Lifestyle

Een verhaal over het eerste boek dat mij inspireerde

boek, het beste boek, inspirerend boek, inspirerende boeken, favoriete boek, the secret garden, de geheime tuin. mooie foto, perfecte foto, oude camera, paarse bloem, boeken

 

Ik ben altijd al een groot boekenwurm geweest. Al in groep twee vond ik het heerlijk om naar de bibliotheek te gaan en boekjes uit te zoeken. Later ging ik wekelijks naar de bibliotheek om het maximale aantal boeken mee te nemen en die in de dagen daarna ook al allemaal verslonden te hebben. Op mijn Sinterklaas en verjaardagslijstjes zijn eigenlijk altijd wel een paar boeken te vinden en één keer in de zoveel tijd heb ik een enorme behoefte om een grote bestelling bij bol of amazon te doen om mijn boekenhonger te stillen.

In al die jaren heb ik honderden, zo niet duizenden boeken gelezen. Toch is er één boek die een heel speciaal plaatsje verdient. Dit boek heb ik al minimaal vier keer gelezen en staat altijd op een speciaal plaatsje in mijn boekenkast. Niet één, maar twee uitgaven heb ik in mijn bezit en het is mijn allereerste grote boekenliefde.

The Secret Garden, of De Geheime Tuin van Frances Hodgson Burnett is een kinderboek dat het verhaal vertelt van de verbitterde Mary, die na het overlijden van haar ouders bij haar oom in Engeland moet gaan wonen. Nadat ze de geheime tuin ontdekt, ontdooit ze langzaam en bloeit ze op. Net zoals de tuin, die na al die jaren aan zijn lot over te zijn gelaten, opbloeit door de zorg die Mary het geeft.

Hoewel het een kinderboek is, kan ik nog steeds genieten van iedere bladzijde van dit boek. Als ik vroeger weer de laatste bladzijde van dit boek omsloeg voelde ik mij ongelooflijk vrolijk. Bovendien maakte het me dankbaar voor al het moois wat de natuur ons te bieden heeft. Het leerde mij hoe belangrijk natuur is voor ons, maar ook hoe belangrijk wij zijn voor de natuur. Nooit meer is die bewondering voor de natuur weggegaan en dat is mede te danken aan dit boek.

De Geheime Tuin was het allereerste boek dat mij inspireerde, het allereerste boek dat mij een bepaald gevoel van bewustzijn gaf en het aller eerste boek dat ik nooit meer uit mijn hoofd kreeg.

De Geheime tuin zal altijd mijn favoriete boek blijven.

Welke boeken inspireren jullie? en wat is jullie favoriete boek?

 

5 gedachten over “Een verhaal over het eerste boek dat mij inspireerde”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *