Travel

Culturele verschillen tussen Finland en Nederland

[yt url=”https://youtu.be/b2oYesbM2Nw”]

Vandaag een iets andere vlog dan anders op de dinsdag. Omdat ik een hele dag thuis zat, besloot ik om een video op te nemen over de culturele verschillen tussen Nederland en Finland. Vooral over de manieren hoe mensen hier met elkaar omgaan en met elkaar samenwerken. Geen “wandelvlog” dus, maar gewoon een gezellig kletsuurtje op de bank.

Hoewel Nederland en Finland allebei redelijk dicht bij elkaar op de wereldbol liggen, zijn er toch meer culturele verschillen dan je op het eerste gezicht zou denken (althans, ik had niet verwacht dat er veel verschil zou zijn). Toch zijn de verschillen er wel degelijk. Het was niet mijn bedoeling om soms wat negatief over te komen in deze video. Zoals jullie weten probeer ik altijd positief naar alles te kijken en op een positieve manier met situaties om te gaan. Als het lijkt alsof ik iets negatief bedoel, dan is dat absoluut niet zo bedoeld. Alle verschillende culturen en manieren van met elkaar omgaan hebben zo hun eigen voor en nadelen en ik vind het heel bijzonder om van die verschillen te kunnen leren.

6 gedachten over “Culturele verschillen tussen Finland en Nederland”

  1. Fijne video! Ik herken dit ontzettend met Spanje! Ik maak op dit moment voor langere tijd een rondreis door Spanje en tijdens deze reis heb ik veel dingen gezien die in Nederland anders gaan. Het opent wel je ogen!

  2. Wat een ontzettend interessante video! Ik vind de verschillen tussen culturen, vooral bij landen die op het eerste gezicht erg op elkaar lijken, heel leuk om te leren en echt te zien. Echt een leuke video!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *