Travel

De aller mooiste stranden in de Algarve

de aller mooiste stranden in portugal, de geheimen van de algarve, mooiste stranden, kleine stranden, rustige stranden, mooie stranden, bucket list

Buiten is het grauw en mistig. Op dit soort momenten kan ik heerlijk wegdromen bij de gedachte aan de prachtige stranden die ik deze zomer in Portugal heb bezocht. Onze roadtrip door Portugal sloten we af met de zuid en westkust van Portugal. De Zuidkust van Portugal is hands down, de aller mooiste kust die ik ooit heb gezien.

Op Pinterest keek ik maanden naar de prachtige foto’s van Portugese stranden en stiekem waren die foto’s ook één van de grootste redenen dat ik graag naar Portugal wilde.

Het moment dat je daadwerkelijk op zo’n strand staat is heel bijzonder. Ik had het idee dat ik was gekrompen en één van de Pinterest foto’s was ingekropen. Heel onwerkelijk, maar ook zo ontzettend mooi! We hebben een heleboel stranden gezien in die paar dagen en hoewel het er niet zoveel waren als ik had gehoopt (ik vind het nogal leuk om te verbranden namelijk) heb ik toch wel een paar favoriete stranden.

mooiste stranden van portugal, secret stranden in de algarve, praia da marinha

Praia da Marinha is één van die stranden die je vaak op Pinterest voorbij ziet komen. In het echt is het minsten zo mooi als op de foto’s. De diepblauwe zee, de gele rotsen in bijzondere vormen en het prachtige fijne zand. Dit was het eerste strand dat we bezochten en ik wilde er meteen al niet meer weg. Aan de hoeveelheid auto’s te zien, leek het strand eerst ontzettend druk. Gelukkig is er ook een heleboel plek, waardoor de drukte uiteindelijk toch wel mee viel. Ik kon niet stoppen met om me heen kijken en weg wilde ik eigenlijk ook niet meer. Dit is echt een hele bijzondere plek. Deze kan ik van mijn bucket list afstrepen!

mooiste stranden van portugal, secret stranden in de algarve, praia do camilo

Op dit tweede strand zijn Melvin en ik niet heel lang geweest. We hebben aan het eind van de dag nog even op het naastgelegen strand gelegen, maar die vond ik zelf niet super geweldig. Dit plekje is daarentegen wel ontzettend mooi. Dit is relatief maar een klein strandje en door de hoge rotsen begint het al vroeg op de avond flink koud te worden op dit strand. Vroeg op de dag is dus het beste moment om Praia do Camilo te bezoeken. Er loopt ook een pad over de bovenkant van de rotsen, waar je een prachtig uitzicht hebt en heel romantisch kunt picknicken.

mooiste stranden van Portugal, favoriete geheime stranden in de algarve, praia da cabanas velha, blue beach club

Het beste heb ik voor het aller laatst bewaard. Praia da Cabanas Velha is niet zo’n bekend strand en kom je ook op Pinterest niet tegen. Toch was dit mijn favoriet van alle stranden in Portugal. Melvin en ik zijn hier een hele dag geweest en hebben ons ook de hele dag prima vermaakt. Het zand is zacht, de zee is blauw en het strand loopt heel ver door, waardoor je prachtige strandwandelingen kunt maken. Praia da Cabanas Velha heeft een hele leuke strandtent waar je luxe ligbedden en parasols kunt huren. Voor 12.50 heb je de hele dag een speciaal plekje voor twee personen op het strand met schaduw en gegarandeerd uitzicht op de zee. Tussen de middag serveert de Blue Wave Beach club de aller lekkerste verse salades en ’s avonds kan je er terecht voor een heerlijk drankje. Wat mij betreft is dit strand echt een hotspot. Deze plek had ik zeker niet willen missen op mijn trip.

Hebben jullie ook wel eens een Portugees strand bezocht?

14 gedachten over “De aller mooiste stranden in de Algarve”

  1. Mooi he! Ik ben afgelopen zomer in Albufeira geweest en heb een boottocht gemaakt langs de kust. Het hoogtepunt van de vakantie; wat een prachtige stranden. Ben je ook in de grot van Benagil geweest? Dat was echt té wow. Het mooiste stukje natuur dat ik ooit heb gezien.

    1. Nee, omdat we op Road trip waren was er telkens maar weinig tijd om ergens te blijven en dingen te doen. Ik heb veel gezien, maar aan de andere kant ook veel te weinig. De grot lijkt me prachtig, ik zout dolgraag nog een keer terug willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *