Lifestyle

13 dingen om te doen in de kerstvakantie

dingen om te doen in de kerstvakantie, leuke dingen om te doen in de winter, leuke dingen om te doen in de kerstvakantie, wat te doen in de kerstvakantie, wat te doen in de winter, hema kerstboompjes,

Op 21 December begint officieel de winter en vandaag is ook de eerste dag van mijn kerstvakantie. Tijd dus om een lijstje te maken met leuke dingen die je kunt doen als er straks buiten weer sneeuw en ijs ligt, als het weer vroeg donker is en als je wimpers aan je wenkbrauwen vastvriezen.

 • Maak een avondwandeling maken door de sneeuw. De witte sneeuw die helder afsteekt tegen de donkere hemel, krakende poedersneeuw onder je voeten en stiekem naar binnen gluren bij alle huizen om de kerstversieringen te bekijken. Als je lekker opgefrist bent, duik je thuis onder een warm dekentje op de bank om weer een beetje op te warmen
 • Lees eindelijk dat ene boek bij de openhaard. Het is vakantie, dus nu heb je alle tijd om eindelijk een boek te lezen. Lekker warm en knus bij de openhaard met je hondje op je schoot en een grote mok met chocolademelk, kom je een lange donkere dag wel door.
 • Ga een dagje schaatsen. Zolang er nog geen natuurijs is, kan je gewoon op een aangelegde baan schaatsen. Ik denk dat iedere stad wel ergens een schaatsbaan op een plein heeft staan en anders zijn en nog genoeg ondergelopen weilanden of schaatsbanen waar je een paar rondjes kunt schaatsen.
 • Bezoek een Kerstmarkt. Niets gezelligers dan lekker struinen over een gezellig verlichte kerstmarkt. Zowel in Nederland als net over de grens zijn er genoeg kerstmarkten om te bezoeken. Genoeg keus dus om te beslissen waar je de rest van de dag troep wil bekijken en Glühwein wil drinken.
 • Verzamel je hele familie bij elkaar voor een lange kerstfilm marathon. Kerst is slechte film seizoen bij uitstek, dus geniet zonder enige schaamte van zoveel mogelijk slechte kerstfilms achter elkaar. Mijn favoriet is E.L.F.houten kerstboompjes, local sunday market, local sunday market enschede, kerstboom modern, zwart witte kerstboompjes, zwart wit kerstboom versiering, decoratie
 • Zoek een recept voor lekkere kerstkoekjes en bak er zoveel als er in de oven passen. Als ze klaar zijn kan je ze versieren met zelfgemaakt glazuur en allerlei sprinkles.
 • Eet de koekjes vervolgens op tijdens een spelletjes middag. Gezellig met zijn allen rondom de tafel en de hele middag spelletjes spelen. Levensweg, Boggle, Memory, Ganzenbord, wat hebben we nog meer in de kast liggen?
 • Bezoek je familie of spreek af met een goede vriend. Heb je een oude tante die met al die gladheid nog maar lastig de deur uit kan? Verras haar met een onverwacht bezoekje en een D.I.Y chocolademelk pakket. Drink samen een kop chocolademelk terwijl jullie bijpraten over school, de kou, de kerstvakantie, vroeger…
 • Hebben we het geluk dat er een dik pak sneeuw is gevallen in Nederland? Of bezoek je deze kerstvakantie een land waar een paar meter sneeuw niet heel ongewoon is? Trek dan je dikste skibroek aan en ga een sneeuwpop bouwen in de tuin, maak sneeuwengeltjes, bouw een iglo of verzin maffe spelletjes in de sneeuw. Het is vakantie, dus nu heb je even tijd om weer kind te zijn en te genieten van de sneeuw.
 • Als we ons toch dik moeten aankleden om niet te bevriezen: Struin het internet af, op zoek naar het perfecte paar snowboots. Lekker warm en alleen tijdens de kerst fashionable verantwoord.
 • Knutsel je eigen kerstkaarten en breng ze daarna samen met je hondje naar de brievenbus.
 • Maak zelf versieringen voor in de kerstboom, of gebruik ze om de kersttafel gezellig aan te kleden.
 • Kook met zijn allen een kerstdiner. Spreek af wie zorgt voor het voor-, hoofd-, of nagerecht en neem vervolgens allemaal iets mee. Daarna kan je gezellig met de hele familie aan tafel om te genieten van een home made kerstdiner.

Wat ga jij deze kerstvakantie doen?

9 thoughts on “13 dingen om te doen in de kerstvakantie”

  1. Gezellig als jullie samen kunnen zijn. Mijn vriend is alleen tussen kerst en oud en nieuw vrij, dus dan moeten we maar veel gezellige dingen plannen. Twee kerstdiners is wel veel! Komen de recepten op je blog? Dan zie ik ze vanzelf wel voorbij komen, ik ben benieuwd!

 1. Wat een leuke en gezellige ideeën. Ik heb al lang geen echte kerstvakantie meer. En nu ik pas ben gestart met mijn eigen bedrijf zal dat er ook niet echt inzitten. Maar ik vind het niet erg, ik zie mijn werk ook niet echt als werken. Dus dat scheelt een hele hoop. Wel ga ik met de kerstdagen gezellig eten bij mijn ouders en schoonouders.

 2. Oh, er staan een aantal van mijn favorieten tussen:

  Die sneeuwwandeling staat bij Eelco en mij echt bovenaan. Weet je wat wij het allerleukste vinden: als het net gesneeuwd heeft de eerste voetstappen in de sneeuw zetten. Soms is het al laat, maar dan gaan we toch nog even naar buiten, zo grappig!
  Verder bak ik heel graag koekjes. Dit jaar neem ik zelfs een voorraadpot met de ingrediënten erin mee op vakantie. In het huisje is namelijk een oven en dan kunnen we lekker zelf kerstkoekjes bakken (sneeuw ligt er voorlopig toch niet genoeg)
  Spelletjes, boeken en films gaan dus ook mee. Een open haard heeft het huisjes jammer genoeg niet, maar anders….

  Heerlijk die kersttijd. Jij ook veel plezier en we zien elkaar weer snel!

  Marianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *