Blogging & Career

5 vragen die je helpen je niche te vinden

mooie foto, hema blogboekje, hema kartonnen schrift, hema schrift, samsung galaxy ace plus, vind je blog niche, je niche vinden, je blog niche vinden, hoe vind ik mijn blogniche, je blog verbeteren, professioneel bloggen, blog niche, niche vinden

Je niche vinden


Het vinden en kennen van je niche is ontzettend belangrijk als het op bloggen aankomt. Als je niet exact weet voor welke niche je schrijft, schrijf je al snel artikelen voor een te breed of juist voor een te smal publiek. Dat dit niet positief uitpakt voor de groei van je blog kan ik je uit eigen ervaring vertellen. Het vinden van de perfecte niche voor je blog is dan ook erg belangrijk.

De vijf vragen die ik met jullie deel, hebben mij uiteindelijk geholpen om een beeld van mijn niche te vormen door goed over de antwoorden na te denken en de antwoorden zo duidelijk en uitgebreid mogelijk te noteren.

 

1. Uit welke onderdelen bestaat je blog?

En met onderdelen bedoel ik ook echt alles: Tekst, foto’s, lay-out, beauty, mode, contactformulier, recepten, social media etc.
Welke onderwerpen schrijf je over? Wat doe je om je blog te maken zoals hij is? Wat is er allemaal voor nodig? Al deze onderdelen zijn deel van jou unieke blog. Door ze op een rijtje te zetten krijg je een veel beter beeld van waaruit je blog nou eigenlijk bestaat.

2. Waar ben je goed in?

Waar vind je jezelf goed in als je echt eerlijk over jezelf bent? Of als een beetje rondvraagt aan familie en vrienden, waar vinden zij jou goed in? Dit kan zijn in het dagelijks leven of/en één van de genoteerde antwoorden bij vraag 1. Kan je goed mensen blij maken? Of ben je juist supergoed in fotograferen? Dit belangrijkste punt is jou sterke punt en kan ook het belangrijkste en sterkste punt van jou blog zijn.

3. Waar heb je veel kennis over?

Waar weet je zoveel over dat je er minimaal drie dagen non stop over door zou kunnen praten? Een blog moet leuk en interessant zijn om te lezen. Als je al snel uitgepraat bent over een onderwerp, is er voor je lezers ook niets aan. Ook als je ergens over praat waar je eigenlijk niets van af weet, is het weinig informatief voor je bezoekers om je post te lezen en zullen ze later ook niet terugkomen voor meer.

4. Wat wil je bereiken met je blog? (Geef minimaal drie redenen)

Het stellen van doelen helpt om de weg ernaartoe uit te stippelen, maar ook om te kijken wie er interesse zouden hebben in dit doel.

5. Welk probleem hebben je lezers en hoe kan jij die voor hen oplossen?

Mensen die op het internet ronddwalen zitten vaak met een probleem. Ze weten niet wat de snelste route is van hun huis naar de bakker en zoeken deze op op internet. Maar het kan ook zijn dat je lezers niet weten hoe ze lekker en gezond kunnen combineren in een recept of ze weten niet wat ze hun familie cadeau kunnen doen op verjaardagen. Hier kan jij ze heel handig in helpen door voor dit publiek te schrijven. Maak een blog vol met cadeau ideeën. Zowel van het net, als veel DIY’s. Als mensen dan op zoek gaan naar inspiratie, komen ze al snel op je blog terecht.

Hoe heb jij je blog niche gevonden?

4 gedachten over “5 vragen die je helpen je niche te vinden”

    1. Er is in principe niks mis met een brede niche. Je moet het alleen niet tė breed hebben. Mensen moeten weten waarom ze naar je website komen en wat ze daar kunnen verwachten. Zo verwachten ze waarschijnlijk bij jou lekkere recepten te vinden. Of inspiratie voor wat ze die avond kunnen koken. Dit bied je door het geven van lekkere recepten en het maken van hele mooie foto’s.

      Ik denk dat je daardoor juist wel een duidelijke niche en een duidelijk concept voor je blog hebt en daarom heel erg goed bezig bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *