Blogging & Career Lifestyle

15 Daily lay-outs voor je Bullet Journal

bullet journal daily, inspiration pages, nederland, boekje, 15 bujo ideas

Hoewel ik het in het begin vervelend vond dat de dagelijkse pagina’s in mijn Bullet Journal er allemaal anders uitzagen, ben ik het nu gaan waarderen. Ik vind het leuk om nieuwe lay-outs te bedenken en uit te proberen. Stukje bij beetje vind ik zo een dagelijkse lay-out die perfect aan mijn wensen voldoet. Of je nou gaat voor een lay-out met veel ruimte voor dagelijkse notities, of voor een hele minimale lay-out, in deze blogpost deel ik 15 verschillende dagelijkse lay-outs voor je Bullet Journal. Kijk je mee?

Bullet journal, nederland, bullet journal inspiration, bullet journal setup, bullet journal ideas, productiviteit, to do lijstjes die werken, creatief

Dit is de eerste dagelijkse lay-out die ik in mijn Bullet Journal maakte. Het is ook nog steeds mijn favoriete pagina in mijn Bullet Journal. Praktisch met precies genoeg kleur.

Bullet journal, nederland, bullet journal inspiration, bullet journal setup, bullet journal ideas, productiviteit, to do lijstjes die werken, creatief

Nog een favoriet en een lay-out die ik redelijk aan het begin van mijn Bullet Journal carrière maakte. Deze is wat minder strak en heeft wat meer ronde lijnen dan de vorige lay-out. De boom is dezelfde boom als in de vorige blogpost. De gekleurde herfstblaadjes beginnen af te vallen als voorbereiding op de winter.

bullet journal daily page inspiration, nederland

Deze lay-out is perfect in zwart en wit. Er is genoeg ruimte voor het noteren van dagelijkse taken, wat minder ruimte voor het schrijven van stukjes tekst. Ik ben dol op het lettertype van de cijfers. Prachtig!

bullet journal setup january, bullet journal setup januari, winter theme, bullet journal nederland, bullet journal inspiratie, bullet journal winter

In deze lay-out ben ik dol op de versierde randen en de ruimte voor een heleboel tekst. Ik hoef niet eens de tekst te lezen om weer terug te denken aan de kerstvakantie en alle fijne herinneringen die daarbij horen.

modern minimal bullet journal, inspiration

Een hele andere lay-out dan de vorigen. Moderner en met kleinere titels. Hierdoor is er meer ruimte voor taken en afspraken.

bullet journal daily, inspiration pages, nederland, boekje

De stippellijnen markeren duidelijk waar de ene dag eindigt en waar de volgende dag begint.

bullet journal daily, inspiration pages, nederland, boekje

Weer een hele andere lay-out dan de voorgaande lay-outs. Naast de vlaggetjes met de dag en datum is er ruimte genoeg voor alle taken. Daaronder is er een heleboel ruimte om iedere dag een stukje te schrijven. Deze lay-out is ideaal voor mensen die graag een bullet journal en een gewone journal willen combineren.

bullet journal daily, inspiration pages, nederland, boekje

Een getekende en ingekleurde rand, zorgt voor wat kleur in deze redelijk simpele lay-out.

minimalistic bullet journal, minimalism, minimalisme, minimalistische bullet journal

Deze lay-out is perfect voor als je niet veel tijd hebt of simpelweg niet veel tijd wilt besteden aan het maken van lay-outs voor je Bullet Journal. Minimalistisch, maar ook netjes en functioneel.

pastelbulletjournal

Zoals je ziet ga ik regelmatig in de basis terug naar die eerste lay-out die ik maakte. Dit is ook weer zo’n voorbeeld. De schaduw van de vlaggetjes is nu subtiel gekleurd. Geen verdere versieringen ditmaal. De subtiele hoeveelheid kleur en de afwisseling van taken en stukjes tekst zorgt al voor genoeg variatie.

bullet journal daily, inspiration pages, nederland, boekje

De titels zijn hier weer donkerder en meer aanwezig dan in de vorige lay-out. Daarnaast zijn er hier juist een heleboel doodles en tekeningetjes gemaakt.

bullet journal daily, inspiration pages, nederland, boekje

Hier probeerde ik iets nieuws met de titels van de dagen. De nadruk ligt zo meer op de dag in plaats van de datum.

bullet journal daily, inspiration pages, nederland, boekje, time management

Soms is het handig om bij te houden op welke momenten van de dag je het meest productief bent. Beide cirkels geven 12 uur weer, waardoor de hele dag activiteit genoteerd kan worden. Echter ben ik nog niet helemaal tevreden over deze methode en ben ik na vier dagen met dit probeersel gestopt.

bullet journal daily, inspiration pages, nederland, boekje, gouden washi tape, gold

Een nieuwe favoriet. Het gebruikte lettertype voor de dagelijkse activiteiten is anders dan eerst. Ook zijn de veelgebruikte vlaggetjes vervangen door vierkantjes. Minder inkt is nodig om de vierkantjes van een schaduw te voorzien. Onderaan de pagina is lichtroze washi tape met gouden details geplakt voor extra kleur. Dit is echt mijn favoriete washi tape ever.

bullet journal daily, inspiration pages, nederland, boekje

Last but not least, deze wederom wat minimalistischer, zwart-witte lay-out. De tijden stellen dat datum voor met daaronder de dag van de week. kleine zwart-witte doodles of inspirerende teksten kunnen de lay-out nog wat verder opleuken.

Wat is jullie favoriete daily lay-out?

21 gedachten over “15 Daily lay-outs voor je Bullet Journal”

  1. Wat een lief compliment! Het maken van de layouts lijkt veel lastiger dan het eigenlijk is hoor. Ik besteed echt hooguit 5 minuten per dag aan het aanvullen van mijn Bullet Journal. Meestal besteed ik er nog minder dan die 5 minuten per dag aan.

 1. Vroeger heette dit ‘agenda’. Schijnt nog verkocht te worden in ouderwetse boekhandels. Scheelt een hoop kleur en schrijfwerk… Of is gefreubel juist de charme van het bulletin Journalist?

  1. Het verschil tussen een agenda en een bulletjournal, is dat een bulletjournal op zo’n manier in te delen is dat het effectief en efficiënt werkt voor speciaal jouw behoeftes. Een agenda is al voorgedrukt en in dat opzicht minder flexibel.

   De versieringen passen daarbij bij mij, omdat ik graag wat vaker creatief bezig wil zijn en dat kan ik op deze manier met een paar minuten per dag. Toch is dat absoluut niet noodzakelijk bij een bullet journal. Daarbij gaat het echt puur en alleen om efficiënt plannen en alle mogelijke lijstjes en overzichten bij elkaar in één boekje houden. (Met een inhoudsopgave, zodat ieder lijstje gemakkelijk is terug te vinden)

  2. Zoals Celine ook al aangeeft ben je in een agenda of voorgedrukt project/planning/logboek beperkt in wat en hoeveel je waar kan schrijven. Ik liep met een gewone agenda altijd vast want op sommige dagen had ik ruimte gebrek om aantekeningen te maken terwijl andere leeg waren. Je kon ook niet een aparte pagina (s) gebruiken voor een lijst/project en indexeren etc. Of b.v. een schets maken. Dus liep ik met een agenda+notitieblok+losse blaadjes (die kwijt raakten etc.). Nu heb ik alles in één A5 zoals het mij uitkomt. Lees hier de beginselen: http://www.tinyrayofsunshine.com/blog/bullet-journal-guide

 2. Wat een leuke manier om daily lay-outs te laten zien! Ik ben afgelopen oktober begonnen met mijn Bullet Journal. Ik ben nog een beetje opzoek naar een leuke en drukke layout. Helaas zit hier geen geschikte layout voor mij tussen. Ik ben nog aan het uitproberen, ik houd namelijk erg veel van kleur, sierlijkheid en veel elementen. Het was leuk om je blogpost te lezen!

 3. I really love these!!! But I have a question! Do you set up the weekly on Sundays for the whole week?? Or set them up day by day?? I don’t think I’d have enough time to set this up each night…

  1. It depends on the week but mostly I set up only for the next day. It takes about one minute since I only write the bullet points for that day and don’t do any decorating. When I have more time (once or twice a week) I decorate my pages.

 4. Hoi! Wat super leuk! Ik ben er pas een beetje mee begonnen in een gewoon lijntjesschriftje maar ik merk dat ik dat niet zo handig vind. Nu vind ik de originele bullet journals met stipjes een beetje prijzig, en ben dus op zoek naar een iets goedkoper alternatief. Mag ik vragen welke jij hebt, en hoe duur die ongeveer was?

  1. Natuurlijk mag je dat vragen! Ik heb een boekje van Brunnen die ik kocht in Finland (het is een Duits merk) maar die kostte ongeveer net zoveel als een A5 Leuchtturm. Ik geloof dat het kruidvat een tijdje ook boekjes met stipjes heeft gehad, als goedkoper alternatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *