Do more of what makes you happy | Favorites Maart

Geplaatst op

live love run annemerel, hardloopboek, favoriet boekOnder het mom van: Do more of what makes you happy, schrijf ik maandelijks op waar ik blij van word. Dingen die ik onderweg tegenkom, dingen waar ik mee bezig ben of hele nieuwe ervaringen. Ik schrijf ze allemaal op in mijn Bullet Journal, zodat ik er dagelijks aan word herinnerd dat ik eigenlijk nog helemaal niet zo’n saai leven heb.

In Maart werd ik heel erg blij van:

live love run annemerel, hardloopboek, favoriet boek

Live Love Run – Annemerel

Gedurende de zomermaanden is de blog van Annemerel de enige blog die ik vrijwel dagelijks lees (als het internet het toelaat). Maar ook buiten de zomer vind ik de schrijfstijl van Annemerel heel fijn om te lezen. Toen ik een weekje zonder internet in een vakantiehuisje zat, kon ik de blogs van Annemerel om 12:00 en 17:00 niet lezen. Daarom startte ik een zoektocht naar haar boek: Live, Love, Run. Het kostte even wat moeite, maar na drie dagen zoeken en een aantal boekwinkels te hebben opgebeld, had ik dan toch eindelijk een exemplaar weten te bemachtigen.

Hoewel ik niet snel € 20,- euro voor een paperback betaal, is Annemerels boek het meer dan waard. Ik heb ontzettend genoten van de heerlijke verhalen, fijne tips en motiverende foto’s. In twee dagen had ik het boek cover to cover uitgelezen. Ondertussen ben ik alweer begonnen met een tweede ronde. Ik kan er gewoon geen genoeg van krijgen. Als jullie een volledige review willen lezen van Live, Love, Run, laat het dan vooral weten in de reacties.

Coldplay- Hymn for the weekend

Soms heb je van die liedjes waar je instant blij van wordt. Misschien zijn het de fluitende vogels aan het begin van het nummer (jullie weten hoe dol ik daar op ben) of misschien is het gewoon de catchy melodie. Ik heb Hymn for the weekend de afgelopen dagen de hele tijd op repeat staan. Ik word er zo ongelooflijk vrolijk van. Dansend door het huis, ben ik ook nog eens een heel stuk productiever. Schrijven gaat immers een stuk gemakkelijker als je vrolijk bent.

gratitude bullet journal

Mijn werk

Als we het dan toch over schrijven hebben: Ik geniet ook echt van mijn werk. Het duurde even voordat ik wist wat ik “later” wilde worden, maar toen ik ongeveer twee jaar geleden hoorde over Digital Marketing wist ik dat dit mijn droomberoep was. Ondertussen werk ik dagelijks met Digital Marketing, zowel voor mijn blog als freelance en in dienst van een Marketing bedrijf en nog steeds vind ik het ontzettend leuk. Geen opdracht is hetzelfde en alle onderdelen van Digital Marketing zijn zo anders dat het werk nooit saai wordt. Zo schrijf ik teksten over funderingen en over waterpijpen (Ik wil niet weten wat voor een profiel Google ondertussen bij mij heeft aangemaakt) en leer ik iedere dag over onderwerpen waar ik tot voor kort nog nooit van had gehoord.

trailrunning, hardlopen in het bos, de natuur is mooi

Trailrunning

Hardlopen; ik heb even een hardlooppauze gehad waarin ik misschien één keer per maand liep, maar die pauze is voorbij. Dankzij het boek van Annemerel ben ik begonnen aan het trainingsschema voor een halve marathon. Ik heb me nergens voor ingeschreven en loop dan ook puur voor mezelf, maar ik vind het wel heerlijk om weer ergens naartoe te kunnen lopen. Om mijn uithoudingsvermogen en mijn snelheid langzaamaan weer omhoog te zien gaan en om weer wat vaker in de natuur te zijn. Van dat laatste geniet ik misschien nog wel het meeste. Ik ben er wel achter gekomen dat ik een echte trailrunner ben. Geen lange afstanden over asfalt, maar spannende kronkel weggetjes door de bossen. Daar word ik echt heel erg blij van.

groen in huis en een lagotto

Een vriendje in huis

Nee, ik heb het niet over Melvin. Ik heb het over Bamse die een weekje bij mij logeerde. Het is zo gezellig als hij onder tafel komt slapen als ik een verslag voor school aan het typen ben, als hij gezellig naast me bij de voordeur komt zitten nadat we samen een uur lang hebben hardgelopen of als ik ‘s ochtends stiekem wat te lang in bed blijf liggen en hij gezellig naast het bed komt liggen. Ja, naast mijn hardlooptrainingen kost het soms wel veel tijd om ook nog eens twee uur per dag met Bamse te lopen, maar het gezelschap is het meer dan waard.

wijn, kaasjes en open haard

Een knisperend haardvuur

Op onze mini vakantie hadden we ook een openhaard in de woonkamer. Iedere avond staken we de haard aan ( en ook iedere middag als het koud was). Zo gezellig om samen bij een knisperend haardvuur te zitten en een boekje te lezen. Als ik er de plek voor had, had ik erg graag een haard in mijn appartement gehad. Voor nu blijft dat even een wens voor een toekomstig huis.

Angsten overwinnen

Melvin doet deze maand mee aan de Viking Run samen met wat collega’s. Daarvoor kreeg hij ook een aantal survival trainingen. Ik weet niet waarom, maar ik besloot om bij de laatste training mee te gaan. Ik vind het altijd wel leuk om dat soort nieuwe dingen uit te proberen en ik ben nooit zo van de meisjes sporten geweest. Tijdens de training moesten we ook een rondje kajakken om het meer. Als er één ding is waar ik een gruwelijke hekel aan heb, dan is het wel watersporten. Brrr, nee niks voor mij. Maar het meer lag er wel heel mooi rustig bij en de heldere sterrenhemel vond ik ook wel heel aantrekkelijk. Het huilen stond me nader dan het lachen, maar uiteindelijk ben ik wel in die kajak gestapt en heb ik mezelf het hele meer rond gekregen. De anderen waren ondertussen al klaar met de rest van de training tegen de tijd dat ik weer aan wal stond en ik was ook kletsnat van het koude water dat ik steeds de kajak in liet lopen, maar ik heb het maar wel mooi gedaan en daar ben ik stiekem best wel trots op.

x-Céline
 • Ik heb Annemerel laatst ook weer opnieuw ontdekt! Ik hardloop nu ongeveer 3x per week sinds een maandje en ik vind het geweldig. Ik durf niet zo goed met trail te beginnen, maar het lijkt me wel heel gaaf!

  Reageer
  • Het werkt echt verslavend he? hardlopen. Een trail hoeft niet meteen door de bushbush te zijn. Hardlopen over een aangelegd bospad telt ook gewoon :)

   Reageer
 • Dat lijkt op het waterloopbos, of niet?
  Hardlopen doe en kan ik niet, maar ik word wel heel blij van in de natuur lopen!

  Reageer
  • Dit is in een bos tussen Enschede en Hengelo in. Ik weet zo even niet hoe het heet, maar het is helaas niet het waterloopbos. Wandelen in de natuur is ook heerlijk! Ik heb ook heerlijke wandelingen gemaakt toen mijn hondje een week bij mij logeerde. Daar genieten wij allebei heel veel van.

   Reageer
 • Wat gaaf dat je aan het trainen bent voor de halve marathon. Ik red het net om de 5 km te lopen haha. Het boek van Annemerel ben ik ook wel heel nieuwsgierig naar.

  Reageer
  • 5K is ook al super goed! Het heeft echt heel erg lang geduurd voordat ik 5K kon lopen. Daarna gaat het afstand opbouwen iets gemakkelijker. Het boek van Annemerel is echt een aanrader. Lekker vlot geschreven en heel motiverend :)

   Reageer

Laat een reactie achter