter is”

    1. Dankjewel! Ik vind het nog best moeilijk om bewegende beesten mooi op de foto te krijgen. Ik heb honderden foto’s geschoten (niet overdreven), maar ze zijn bijna allemaal bewogen. Ik ga proberen om er een leuke post mee te vullen ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *