Lifestyle

Een capsule wardrobe, iets voor jou?

capsule wardrobe samenstellen belgie

Twintig blouses, tien jeansbroeken, oude T-shirts die je niet meer draagt en 20 kleedjes voor een “gelegenheid”. Heb jij ook zo’n kleerkast? Tijd om orde op zaken te stellen en een kleerkast te creëren waar je alles van draagt. En zo stel je dus een “capsule wardrobe” op. Waarom, hoor ik je denken? Met kleren die je graag draagt en geen overvolle kleerkast die uitpuilt, geniet jij ten volle van elke mooie outfit en kan je investeren in unieke stukken.

Wat is een capsule wardrobe?

Officieel bestaat zo’n wardrobe uit 37 items waar je heel wat maanden mee verder kan, bijvoorbeeld 3 maanden en je koopt ondertussen geen nieuwe stukken. De bedoeling is om tijdens die tijd nieuwe combinaties te creëren en je daily outfits te refreshen met enkele toffe stukken. Let wel op dat basic kleding zoals ondergoed, sportkleding, sokken en accessoires hier niet bij horen. Een logische verdeling is bijvoorbeeld 5 T-shirts, 5 tops, 4 blouses of hemden, 3 truien, 3 jurken, 3 broeken, 3 jeans, 1 rokje, 2 shorts, 4 jassen en 4 paar schoenen. Dit hangt natuurlijk erg af van je stijl: houd je van een lange rok of ben je meer een jeans gal? Dat kies jij helemaal zelf!

capsule wardrobe maken

Hoe begin je eraan?

Kies in winkels duurzame en kwaliteitsvolle dameskleding uit: dit zijn kledingstukken die aangenaam aanvoelen, van kwaliteitsvolle stoffen zijn gemaakt en een goede snit hebben. Het gevaar bij een capsule wardrobe is dat het al snel saai kan worden als je enkel voor basics kiest. Hoe los je dit op? Kies basics met een twist zoals een zwarte handtas in een tulip vorm, een straight jeans met een mooie riem of een wit hemd met een leuk borstzakje of mooie split achteraan. Ten tweede moeten de stukken je ook echt passen. Werk dus met kleding die je bij je figuur past, en je stijl complimenteert. Maak je outfit ten slotte af met accessoires: hippe kleurrijke sneakers zoals die van Scotch en Soda, mooie fijne gouden juwelen of een statement zonnebril maakt jouw outfit uniek en interessant!

Waarom is het iets voor jou?

Een capsule wardrobe is voor veel vrouwen iets dat heel wat stress wegneemt, en iets dat me rustiger in het leven doet staan, spreekt me altijd wel aan. Bij een capsule wardrobe hoef je veel minder beslissingen te nemen als je een outfit samenstelt, heb je een beter overzicht en heb je stuk voor stuk kledingstukken die je erg graag draagt. Binnen de filosofie van kwaliteit over kwantiteit is een capsule wardrobe een duurzame en vaak ook voordelige oplossing! Voel jij je elke dag de beste versie van jezelf? Fantastisch! Want that’s the goal!

$

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *