Blogging & Career

Blogtips | Zo verleng je de levensduur van je Apple apparaten

a beginners guide to google analytics, beginnen met google analytics, handige rapporten in google analytics, google analytics voor bloggers, verleng de duur van je apple apparaten tips

Ik houd van mijn Macbook en iPad. Het zijn serieus de beste aankopen die ik ooit heb gedaan en ik zou ondertussen niet meer anders willen.Wist je dat Apple apparaten gemiddeld drie tot vijf jaar mee gaan? Nou zijn het niet de meest goedkope producten op aarde, dus zou het fijn zijn als we deze levensduur wat konden verlengen. En dat kan!

 1. Maak gebruik van de energiezuinige standen.
  Als je bij de Systeemvoorkeuren naar energiestand gaat, kan je twee opties inschakelen die automatisch de harde schijven van je laptop uitschakelt als ze niet worden gebruikt en die de helderheid van het beeldscherm bijstelt om optimaal gebruik te maken van de batterij.
 2. Geef je computer ook wat slaap
  Het is soms heel aantrekkelijk om je laptop aan te laten staan als je gaat slapen. Het eerste wat je ’s ochtends doet is hem weer opnieuw opstarten. Bovendien verbruikt je laptop bijna geen energie als hij slaapt, dus uuhm ja. Toch kan het handig zijn om je Macbook zo af en toe ook zijn nachtrust te gunnen. Apple rekent namelijk de levensduur van je laptop in uren waarin de laptop gebruikt wordt en niet in uren die de laptop uit is. Zo af en toe je laptop uitzetten kan dus helpen om hem langer mee te laten gaan.
 3. Zet alles uit wat je niet gebruikt
  Het is best logisch om programma’s die je niet gebruikt niet altijd op de achtergrond te laten draaien, maar vaak zijn er meer dingen die automatisch opstarten dan je in eerste instantie denkt. Ga naar systeemvoorkeuren > Gebruikers en groepen en klik op je eigen account naam. Ga dan naar Inloggen en klik op het minnetje bij ieder programma dat niet hoeft op te starten zodra je je Macbook aanzet.
 4. Let op je scherm
  Het was me al eens opgevallen bij mijn mobiel, maar het grootste gedeelte van de energie van je laptop of andere mobiele apparaten gaat verloren door het beeldscherm. Probeer dus de verlichting van je beeldscherm zo laag mogelijk te houden om de batterij van je apparaten te sparen. Zet je beeldscherm uit als je wegloopt en stel de helderheid van je scherm gedurende de dag steeds een beetje bij.
 5. Update altijd
  Dit is een stap waar ik me niet zo heel goed aan houd. Updates komen altijd net als ik ergens aan zit te werken en klik ik dan ook maandenlang weg, totdat ik geen pop up meer krijg, of het automatisme is geworden op de pop-up weg te klikken. Ja, updaten is niet mijn sterkste kant. Toch zorgen updates er voor dat je laptop weer even een klein beetje wordt opgeschoond en dat hij meer kan met minder geheugenruimte. Updates maken je laptop of andere apparaten eigenlijk altijd sneller en zorgen er voor dat hij langer mee gaat. Misschien moet ik in het vervolg toch maak even mijn werk onderbreken om op updaten te klikken.
 6. Haal het eruit
  Als ik foto’s aan het editten ben voor mijn blog, dan laat ik regelmatig de SD kaart met foto’s in de laptop zitten. Niet handig, want USB’s, SD kaartjes en andere dingen die je in je laptop plugged, trekken ontzettend veel stroom uit je laptop. Hierdoor is de batterij veel sneller leeg dan eigenlijk nodig is en moet je hem binnen de kortste keren weer aan de oplader leggen.

What’s next? Taboe op geld verdienen of hoe je je eerste blogpost gelezen krijgt?

6 gedachten over “Blogtips | Zo verleng je de levensduur van je Apple apparaten”

  1. Ja, toen ik op zoek was naar tips voor dit lijstje werd ik mij daar ook heel bewust van. Ik laat mijn laptop vaak ’s avonds in slaapstand staan omdat ik hem ’s morgens toch weer meteen aanzet. Maar als dat de ouderdom van mijn laptop versnelt, ga ik hem toch wel uitzetten iedere keer.

  1. Ja precies! Ik voor het schrijven van deze post eigenlijk ook niet. Hij gebruikt weinig stroom als hij op stand by staat en het is gewoon makkelijker. Maar als de ouderdom van een macbook wordt bepaald aan de hand van de uren die hij aan staat en niet de uren waarin hij gebruikt wordt, ga ik hem toch wel uitzetten nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *