Lifestyle

DIY: Hangertjes voor in de kerstboom

kersthangers maken, diy kerstversiering, diy, kerstdecoratie, zelfdrogende klei, scandinavisch, knustselen, kerst, zweeds, modern, licht, wit, hangers, maken, zelf maken, ornamenten

Sinterklaas is weer op zijn weg terug naar Spanje. Tijd om de kerstboom op te tuigen en het huis gezellig te maken. Op een vrije zondagmiddag, sta ik met mijn moeder in de keuken om samen kersthangertjes te maken voor in de kerstboom. Met uitsteekvormpjes en zelfdrogende klei gewapend, gaan we aan de slag.

Na de klei even goed doorgekneed te hebben, rollen we hem uit met een glazen fles. Zo blijft het oppervlak het mooist egaal. Omdat de klei zelfdrogend is, hebben we een bakje water staan om de klei weer wat vochtig te maken als hij te droog en korrelig wordt.
klei hangertjes kerstboom, kerstboom hangers, ornamenten, diy, do it youself, zelf maken, kerst, kerst versiering, kerst versiering maken, kerst ornamenten maken, diy kerst, klei versiering, klei kerstboom versiering, gemakkelijk, leuk

Helemaal voorbereidt dus en klaar om gezellig samen aan de slag te gaan. Met uitsteekvormpjes in de vorm van sterretjes, hartjes en kerstboompjes prikken we de figuurtjes uit. Daarna prik ik met een rietje een gaatje in de vormpjes, zodat daar later nog een touwtje doorheen kan en we de hangertjes in de kerstboom of ergens anders in huis kunnen hangen.

Ook maken we met stempeltjes figuurtjes en woorden in onze hangertjes en met takjes, stukjes kant en andere voorwerpen vrolijken we de hangertjes op met een leuk reliëf.

Na 24 uur zijn de hangertjes uitgehard en voorzie ik ze van een zwart wit gestreept touwtje. Nu zijn ze klaar om opgehangen te worden in de boom of op een ander gezellig plekje in huis. Helemaal klaar voor de feestdagen.

Wat knutselen jullie voor de kerst? 

5 thoughts on “DIY: Hangertjes voor in de kerstboom”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *