Lifestyle

Bullet Journal voor puppies

puppy bullet journal, pet journal, how to , ideas

Bullet Journals zijn geweldig voor het organiseren en overzichtelijk krijgen van je eigen leven maar ook om het leven van je andere familieleden in kaart te brengen, zeker de fluffy leden. Toen we wisten dat kleine Nalle bij ons in huis zou komen, ben ik begonnen met het opzetten van haar eigen Bullet Journal. Dit helpt me om haar opvoeding zo gebalanceerd en consequent mogelijk te maken zodat ze kan opgroeien tot een blije en gezonde hond.

puppy bullet journal, pet journal, dog bullet journal, ideas, tips

Belangrijke telefoonnummers

De eerste lijst die ik in Nalle’s Bullet Journal maakte, was een lijst met belangrijke telefoonnummers. Deze heb ik heel bewust aan het begin van de journal geplaatst, zodat hij snel en gemakkelijk terug te vinden is. Ook voor mensen die niet gewend zijn aan het systeem van de Bullet Journal en die toch in een noodgeval één van deze nummers nodig heeft. Het nummer van haar eigen dierenarts staat bovenaan, gevolgd door het nummer van een andere dierenarts uit de buurt voor het geval haar eigen dierenarts tijdens een noodgeval geen tijd heeft om te komen of om haar te behandelen. Daarnaast heb ik het nummer van de trainer van haar puppycursus toegevoegd en het nummer van een hondenuitlaatservice, mochten we dat in de toekomst ooit nodig hebben.

puppy bullet journal, pet journal, dog bullet journal, ideas, tips, dog bullet journal

Socialisatie

Socialisatie is erg belangrijk voor kleine pups. Door goede socialisatie tussen de 7e en 12e levensweken van de puppy kun je een heleboel angsten en problemen later voorkomen. Omdat ik Nalle’s socialisatie zo gestructureerd en compleet mogelijk wil aanpakken, heb ik een tabel gemaakt met verschillende dingen en situaties die vreemd voor haar kunnen zijn. Zo kan ik precies bijhouden wat ze iedere dag meemaakt en aan welke situaties we nog wat extra aandacht moeten besteden. Zo kun je zien dat de situaties waarbij andere grote en kleine dieren (geen honden of vogels) niet erg schaars zijn geweest. Iets waar we de komende tijd wat extra aandacht aan gaan besteden.

Na de elfde week kan ik kijken wat nog wat extra aandacht verdient en waar ik haar rond de 12- 13 weken graag mee wil leren omgaan en daarvoor een nieuwe tabel maken.

puppy bullet journal, pet journal, dog bullet journal, ideas, tips

Training

Vergelijkbaar met de socialisatie tabel, maakte ik een tabel voor het bijhouden van haar training. Zo kunnen we precies zien wanneer en hoe vaak we oefenen met de basiscommando’s. Na de eerste drie weken kan ik kijken welke commando’s al goed gaan en welke er nog wat extra aandacht verdienen. Daarnaast kan ik op dat moment eventueel nieuwe commando’s toevoegen als dat nodig is. Het is belangrijk om heel consequent te blijven met trainen, zeker met zo’n eigenwijze en zelfstandige hond als een husky. Deze tabel helpt om de training consequent te houden en je er alert op te houden welke regels en commando’s je belangrijk vindt.

puppy bullet journal, pet journal, how to , ideas

Vaccinaties en ontwormen

In het dierenpaspoort van Nalle, wordt zorgvuldig vastgelegd welke vaccinaties ze heeft gehad en wanneer deze herhaald moeten worden. Toch heb ik graag alle informatie die ik moet onthouden of zo nu en dan wil terugzoeken bij elkaar. Daarom heb ik een lijst toegevoegd met de vaccinaties die ze heeft gehad en heb ik de data dat deze herhaald moeten worden toegevoegd aan een jaar/ maand overzicht.

puppy bullet journal, pet journal, how to , ideas

Groei/voeding

Huskies verbranden hun eten anders dan andere honden wanneer ze actief zijn. Dit zorgt ervoor dat ze minder eten nodig hebben dan andere honden van dezelfde grootte en hetzelfde gewicht. Om goed bij te houden hoe snel ze groeit en hoeveel ze aankomt houd ik een tabel bij van haar leeftijd in weken en haar gewicht. Het wegen kun je thuis op de weegschaal doen maar kan je vaak ook bij de dierenarts, dierenwinkel of welkoop doen. Dat is wel zo handig en dan heb je meteen weer een uitstapje voor de socialisatie.

Andere lijstjes om toe te voegen aan de Bullet Journal van je hond

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden met een Bullet Journal, ook voor die van je trouwe viervoeter. Hieronder een aantal extra ideeën die je zou kunnen gebruiken voor een honden Bullet Journal. Als je zelf nog leuke of handige ideeën hebt, dan hoor ik die heel graag. Ik zal alle ideeën proberen toe te voegen aan deze lijst, zodat je altijd een handig en compleet overzicht hebt.

  • Trim/vachtverzorging schema
  • Bench training schema
  • Puppycursus aantekeningen
  • Tracker voor ongelukjes in huis (voortgang van de zindelijkheidstraining)
  • puppy wishlist
  • Grappige dingen die je pup doet

De dingen die ik heb gebruikt voor het maken van deze journal

Dit zijn alle items die ik heb gebruikt voor het opzetten van Nalle’s Bullet Journal. De meeste informatie heb ik geschreven met mijn rose goud gekleurde Lamy Safari vulpen gevuld met grijze Diamine glans inkt. Om de tabellen in te kleuren heb ik mijn Tombow dual brush pennen gebruikt and om tekeningen en details toe te voegen gebruikte ik een grijze stabilo pen.

Wil je meer lezen over Nalle? Bezoek haar dan op haar eigen blog: minimalhusky.com of volg haar op instagram.

4 gedachten over “Bullet Journal voor puppies”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *