Blogging & Career

Blog Doelen maken en mijn doelen voor 2015

blog doelen stellen, blog doelen maken, doelen maken voor je blog, doelen stellen voor je blog, doelen smart, smart doelen maken, doelen stellen en bereiken, blog doelen stellen voorbeelden, kerststukje

Aan het eind van het jaar maakt bijna iedereen goede voornemens voor het komende jaar. Stoppen met roken, meer gaan sporten, beter je best doen op school, vaker bij de buurvrouw op de koffie, eindelijk je baan opzeggen, werkelijk alles is mogelijk. Maar niet alleen voor onszelf kunnen we doelen maken voor het nieuwe jaar. Ook voor je blog kan je doelen maken. Wat wil je graag doen met of voor je blog in 2015? wat zou je graag aan het eind van het jaar bereikt willen hebben?

Door doelen te stellen, weet je beter waar je naartoe kunt werken. Ook is vooruitgang beter bij te houden dan als je geen duidelijke doelen hebt gesteld voor je blog.

Smart doelen stellen

Jessica schreef al een keer over hoe je goede doelen maakt door rekening te houden met de SMART regels. Deze kan je ook toepassen als je doelen maakt voor je blog. Zo zou ik bijvoorbeeld het doel kunnen hebben om 1.000 bloglovin volgers te hebben aan het einde van 2015. Zorg er in ieder geval voor dat het duidelijk is wat je wil, dat je doel meetbaar is, het realistisch is om je doel te kunnen bereiken en dat je een moment aangeeft waarop je je doel bereikt wil hebben.

Je doelen opbreken in kleine stapjes

Als je een goed doel hebt gemaakt voor je blog, is het nu nog een kwestie van bedenken hoe je dit gaat bereiken. Deel je doel op in kleinere stapjes en kleinere doelen. Neem weer het voorbeeld van 1.000 bloglovin volgers. Dit doel breek je op in kleinere doelen die in een kortere periode te behalen zijn. Voorbeelden kunnen bijvoorbeeld zijn:

– Voor het begin van het jaar en enquete maken waaruit zal blijken waar mijn lezers nog meer over willen lezen.
– Vanaf 1 Januari iedere maandag een artikel plaatsen over dit onderwerp
– Onder ieder artikel een knop maken, waarmee lezers mij kunnen volgen op bloglovin.
– Iedere maand een winactie online zetten waarbij lezers mij moeten volgen op bloglovin om mee te loten voor de prijs.

Maak op deze manier een aantal subgoals. Zorg ervoor dat je een paar doelen hebt die gelden per maand, een paar per week en een paar per dag.

blog doelen stellen, blog doelen maken, doelen maken voor je blog, doelen stellen voor je blog, doelen smart, smart doelen maken, doelen stellen en bereiken, blog doelen stellen voorbeelden, kerststukje

Houd je voortgang bij

Bekijk regelmatig of je je subgoals behaalt en of je dichter bij je einddoel komt. Mocht dit niet zo zijn, dan heb je nog tijd om je doelen bij te stellen en als dit wel het geval is, werkt dit natuurlijk heel erg stimulerend!

Mijn blogdoelen voor 2015

In plaats van goede voornemens maken, heb ik dit jaar een aantal blogdoelen gemaakt. Dingen die ik komend jaar graag zou willen bereiken met mijn blog. Zo wil ik mij in 2015 graag inschrijven bij een media bureau. Communicatie met bedrijven en potentiele adverteerders gaat steeds meer tijd kosten. Hoewel ik dit ontzettend leuk en leerzaam vind om te doen, ben ik hier niet op getrained en kan ik dit misschien beter overlaten aan een mediabureau. Ik ga komend jaar actief opzoek naar de mogelijkheden en zal dan bekijken of dit inderdaad nuttig is voor mijn blog. Daarnaast wil ik aan het eind van 2015 een bepaald aantal unieke bezoekers per maand hebben. Ik ben er nog niet helemaal over uit hoe ik het ga aanpakken om dat getal ook te bereiken, maar dat ik het graag wil bereiken staat in ieder geval vast. Als laatste wil ik graag meer contact met mijn bezoekers en andere bloggers. Voor dit doel heb ik al een paar plannen gemaakt. Wat die plannen precies zijn, ga ik nog niet vertellen. Over een paar weekjes laat ik jullie hierover meer weten.

Maken jullie doelen voor je blog? Wat zijn jullie blogdoelen voor 2015?

 

9 gedachten over “Blog Doelen maken en mijn doelen voor 2015”

  1. Ik wil in ieder geval in het begin van volgend jaar een eigen domein en hosting hebben. Verder wil ik ook consequenter reageren op de reacties want nu schiet dat er nog wel eens bij in. Qua Bloglovinvolgers en bezoekersaantallen moet ik nog eens nadenken welke cijfers ik zou willen behalen. Ik wil in 2015 sowieso wat professioneler beginnen werken.

  2. Blogdoelen stellen lukt me wel, maar ik houd me er niet aan. Mijn werk als visagiste is zo onregelmatig en vaak heb ik dagen geen tijd om aan mijn blog te werken, ik probeer vooruit te schrijven maar dat lukt alleen in kalme periodes..waarin ik dan vaak geen zin heb.. je kent het wel…

    1. Ik snap het helemaal. Heb je een keer rust van je werk of studie, “moet” je weer een heleboel doen voor je blog of “moet” je je hele huis opruimen. Dan heb je ook wel eens zin om even te genieten van een rustige dag ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *