Beauty Lifestyle

DIY: Zelf Luxe vloeibare zeep maken

spa foto, bamboe zeeppomp, flying tiger, bamboo, zelf zeep maken, vloeibare zeep, luxe, rode handdoek, witte roos

Normaal gesproken zou ik deze post beginnen met een inleiding over stormachtig weer of iets vergelijkbaars. Want: welke dagen zijn nou beter geschikt voor een leuke DIY dan de dagen dat het buiten slecht weer is? Maar aangezien ik posts altijd een aantal dagen vooruit schrijf, heb ik werkelijk geen flauw idee wat voor een weer het vandaag is. De weersvoorspelling voorspelt een droge en licht bewolkte dag met harde wind. Ach, goed genoeg om lekker binnen aan het knutselen te gaan toch? Vandaag laat ik zien hoe je zelf luxe vloeibare zeep kan maken.

Soms heb je hele fijne en luxe zeep. Het enige probleem? De zeep is een blokje, iets wat ik zelf altijd minder praktisch vind werken dan gewoon vloeibare zeep. Onder de douche maakt het mij nog niet zoveel uit, maar om tussendoor even snel mijn handen te wassen, gebruik ik toch liever zeep uit een pompje. Verder is het ook ontzettend leuk om de favoriete zeep van iemand in vloeibare vorm cadeau te doen. In een leuke verpakking met een zelfgemaakt etiket is het een heel origineel cadeau.

zelf vloeibare zeep maken, DIY, beauty, zeep maken, luxe zeep, cadeautje vriendin, cadeautje moeder, cadeautje oma, cadeau idee, glycerine, staafmixer lidl, roze mesje, bomb cosmetics zeep, bomb cosmetics, purple hills

Wat heb je nodig:

 • Een stuk lekkere zeep
 • een mesje
 • 1 Liter water
 • een eetlepel glycerine
 • Staafmixer
 • een pompje of fles om de zeep in te doen

vloeibare zeep maken, DIY zeep maken, Diy, glycerine, bomb cosmetics, purple hills, beauty diy, cadeau idee, zelfmaak idee, vloeibare zeep uit vaste zeep

Wat moet je doen:

1. Snijd de zeep in kleine stukjes. Hoewel dit misschien lastig lijkt, gaat dit heel gemakkelijk. Het mesje snijdt door het stuk zeep heen alsof het een stuk boter is. Ik gebruik een stuk Purple hills zeep van bomb cosmetics. Deze zeep wordt met de hand gemaakt, bevat lavendel en patchouli olie en ruikt naar vijgen en cederhout.

2. Stop de stukjes zeep, samen met 1 Liter water en 1 eetlepel glycerine in een pannetje. Glycerine is te koop bij vrijwel iedere drogist. Ik kocht de mijne bij de etos en betaalde daar ongeveer € 2.50 voor.

3. Zet de pan op een laag vuurtje en roer de ingrediënten door elkaar. Je zal al snel merken dat de zeep oplost. Zodra alle stukjes zijn opgelost en alles mooi één geheel is, haal je de pan van het vuur en laat je hem een nacht (ongeveer 8 uur) afkoelen.

zeep koken, zelf zeep maken, vloeibaar, diy, makeup diy, beauty diy, cadeau idee vrouw, zelfmaak idee, luxe zeep, bomb cosmetics, purple hills, vloeibare zeep maken

4. Nadat het pannetje is afgekoeld, zal je merken dat de zeep een soort van jelly structuur heeft gekregen. Het is niet hard, maar echt zacht en vloeibaar is het ook niet. Om te zorgen dat de zeep de consistentie krijgt van een vloeibare zeep, moet je alles nog even goed door elkaar mixen met een staafmixer. Blijf mixen totdat de textuur helemaal perfect is.

5. Nu is je vloeibare zeep klaar en kan je het in iedere verpakking gieten die je maar wil. Ik stop het in dit leuke bamboe zeeppompje voor op mijn badkamer en stop de rest in een schoongemaakte frisdrank fles zodat ik de zeep kan bijvullen als hij leeg is.

Ik vond het zelf erg leuk om deze DIY te maken. Het is niet alleen heel erg makkelijk, maar vooral ook erg schoon. Ik heb nog nooit zo’n schone DIY gedaan. Na afloop hoef je ook geen afwasmiddel te gebruiken, er zit toch al genoeg zeep in de pan.

Aan wie zou jij een flesje zelfgemaakt zeep cadeau willen doen?

13 gedachten over “DIY: Zelf Luxe vloeibare zeep maken”

 1. Ik heb dit vorig jaar uitgeprobeerd en de zeep in leuke flacons gedaan met een labeltje eraan. Maar wat blijkt nu? In het begin was het heerlijke zeep maar na verloop van tijd werd de zeep slijmerig. Enig idee hoe je dit kunt voorkomen? Misschien is het anders als je een heel duur stuk zeep koopt en daarmee gaat werken, maar dan wordt het wel een erg dure handzeep.

  Wie o wie?

  1. Dit was de eerste keer dat ik dit uitprobeerde en tot nu toe is de zeep die ik nog niet gebruikt heb, nog prima.
   Het schijnt uit te maken of je een stuk “romige zeep” of een stuk doorzichtige zeep gebruikt. Dat laatste schijnt beter te werken, maar dat heb ik ook maar gelezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *