Travel

Eerst eten en dan naar Broadway; de lekkerste restaurants dichtbij Broadway

bistro broadway new york, restaurants dichtbij broadway, waar eten voor broadway show, tips restaurants new york, broadway, lekker eten

Oké, als je de titel leest zou je denken dat ik alle restaurants in de buurt van broadway heb uitgeprobeerd en met duidelijke criteria kan uitleggen waarom deze restaurants het lekkerste eten serveren in de buurt van broadway. Helaas moet ik je daarin teleurstellen. Ik heb niet in àlle restaurants gegeten, maar wel in een paar. In die paar restaurants heb ik ook nog eens heel erg lekker gegeten.

Wat is er nou fijner dan eerst gezellig uit eten en daarna een fijne musical of show op broadway bezoeken. Dat noem ik nou een goed bestede avond. Maar omdat je wel op tijd bij je show wilt arriveren, is het handig om te weten welke restaurantjes in de buurt van broadway de moeite waard zijn. Vandaag deel ik met jullie de restaurantjes in de buurt van broadway, waar ik heb gegeten in mijn New York vakantie.

Saju Bistro

saju bistro broadway new york, restaurants dichtbij broadway, waar eten voor broadway show, tips restaurants new york, broadway, lekker eten

Saju Bistro ligt aan 120 West 44th street en is een gezellig Frans restaurantje vlakbij een heleboel grote broadway theaters. Letterlijk tegenover het restaurant ligt al één theater en de andere theaters zijn op een paar minuten loopafstand gemakkelijk te bereiken. Daarnaast ligt het ook vlakbij Times Square.

Saju Bistro wordt gerund door echte Fransmannen en zodra je de deuren van dit gezellige restaurantje binnenstapt, stap je een stukje Europa in New York binnen. Het eten is dan ook typisch frans: Zalmtartaar, Mosselen of misschien toch een paar Escargots? Veel vis en vegetarische gerechten maar ook hamburgers, steak en een stukje konijn staan op het menu. Perfecte franse frietjes en heerlijke zoete aardappel friet of spinazie on the side. Ik krijg al honger als ik er aan terug denk. Ontzettend vriendelijk personeel en echt een aanrader als je in de buurt van Times Square of Broadway een hapje wil eten.

mosselen en friet, frans eten, saju bistro broadway new york, restaurants dichtbij broadway, waar eten voor broadway show, tips restaurants new york, broadway, lekker eten

Ikzelf bestelde mosselen in witte wijn saus met franse frietjes, spinazie èn zoete aardappel frietjes. Ja, hier weten ze wel hoe ze mij blij kunnen maken.

TSQ Brasserie tsq brasserie, eten dichtbij broadway, times square, lekker eten new york, eten voor broadway show, waar

TSQ Brasserie zit in een wat minder rustig straatje dan Saju Bistro, maar is daardoor wel lekker gemakkelijk te vinden. TSQ brasserie zit namelijk op 723, 7th Avenue. Eigenlijk bijna midden op Times Square en vrijwel recht tegenover de bekende M&M winkel.

In de brasserie kan je even lekker zitten, temidden van alle drukte buiten op straat en genieten van een lekkere hamburger of één van de andere gerechten op de kaart. Wat het menu betreft zijn de gerechten echt New Yorks. Veel soorten hamburgers dus. Overigens schijnt TSQ ook een heerlijke brunch te serveren. Die heb ik zelf niet kunnen proberen, maar ik heb wel een aantal keren een blik geworpen op de borden van anderen en het zag er erg goed uit.

tsq brasserie New York, eten dichtbij broadway, times square, lekker eten new york, eten voor broadway show, waar

Ik zelf at een tonijn steak met asperges en aardappelmousse bij TSQ Brasserie. Eigenlijk wilde ik een vegetarische hamburger, maar die was helaas op. De wijn was niet heel bijzonder, maar de groentesaus over de tartaar was heerlijk. Ook dit restaurant is vlakbij broadway en in een paar minuten ben je bij de meeste theaters. Wel moet je dan eerst nog het drukke Times Square over steken, maar dat is maar een klein stukje.

Hebben jullie wel eens vlakbij Broadway gegeten? In restaurants waar ze alle bestellingen zingend opnemen? of nog iets anders?

2 gedachten over “Eerst eten en dan naar Broadway; de lekkerste restaurants dichtbij Broadway”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *