Lifestyle Travel

Een verhaaltje over de zomer

uitzicht zweden, härjedalen, mooi, liefde voor de zomer

Het is zomer en ik ben blij. Zo simpel is dat. Wakker worden door de zonnestraaltjes die langs je gordijn naar binnen vallen, het horen van de vogels die natuurlijk al lang hun dag zijn begonnen. Hele dagen buiten zijn, zonder eigenlijk echt iets te doen.

Wanneer de zon op de houten balken van de schuur valt, ruikt het helemaal naar de zomers van vroeger. De zomers waarin mijn zusje en ik eindeloos boerderijtje konden spelen in de oude Zweedse schuren van het huisje dat we die zomer huurden. De zomers waarin we een hele dag in het bos spendeerden om bosaardbeitjes te plukken en waarna ik ze thuis tot moes verkookte. Wat ontzettend trots was ik op mezelf dat ik zelf een “recept” had bedacht en gekookt! De zomers waarin het Zweeds voor mij nog steeds klonk als een zang van allerlei klanken, maar waarin ik toch zo mijn favoriete kinderprogramma’s op televisie had. De zomers waarin ik nog ging paardrijden. De zomers waarin mijn zusje en ik in onze bikini’s op het strand, gewapend met een schepnetje, kleine visjes en garnalen uit het water visten en de zomers waarin ik ultiem gelukkig was als ik iedere dag een ijsje mocht eten.

kleedhokjes strand, liefde voor de zomer, blog, without elephants, bikini

Heerlijk om aan al dat moois terug te denken, maar dat moet me er niet van weerhouden om te genieten van de zomers nu. Want ook nu schijnt de zon heerlijk, kan ik de hele dag buiten zijn zonder eigenlijk iets te doen. Misschien ren ik niet meer in bikini met een schepnetje over het strand, maar ook nu is het uitzoeken van een mooie bikini al hele fijne voorpret. Een zomers bikini exemplaar waarin ik de rest van de zomer kan vertoeven, het blijft altijd een lastige keuze maar dat maakt de pret er niet minder op. Wordt het dit jaar een Triangl bikini van neopreen? of toch een ander vrolijk exemplaar van Bonprix? Bij Bonprix is er wel ontzettend veel keuze aan bikini tops met een beugel. Hoewel die eigenlijk altijd bedoeld zijn voor dames met een wat grotere boezem, vind ik ze met mijn kleine cup ook eigenlijk altijd wel het fijnst. Zo heb je toch nog een beetje een vrouwelijke vorm op het strand. Wanneer de keuze voor de ultieme bikini is gemaakt, kan de rest van al het zomerfijns beginnen. Boeken lezen totdat mijn ogen geen lettertje meer kunnen zien, of genieten van het prachtige uitzicht vanaf de stijger en de zon zien ondergaan. Het maken van lange wandelingen in de bergen of op een terrasje aan de zee een ijsje eten.

mooie zomeravond, zonsondergang, zweden, liefde, without elephants

Misschien voel ik niet meer de behoefte om mijn vakanties op een (zelfbedachte) camping in de tuin door te brengen of om mijn dagen als hardwerkende boerin en eigenaar van drie skippybal paarden te vertoeven, maar ik kan nog prima nagenieten van deze mooie herinneringen van vroeger terwijl ik ondertussen druk nieuwe herinneringen maak. Hardlopen over de mooiste bospaadjes, mijn hondje ultiem gelukkig zien als hij een hele dag met mij op het strand stokken uit het water mag halen en een eland met haar jong tegenkomen op een tochtje met de quad en ja, ook een nieuwe bikini kan een mooie zomerherinnering zijn.

Wat zijn jullie mooiste zomerherinneringen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *