Lifestyle

Een dagboekje van afgelopen week

collage weekly diary, IKEA, finland and victorias secret yoga leggings even a one meter long pizza

Maandag: Na een nacht flink slecht slapen, word ik om 9 uur wakker. De koorts is wat gezakt, maar verder kan ik nog niet echt zeggen dat ik me heel erg goed voel. Ik maak ontbijt van havermout met aardbeien en neem een flink glas water met een vitamine C bruistablet. Na een paar afleveringen How I Met Your Mother, neem ik een lange hete douche om hopelijk zo dit virus van me af te spoelen. Daarna draai ik een paar wasjes en plof ik op de bank om wat te werken. Er ligt nog een hele stapel werk te wachten, maar het kost me al mijn energie en doorzettingsvermogen om die blogpost, mailtjes en het schrijven van mijn weekly diary af te krijgen. Ondertussen eet ik alles wat vitamine C bevat in huis op. Kiwi, Broccoli, Grapefruit, Aardbeien en bloedsinaasappelsap. Nu maar hopen dat het helpt en dat ik morgen weer helemaal de oude ben.

Dinsdag: Na een nacht met veel slaap, ondanks de vele muggen, sta ik vol enthousiasme op. Ik lees een boek onder een dekentje bij het open raam en heb een lange lijst van dingen die ik wil doen. Na het doen van wat boodschapjes, zegt mijn lijf dat ik misschien toch nog wat rustiger aan moet doen, wil ik morgen  mijn eerste lessen overleven. Ik maak een lunch met couscous, falafel en groenten en plof lekker op de bank met seizoen vijf van White Collar. Ik kan er niet zo goed tegen om de hele dag stil te moeten zitten. Ik ben veel liever aan het werk, maar dat is ook iets wat ik moet leren. Gezondheid eerst.

Woensdag: Om zes uur gaat mijn wekker. Het begint net een beetje licht buiten te worden en ik vraag me af hoe ik dit over een paar maanden ga doen als het nu nog pikkedonker is. Vandaag heb ik mijn eerste echte les en meteen ook in het Zweeds. Ik heb flink moeite met het verstaan van Zweeds met een Fins accent, maar dat komt in de komende weken vast wel goed. Tijdens de les komt er een jongen naast mij zitten met een bekend gezicht. Blijkt hij vorig jaar een jaar in Enschede te hebben gestudeerd! Hoe toevallig. De les is niet heel boeiend, maar twee van mijn klasgenoten vragen wel of ik mee ga lunchen. Een stuk gezelliger met zijn drieën, dan alleen ik en mijn iPad. Na de lunch begin ik ontzettend te hoesten en ben ik blij dat ik naar huis kan. Daar ruim ik de keuken op en duik ik op de bank met een nieuwe serie: “Welcome to Sweden” werkelijk hilarisch en slecht tegelijkertijd. Heerlijk. Dan edit ik nog een vlog en duik lekker op tijd mijn bed in. Morgen gaat de wekker weer om zes uur.

Donderdag: Vandaag staat er een college Business- to Business marketing op het schema. Wederom beland ik in een groepje met allemaal leuke mensen. Een stuk internationaler dan gisteren, wat niet heel raar is voor een vak dat in het engels gegeven wordt. Om 11:00 uur is het college afgelopen en eet ik lunch in één van de vele studentenrestaurants hier. Ondertussen lees ik een aantal hele interessante blogposts. Ik word helemaal enthousiast en krijg onderzoekskriebels. Misschien iets om te onthouden voor mijn scriptie? Of een wilde nieuwe rubriek op mijn blog? Thuis werk ik flink hard aan mijn blog en ruim ik wat op, terwijl ik naar een aantal interessante blogposts luister. Werken en leren tegelijk, hoe ideaal is dat? ’s Avonds meet ik mijn ouders in de stad, waar we een meter pizza voor onze neus krijgen. Zo ontzettend lekker!

Vrijdag: Tijd voor een dagje IKEA. Onlangs zijn de nieuwe collecties uitgekomen en hoewel ik nu niks mee naar huis kan nemen, wil ik toch wel graag even alles gaan bekijken. Verder heb ik nog een paar kleine dingetjes nodig voor in Finland, zoals een theedoek. Wel zo handig. Aan het einde van de dag, eten we met zijn allen in mijn appartement sushi en salade. Ik weet niet precies hoe het komt, maar ik ben daarna helemaal kapot. Nog even sop ik samen met mijn moeder een paar dingetjes en dan plof ik op de bank met een kop thee. Het plan was om vroeg in bed te liggen, maar zoals jullie weten ben ik daar erg slecht in. Ik besluit om mijn hele blog te reorganiseren en mijn bijna 30 categorieën terug te brengen tot een stuk of 7. Wat vinden jullie? Een stuk overzichtelijker of niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *