Blogging & Career Lifestyle

Bullet Journal December spread in de kleur van het jaar

bullet journal christmas spread with crate paper snow and hot cacao details

Ieder jaar komen diverse kleurspecialisten, architecten en designexperts samen om een analyse te maken van de huidige trends. Wat vinden consumenten op dit moment mooi en belangrijk? Op basis van die gegevens, wordt de kleur van het jaar ontwikkeld.

De kleur van het jaar 2020

In 2020 sluiten we een decennium af en start er weer een nieuwe periode. Een nieuw begin dus. Ook merken we allemaal dat ons leven steeds hectischer wordt. We krijgen iedere dag meer prikkels te verwerken en daarom hebben we een plek van rust nodig als tegenhanger. Omdat iedere dag een nieuw begin is, hebben de experts zich laten inspireren door het ochtendlicht. Het moment dat je wakker wordt met frisse energie, het nog stil en rustig op straat is en er een nieuwe dag vol met nieuwe kansen op je te wachten staat. Dat moment vertaalt zich in de kleur Tranquil Dawn. Een groen/blauw/grijze lichte kleur die perfect combineert met vrijwel alle andere kleuren en die mee lijkt te veranderen met het buitenlicht.

Een Decemberspread met Tranquil Down in mijn Bullet Journal

Als je denkt aan de kleur van het jaar, dan denk je vaak aan verf. Toch zijn er nog veel meer plekken naast een likje Sikkens verf op de muur waar Tranquil Dawn goed tot zijn recht komt. Tranquil Dawn verwerken in een kastdeur of in de tegeltjes bij de keuken is ook een mogelijkheid maar je kunt de kleur natuurlijk ook perfect verwerken in je Bullet Journal!

December is de maand van kerstmis. en hoewel ik dol ben op alles met een kerstthema, besloot ik om voor mijn decemberspread van 2019 af te wijken van het klassieke rood en groen. Ik combineerde Tranquil Dawn met roze, blauw, zilver en schattige ijsbeertjes. Die combinatie doet mij denken aan vers gevallen sneeuw dat lijkt te glitteren door het licht van een lantaarnpaal, krakende sneeuw onder je voeten bij een avondwandeling en dan een grote mok warme chocolademelk om je handen weer mee op te warmen. Het is niet voor niets “the most wonderful time of the year”.

bullet journal christmas setup inspiration december 2019

Op de linkerpagina maakte ik mijn maandoverzicht met alle afspraken die ik heb staan voor deze maand. Hoewel ik regelmatig varieer met de header van mijn maandoverzicht, blijf ik toch altijd terugkomen op deze simpele opzet. Hoewel er ontzettend veel manieren te vinden zijn om een maandoverzicht op te zetten, is dit toch altijd de manier die voor mij het beste werkt.

Op de rechterpagina schreef ik een kleine terugblik op het afgelopen jaar (eigenlijk een terugblik op de afgelopen vier jaar) en liet ik ruimte over om alle mooie herinneringen van komende maand op te kunnen schrijven. Dit is iets wat ik al heel lang niet meer heb gedaan maar de pagina’s met kleine, leuke herinneringen van eerdere maanden zijn altijd de pagina’s die ik het liefst teruglees in mijn Bullet Journal.

Ik kan niet wachten om de laatste paar pagina’s in mijn Bullet Journal te vullen met allemaal mooie herinneringen. Nog maar 5 pagina’s en dan is hij gewoon helemaal vol! Zo bizar dat er vier jaar aan herinneringen en ontwikkelingen van mijn leven in één boekje bij elkaar staan.

Welke kleuren hebben jullie gebruikt voor je Bullet Journal in December en beginnen jullie het nieuwe jaar ook in een nieuwe journal?

$

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *