Lifestyle

Een goed begin van het weekend

een goed begin van het weekend, weekend rituelen, een moment voor jezelf, flow weekly

Het ene weekend ren ik van hot naar her, heb ik ontzettend veel te leren en moeten er nog een stuk of 30 blogposts worden geschreven. Het andere weekend heb ik het een stuk rustiger en kan ik even naar het dorp met mijn moeder, of kijk ik de hele dag series. Of ik nou veel schoolwerk heb of niet, er zijn altijd een paar dingen die ik ieder weekend doe. Daardoor heb ik zowel in de drukke, als in de rustige weekenden echt het gevoel dat het weekend is.

Kleine Rituelen

Zodra ik de “Things that made my week” post op de blog van Femke lees, dan weet ik het meteen: Het weekend is nu echt begonnen. Maar ook voordat deze post online komt heb ik eigenlijk al wel door dat het weekend is. (Nee, ik ben niet echt blond)
Standaard neem ik op vrijdagavond even de tijd voor het lezen van de Flow weekly. De Flow weekly is een schriftje met iedere week een ander thema. Er is plek voor lijstjes en voor het opschrijven van de planning voor de week, maar er staan ook inspirerende quotes en kleine artikelen in over het onderwerp van die week. Dat allemaal vergezeld door een hele hoop mooie illustraties. De schriftjes gebruik ik niet om dingen in op te schrijven en om lijstjes in te maken, maar ik vind het wel erg leuk om op vrijdag even 30 minuten voor mezelf vrij te maken en wat inspiratie op te doen. De manier waarop de onderwerpen besproken worden, laten je vaak net even met een andere blik naar hele normale dingen en gewoontes kijken. Iets wat ik zelf heel erg leuk vind.

Of ik het nou druk heb of niet, die 30 minuten voor mijzelf op de vrijdag avond zijn vaste prik en eigenlijk bevalt dat mij heel erg goed. Het hebben van kleine rituelen brengt een soort van rust in een wereld met high speed internet en dagelijks nieuwe innovaties. Ook zijn kleine rituelen momenten om naar uit te kijken in de week. Momenten om je op te verheugen en momenten om gewoon even te genieten.

Zijn er dingen die jij standaard ieder weekend doet? Heb je bepaalde rituelen?

17 thoughts on “Een goed begin van het weekend”

  1. Nee niet speciaal weekend rituelen maar gewoon dagelijkse rituelen. Omdat ik in de zorg werk ben ik het weekend niet altijd vrij. Flow weekly idd heerlijk om de teksten, zelf gebruik ik ze ook (nog) niet als schrijfschriftjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *