Lifestyle

#Boektober- Deze boeken liggen er op mijn nachtkastje

#boektober, boeken lezen, boek op witte ipad, book on white ipad, iBooks, to read list, leuke boeken om te lezen

Hier in Finland heb ik het lezen van boeken helemaal herontdekt. Ik las vroeger altijd heel veel en ben dat gaandeweg een beetje verloren. Toen Dagmar #Boektober begon, vond ik dat dan ook een heel goed excuus om weer fijn wat meer te gaan lezen. Samen met andere bloggers en deelnemers aan #Boektober begin ook ik deze herfst goed met een hele stapel boeken.

Het leek mij leuk om te laten zien welke boeken ik de afgelopen tijd heb gelezen, welk boek ik op dit moment aan het lezen ben en welke boeken er nog op mijn to-read lijstje staan. Daarnaast ben ik natuurlijk ook ontzettend benieuwd naar wat jullie allemaal lezen voor #Boektober. Tot nu toe is het gelukt om iedere week een (halve)dag vrij te maken om te lezen en ’s avonds voor het slapen gaan lees ik vaak ook nog een paar hoofdstukken. Ik hoop echt dat ik dit ook straks in Nederland kan blijven vasthouden.

eve anna carey trilogie, boektober, wat staat er op mijn to read list, nachtkastje

Eve – Anna Carey

Dit was het eerste boek dat ik weer las na een hele lange tijd en ook het eerste boek dat ik hier in Finland las. Eve is het eerste deel in weer een dystopische trilogie. Nadat de wereldpopulatie drastisch is gekrompen door een dodelijk virus, is de wereld niet meer als het was. Eve is een 18 jarig meisje in haar laatste schooljaar en is nog nooit buiten de muren van haar school geweest. Als ze er op een avond achter komt wat haar te wachten staat als ze haar diploma in handen heeft, besluit ze om te ontsnappen aan dit verschrikkelijke lot. Hoewel we nu wel een beetje genoeg hebben van alle dystopische verhalen, is dit toch een leuk boek om te lezen als je van dit soort verhalen houdt.

*** € 10,49 op bol.com

een man die ove heet recentie door fredrik backman

Een man die Ove heet – Fredrik Backman

Over dit boek heb ik al een aparte post geschreven, want dit boek was zeker een eigen blogpost waard. Het boek vertelt het verhaal van de knorrige en ietwat eigenaardige man Ove. Hoewel je echt de eerste bladzijdes door moet komen, leer je Ove steeds beter kennen en leer je daarmee ook steeds meer van hem houden. Ik heb keihard gelachen en minstens net zo hard gehuild tijdens het lezen van dit boek en ik kan hem iedereen aanraden. Als je meer wil lezen over Een man die Ove heet, lees dan deze review die ik erover schreef.

***** €12,50 via bol.com

konsten att läsa tankar, henrik fexeus, to read, boektober, leeslijst

Konsten att läsa tankar – Henrik Fexeus

Dit Zweedse boek las ik eigenlijk voor school, maar was vlot geschreven en gemakkelijk te begrijpen. Daardoor was het echt geen saaie schoolliteratuur en las ik het stiekem ook gewoon voor mijn plezier. Konsten att läsa tankar betekent: ” De kunst van het gedachte lezen” en is helaas niet verkrijgbaar in het Nederlands of Engels. Wel zijn er Spaanse en Duitse versies verkrijgbaar voor het geval je geïnteresseerd bent in psychologie en zin hebt in een vlot geschreven boek met goocheltruucs aan het eind. (Ja, echt)

*** €8,99 via bol.com

het rosie project, boektober, graeme simsion, to read, leuke boeken

Het Rosie project – Graeme Simsion

Als je nog nooit hebt gehoord van het Rosie project, dan heb je de afgelopen maanden waarschijnlijk onder een steen geleefd of heb je zowel het internet als de boekwinkels heel dwangmatig vermeden. Ik geloof dat iedereen ondertussen wel het verhaal heeft gelezen van de autistische Genetica Docent Don Tillman die met behulp van een 16 pagina tellende vragenlijst wil proberen om zijn ideale levenspartner te vinden. Een ontzettend leuk en niet al te zwaar boek die een interessante kijk geeft in het brein van een autistisch persoon.

**** €10,- via bol.com

the boy who granted dreams, boektober, leuke boeken om te lezen, to read, luca di fulvio

The Boy who granted dreams – Luca Di Fulvio

Dit boek ben ik op dit moment aan het lezen en is het eerste boek dat ik officieel in Oktober ben begonnen. The Boy Who Granted dreams verteld het verhaal van Christmas, het zoontje van een jong, italiaans meisje die aan het begin van de 20e eeuw emigreert naar New York. Ze hoopt (net als alle andere immigranten in de tijd) op een beter leven in New York, wat een stuk lastiger blijkt te zijn dan eerst gedacht. Als Christmas het leven redt van een rijk Joods meisje, veranderd zijn leven voorgoed. Dit sterk geschreven verhaal bevat naast het verhaal van Christmas eigenlijk nog een heleboel andere verhalen. Het is ontzettend goed geschreven en voor mij extra leuk omdat ik afgelopen zomer in New York ook zelf Ellis Island heb bezocht.

**** €9,17 als e-book via bol.com

het meisje in de trein paula hawkins

Het meisje in de trein – Paula Hawkins

Dit boek staat nog op mijn to-read lijstje en gaat over Rachel die iedere ochtend dezelfde trein neemt. Iedere ochtend stopt de trein op hetzelfde punt voor een rood sein en ziet Rachel een stel dat iedere ochtend op hun terras ontbijt. Rachel heeft na al die dagen het gevoel dat ze dit stel echt kent en stelt het leven van de twee al perfect voor. Als Rachel op een dag iets vreemds ziet in de tuin van het stel, veranderd alles voor haar. Het meisje in de trein is officieel een Thriller, waardoor ik hem nog niet heb durven lezen als ik alleen ben. Ik bewaar hem voor als Melvin komende maandag naar Finland komt zodat er iemand is om een sok in mijn mond te stoppen, mocht ik heel hard gaan gillen.

€19,99 via bol.com

19 keer katherine, an abundance of katherines, john green, boektober, leeslijst

An abundance of Katherines – John Green

Nog een boek van mijn to-read lijst. Dit boek deed me een beetje aan het Rosie project denken, ook al is het alleen maar voor de rode cover. Colin Singleton date al jarenlang alleen maar meisjes met de naam Katherine. Meisjes met een andere naam zijn simpelweg niet zijn type. Nadat Colin voor de 19e keer gedumpt wordt, neemt zijn vriend Hassan hem mee op een road trip. Tijdens deze road trip besluit Colin een formule te bedenken om het verloop van iedere relatie te kunnen voorspellen. Na het succes van bijna ieder boek dat John Green schrijft, ben ik ook wel heel benieuwd geworden naar deze schrijver. Want ja, ik heb inderdaad nog nooit wat van John Green gelezen. Hoe dat kan? Dat weet ik zelf eigenlijk ook niet.

€ 18,95 in het Nederlands en €7,99 in het Engels via bol.com

the art of crash landing, boektober, nieuwe boeken oktober, september, leuke boeken om te lezen, leesinspiratie

The art of Crash landing – Melissa Decarlo

Het derde boek op mijn to-read list is The Art of Crash landing. Dit boek is net nieuw (hij kwam in September uit) en is daarom nog niet vertaald in het Nederlands. Voor mij niet erg, want ik lees net zo graag in het Engels. Mattie Wallace heeft het nu echt flink verpest. Blut, zwanger, al haar bezittingen in zes enorme vuilniszakken en nergens om naartoe te gaan. Nee, nu kan Mattie echt niet meer ontkennen dat ze begint te lijken op haar alcoholische moeder die alle slechte keuzes in het leven met beide handen aannam. Als Mattie hoort van een mogelijke erfenis, nagelaten door de oma die ze nooit heeft ontmoet, twijfelt ze niet lang om op avontuur te gaan. Terug in het geboortedorpje van haar moeder, ontdekt ze dat haar moeder daar bekend stond als een vrolijke, getalenteerde tiener die zonder enige aanleiding het kleine dorpje verliet 35 jaar geleden. Het meisje dat de dorpelingen kennen, lijkt voor geen meter op de vrouw die Mattie heeft gekend en al snel komt ze er achter dat er iets verschrikkelijks is gebeurd met haar moeder. In het kleine dorpje waar ze nu is.

€ 14,49 via bol.com

Ik merk dat ik de laatste tijd vaak boeken lees die ik een paar jaar terug nooit had uitgekozen. Dankzij het internet is het veel gemakkelijker om nieuwe leuke schrijvers en minder bekende boeken te leren kennen.

Doen jullie ook mee aan #Boektober? en wat zijn jullie op dit moment aan het lezen?

4 gedachten over “#Boektober- Deze boeken liggen er op mijn nachtkastje”

    1. Dat gaat je vast wel lukken! Ik heb ook maar 6 maanden in Zweden gewoond en mij is het ook gelukt ;)
      Het was geen zware literatuur, dus best goed te doen. Mocht er iets niet duidelijk zijn, dan mag je het ook altijd vragen hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *