Blogging & Career

Blogtips| Krijg snel feedback op je blog

webiste feedback tools , blog feedback tools, tips, bloggen, layout, bloglayout, theme

Feedback, aan de ene kant onze grootste vriend en aan de andere kant ook onze grootste vijand. Toch kan feedback heel erg handig zijn. Wanneer je uren bezig bent geweest met het maken van een nieuwe lay-out wil je natuurlijk het liefst dat je lezers net zo enthousiast zijn als jijzelf. Daarbij moet je blog nog steeds gemakkelijk zijn in gebruik en uitnodigen tot lezen.

Toen ik mijn nieuwe design online zette, had ik het geluk dat jullie heel open en eerlijk wat tips wilden geven om de website nog fijner in gebruik te maken. Zo is mijn website op dit moment op wat kleinere schermen soms wat tè groot en ruim opgezet. Met deze feedback kun je je website echt flink verbeteren. Alleen niet iedereen heeft genoeg actieve lezers om zinvolle kritiek te krijgen op hun blog. Daarom deel ik vandaag drie verschillende manieren om feedback te krijgen op je blog. Concrete tips om je blog design net dat kleine beetje extra te kunnen geven.

Doe mee aan twitter chats.

Iedere maandag avond tussen 20:00 en 21:00 is er onder de hashtag #blogpraat een twitter chat. Daarbij wordt er iedere week over een ander onderwerp gediscussieerd. Zo nu en dan worden er in plaats van vragen en stellingen, een aantal blogs van deelnemers bediscussieerd. Goed opletten dus wanneer dit is en je inschrijven zodra dit kan. Dit is de perfecte mogelijkheid om van zowel nieuwe bloggers als van mensen die al jaren in het vak zitten duidelijke feedback te krijgen op zowel de lay-out als de content van je blog. Ikzelf heb heel vaak meegedaan aan de wekelijkse chats, alleen het laatste jaar komt het er nog maar weinig van.

website feedback tools , blog feedback tools, tips, bloggen, layout, bloglayout, theme

Criticue

Een andere handige manier om snel feedback te krijgen is via de website criticue. Hierop stuur je een screenshot van je website in en stel je daarbij een specifieke vraag. Misschien wil je weten of een call-to-action duidelijk zichtbaar is, of het logo echt wel uitstraalt wat je in gedachten had of ben je niet helemaal zeker over het kleurenschema. Nadat je je eigen website met vraag hebt ingestuurd, kun je ook de website’s van anderen bekijken en die website’s feedback geven. Dit gebeurt wel allemaal in het engels, dus feedback kunnen geven en begrijpen in het engels is wel een must.

Voor iedere review die jij van een andere website schrijft, ontvang je ook een review voor je eigen website. Zelf gebruik ik deze tool het liefst wanneer ik snel feedback wil op een bepaald deel van mijn website.

Peek Usertesting

Een optie die niet alleen heel handig is voor bloggers, maar ook voor website bouwers en developers, is de website Peek Usertesting. Deze website werkt vergelijkbaar met de website hierboven, alleen dan wordt er niet alleen op een screenshot, maar ook op de daadwerkelijke site gereageerd. Peek usertesting laat een persoon je website 5 minuten lang gebruiken en ontdekken. Daarbij kun je zien waar mensen kijken en klikken. Ook is het de bedoeling dat deze mensen gedurende de 5 minuten precies vertellen wat ze zien en denken als ze je website gebruiken.

Wanneer jij een website voor een ander bekijkt, zal er ook een review worden gemaakt van jouw website. Het enige nadeel? Op dit moment mogen alleen engelse website’s worden gebruikt voor deze tool. Heb je dus een engelse blog of website, dan is deze tool ideaal. Zo niet, dan zijn de bovenste twee methodes wellicht beter geschikt voor jou.

Kunnen jullie goed omgaan met kritiek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *