Blogging & Career

Alles wat je nodig hebt voor je Bullet Journal

bullet journal supplies you really need, welke spullen heb je nodig Bullet Journal Nederland, blogposts

Over twee dagen, exact één jaar geleden, startte ik mijn Bullet Journal en nog steeds ben ik net zo dol op dit systeem als dat ik op die eerste dag was. Op internet is er een heleboel leuke informatie te vinden, maar om daaruit te filteren wat je nou écht nodig hebt kan lastig zijn. Daarom vandaag een blogpost met alle dingen die je écht nodig hebt om een Bullet Journal te beginnen en een aantal dingen die je ook absoluut niet nodig hebt (maar die stiekem wel heel erg leuk zijn).

bullet journal supplies you really need, welke spullen heb je nodig Bullet Journal Nederland, blogposts

De Bullet Journal spulletjes die je écht nodig hebt

Om met je Journal te beginnen, is het ten eerste handig om iets te hebben om in te schrijven. Dit kan in theorie ieder notitieboek zijn die je leuk vindt maar de meeste Bullet Journalers verlangen iets meer van hun Journal dan dat. Een notitieboek die plat open blijft liggen, onafhankelijk van welke pagina je openslaat met een stevige kaft en genummerde pagina’s, dat is waar we allemaal naar op zoek zijn. Voor mijn Bullet Journal koos ik voor het zwarte Brünnen A5 notitieboek met geruitte pagina’s. Ik ben dol op dit boekje en zou hem ook zeker opnieuw kopen. Eén nadeel: de keuze in kleuren is beperkt.

Wanneer je iets vrolijkers wilt, is het meest populaire notitieboek onder de Bullet Journalers misschien wat voor jou. De Leuchtturm1917 A5 notebooks met gestipte pagina’s, is verkrijgbaar in bijna iedere denkbare kleur. Dit is ook het notitieboek die ik koos voor mijn werk Bullet Journal.

Naast een notitieboek, is het handig om een goede pen te hebben. Ook dit kan in principe iedere pen zijn die je maar wil. Wel raad ik aan om één standaard kleur te kiezen en één accentkleur voor het markeren van bijvoorbeeld belangrijke afspraken of notities. Ikzelf gebruik de Stabilo 88 fineliner pennen. De meest gebruikte pennen in de Bullet Journal community, zijn de Staedtler fineliners en voor een meer klassiek effect, kun je een vulpen gebruiken met een mooie inkt naar keuze.

Deze twee dingen zijn eigenlijk de enige dingen die je echt nodig hebt om een Bullet Journal te beginnen. Alle andere spulletjes zijn erg leuk maar echt niet essentieel. Dingen als washi tape en een lineaal zijn geweldige manieren om wat kleur of creativiteit aan je journal toe te voegen, maar ze dragen in principe niet bij aan de functionaliteit van een basic Bullet Journal.

bullet journal supplies you don't need, bullet journal gift guide, creative, creatief, cadeautjes, spulletjes voor de bullet journal

Dingen die je absoluut niet nodig hebt voor je Bullet Journal

Oké, nu het leuke werk. De dingen die je absoluut niet nodig hebt voor je Bullet Journal maar die stiekem toch veel en veel te leuk zijn om niet te hebben. Deze items kun je gebruiken om wat creativiteit aan je Bullet Journal toe te voegen of om gewoon lekker mee bezig te zijn wanneer je net zo graag als ik werkt met pennen, papier en inkt.

Om te beginnen de Dual brush pen watercolor markers van Tombow. Deze zijn echt fantastisch voor kalligrafie maar kunnen ook worden gebruikt voor aquarel! Ik houd echt van kleurtjes (behalve in huis, maar dat is een heel ander verhaal), kon ik de verleiding van deze prachtige pennen niet weerstaan. Ik kan niet wachten om schattige aquarel tekeningetjes te maken in mijn Bullet Journal. Wie weet krijg ik nog wel eens hele goede kalligrafie en aquarel skills. Over aquarel gesproken, deze waterverf pennen zijn zo ontzettend veelzijdig, echt niet normaal. Deze kunnen ook worden gebruikt voor kalligrafie en aquarel.

Op vrijwel al mijn mooiste pagina’s in mijn Bullet Journal, heb ik mijn Bruynzeel Color expression set gebruikt. Deze kleurpotloden zijn serieus de mooiste potloden die ik ooit heb gehad. Ze kleuren heerlijk en er zijn zoveel mooie kleuren om uit te kiezen! Ik gebruik deze potloden ook voor mijn kleurboeken, waarin ze ook super werken.

kleuren op nummer, kleurplaten voor volwassenen, kleuren voor volwassenen, kleuren op nummer voor volwassenen, enige echte

Nog iets wat je absoluut niet nodig hebt, zijn de Stabilo Point 68 stiften. Dit is de stift variant van de pennen die ik eerder in dit artikel noemde. Ik gebruik de stiften in mijn kleurboeken of voor het toevoegen van kleurrijke details aan mijn Bullet Journal. Ik gebruik ze ook in mijn jaaroverzicht en om kleurrijke headers te maken voor speciale sets. De kleuren van deze stiften zijn fantastisch en ze gaan echt jaren mee.

Wanneer je niet zo dol bent op felle kleuren maar wel wat kleur wilt toevoegen, zijn mildliners echt perfect. Ook voor bij het studeren, highlighten in boeken en in je aantekeningen zijn mildliners perfect. Zelf heb ik een aantal frixion mildliners maar ik heb veel goede verhalen gehoord over de Zebra MILDLINERS. Deze zijn ook een stukje goedkoper dan de mildliners van Frixion.

Lest best: Stempels. Ik vind het ontzettend leuk om zo nu en dan een afbeelding in mijn Bullet Journal pagina’s te verwerken maar een artiest zal ik nooit worden. Mijn absoluut favoriete stempels zijn die van Lawn Fawn. Dit merk heeft echt ontzettend veel leuke stempels voor ieder seizoen en voor iedere gelegenheid. Ze hebben zelfs speciale planner stempels met symbooltjes voor speciale afspraken en verschillende afvinkvakjes. … Hmmm, ik heb echt een paar van deze stempels meer nodig…

Welke Bullet Journal benodigdheden vind jij absoluut overbodig maar stiekem toch heel leuk?

16 gedachten over “Alles wat je nodig hebt voor je Bullet Journal”

  1. Ik ga morgen zo’n boekje kopen, heb mijn ‘werkplaatsje’ al ingericht en heb alle overige spulletjes al, alleen nog een notitieboekje! (Trouwens erg leuk en nuttig artikel!) PS: Waarvoor moet ik mijn e-mail invullen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *