Lifestyle

2015: Een vooruitblik

Fitgirl, jessica van der stoel, vooruitblik 2015, leren van het verleden, zwart wit, girls who lift, gewichtheffen voor vrouwen, mooi lichaam

Zoals iedere vrijdag schrijft Jessica ook vandaag weer een verhaal over sport, voeding en het als meisje overleven in de krachttrainingshoek van de sportschool.

2015 is officieel van start gegaan. Is iedereen een beetje bijgekomen van de hoeveelheid champagne die heeft gevloeid? Ben jij klaar om van 2015 jouw jaar te gaan maken? Ik in ieder geval wel!

Leren van het verleden

In 2014 ging niet alles zoals gepland en dat kan natuurlijk ook nooit, maar je kunt wel altijd leren van fouten die je hebt gemaakt! Ik wilde vaak meer tegelijk dan dat ik aankon, lange dagen maken op school om hoge cijfers te kunnen blijven halen, alles geven in de sportschool en daarnaast nog een sociaal leven proberen te onderhouden. Na een schoolperiode had ik dan echt een week vakantie nodig om bij te komen en helaas was die er niet altijd. Wat ik in 2015 anders wil doen? Nog beter luisteren naar mijn lichaam, een hoorcollege kun je ook best een keer thuis kijken, een zeven is ook een prima cijfer en van een keer een rustweek nemen ga je ook niet dood.

Natuurlijk gingen er in 2014 ook heel veel dingen goed! Ik ben straks al een ruim jaar bezig met krachttraining en ik heb daarin echt mijn uitlaatklep gevonden, waar ik andere sporten al snel inruilde, is dit iets waar ik blijvend voor wil gaan. Ik ben voor de eerste keer bezig gegaan met bulken en alhoewel ik in het begin een beetje angstig was(want stel je voor dat je dat vet er straks helemaal niet meer afkrijgt), is het een goede stap voor me geweest. Ook al is mijn vetpercentage nu 4% hoger dan het afgelopen zomer was, ik kijk nog steeds tevreden in de spiegel en mijn spiermassa groeit gestaag.

Wat wil ik in 2015?

In 2015 wil ik vooral doorgaan met het pad dat ik nu bewandel, ik wil blijven werken aan het uiterste uit mijn lichaam halen en aan een gezonde en sterke fysiek. Maar ik zou Jessica niet zijn als ik daar niet een aantal leuke doelen bij had gesteld.

  • Een sixpack

Ja je leest het goed, een sixpack. Dat wat wij vrouwen graag zien bij mannen, wil ik liever gewoon op mijn eigen buik. Afgelopen zomer waren de bovenste twee blokjes en een aantal lijnen al goed te zien, maar nu die gewoon op mijn buik zijn blijven zitten, terwijl ik aan het bulken ben, geloof ik erin dat ik deze zomer die sixpack kan laten zien!

  • Minor voeding & sport

Ook al heeft mijn studie helemaal niets te maken met deze onderwerpen, ik zou er graag meer over willen leren en daar is je minor dan een uitgelezen kans voor. Gelukkig geeft de universiteit me alle ruimte om zelf mijn minor samen te stellen en daar ga ik dan ook voor!

  • Een (bij)baan binnen de voeding & sport wereld

Zoals ik al eerder heb verteld maak ik regelmatig voedings- en trainingsschema’s voor andere mensen, dit is iets waaruit ik veel plezier haal en waarin ik mezelf graag verder zou willen ontwikkelen. Ik heb in 2014 al gesolliciteerd bij een nieuw fitnesscentrum in mijn woonplaats, maar helaas heb ik die baan net niet gekregen. In 2015 ga ik voor een nieuwe ronde, nieuwe kansen!

  • Bodybuilding wedstrijden

Het lijkt me ontzettend gaaf om jouw behaalde resultaten en een lichaam waar je hard voor hebt geknokt op een podium aan iedereen te showen. Daarom ben ik nu opzoek naar een goede coach die mij daarin kan begeleiden, dus misschien sta ik eind 2015/begin 2016 wel op een podium!

Wat zijn jouw plannen voor 2015?

 Jessica

9 gedachten over “2015: Een vooruitblik”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *