Travel

Ondertussen in Finland #21: ByeBye Lapland

lapland holiday, vlog, finland update, living in finland, wonen in finland, november 2015, erasmus

Nog maar drie weken en dan zit mijn Finland avontuur er alweer op voor mij. Wat zijn de maanden snel omgevlogen en wat heb ik ontzettend genoten van mijn tijd hier. Afgelopen week viel de eerste sneeuw hier in Turku. Het was niet veel, maar net genoeg om de wereld te bedekken met een dun laagje wit. Zo ontzettend gezellig om die sneeuwvlokjes naar beneden te zien dwarrelen.

Jammer genoeg zorgde die sneeuw ook voor heel veel gladheid. Auto’s konden bijna niet meer optrekken bij de stoplichten, alles en iedereen glibberde maar een beetje over straat. Doodeng vond ik dat. Toen ik afgelopen maandag mijn moeder naar de bus bracht en even van de stoep af moest omdat daar een vrachtwagen op stond geparkeerd, ging ik keihard onderuit en viel ik met mijn knieën op een uitstekend stuk ijs.

[yt url=”https://youtu.be/90iC8sPjzqw”]

Auw, dat deed even flink pijn. De volgende ochtend was mijn knie bijna zwart van kleur en ondertussen is alleen nog de onderste helft paars met blauw en een beetje geel. Ik kan er weer gewoon mee lopen en ik ben nog steeds ontzettend blij dat ik bijna tien jaar op jiu-jitsu heb gezeten en dat er dus ergens nog een beetje valtechniek is ingesleten. Mijn moeder dacht dat ik op mijn gezicht viel, maar die wist ik gelukkig te beschermen.

Sneeuw is leuk en ijs ook, alleen niet als je iedere dag van de ene naar de andere kant van de stad moet om bij school of in de stad te komen. Ondertussen is de sneeuw alweer gesmolten en heeft het een paar dagen geregend. Ik kan weer veilig op de fiets naar school en auto’s kunnen ook weer gewoon rijden. Die sneeuw komt later wel. In de kerstvakantie ofzo.

 

2 gedachten over “Ondertussen in Finland #21: ByeBye Lapland”

  1. Jammer dat het er alweer bijna op zit. Als ik jouw verhalen zo zie, dan heb ik te weinig uit mijn Zweden avontuur gehaald.. maar als je elke dag op school moet zijn en eigenlijk geen vrije dagen hebt, dan kun je ook gewoon niet het land verkennen :( Nog een keer terug voor een grote Scandinavië rondreis dan maar! :D

    1. Ik heb juist ook het idee dat ik heel weinig doe als ik alleen ben. Dan besteed ik mijn tijd aan mijn blog en aan school en verder niks. Alleen als er mensen op bezoek zijn, trek ik er op uit. Leuk! een rondreis! Ik wil wel mee hoor ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *